Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Az egyik legfontosabb pillanata az építőiparban a ház, ez a választás, hogy milyen típusú jövőbeli tető. Ebben az esetben nem csak az alakja a tető és a mértéke lejtőn, hanem az a fajta tetőfedő anyag. A modern irányzatok az építési tetők biztosítják a létesítmény egy összetett szerkezet, amelyben sok elemek bonyolult geometriai formák - kúp, kupolák, stb ...Az övsömör típusok, érvek és ellenérvek

Természetesen ez tető képes átalakítani még a hétköznapi külsejű épület, de csak akkor, ha kiválasztja a „helyes” tetőfedő anyag, amely nem csak szépíteni a szerkezet, hanem legyen egy megbízható védelmet bármely külső hatásoktól. A különböző felhasznált anyagok tetők, legsokoldalúbb és praktikus feltételezhetjük övsömör, amelynek tömege minőségi eltéréseket más típusú bevonatok.

Bitumen zsindely egy tri-réteges anyag, mint bázis, amely kiáll a gumi-bitumen réteg. Fő feladata, hogy megbízható vízszigetelés a tető. A középső réteg a szilárd üvegszálas, amely mellett a szilárdsága, ez az anyag biztosítja a magas rugalmasságot, amely lehetővé teszi használatát egy cseréppel komplex. A felső réteget alkalmazunk kő granulátum (márvány, gránit, bazalt) kis részletekben, különböző színekben.

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Zsindely - az érvek és ellenérvek az anyag

Annak érdekében, hogy reagálni függetlenül egy elég bonyolult kérdés, melyik a jobb - fém vagy övsömör, ismerkedjen meg az előnyöket az utóbbi:

  • magas fokú stabilitást zsindely alkotnak egy gomba, a hiba rothadás;
  • korrózió;
  • egy széles hőmérséklet-tartományban, amelyben annak használata megengedett (-60 ... + 1300 ° C);
  • kiváló teljesítményt tekintve hangszigetelő anyag - akár nagy mennyiségű eső nem okoz kényelmetlenséget akusztikus;
  • nem kell telepíteni eszközök hó megtartása;
  • könnyű anyagot elkerüli a fény rácsos szerkezete;
  • Nem elektromosan vezető anyag, a telepítés egy villámhárító nincs szükség;
  • lehetőségét szóló zsindely a tetők komplex geometriájú;
  • A relatív a könnyű telepítés és a magas karbantarthatóságának a tető;
  • kiváló esztétikai jellemzőit.

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Minden a piacon kapható zsindely van osztva 2 óra. Class „A” jelzi, hogy az alapja a szilárd üvegszál, és az élettartam ez a bevonat lesz 25-30 év. Az övsömör Class „C” készül egy alap karton, van egy alacsonyabb költségek és az élet nem több, mint 10-15 éve.

Munka övsömör

Annak érdekében, hogy élvezze az előnyöket a tető zsindely kell betartani bizonyos funkciók dolgozni vele.

Az aljzat előkészítése

Szerelése zsindely kezével teljesül könnyebben, mint egy gondosan előkészített alapra. Fontos, hogy kellő figyelmet a minőség alapján, mert a zsindely katepal, mint bármely más, szükséges egy jó minőségű és szilárd alapot. Mert lehet használni földre táblák, vízálló rétegelt lemez, de a legjobb megoldás az lenne OSB lemezek, azzal jellemezve, hogy nagy szilárdságú, érzéketlenség a nedvesség és ellenáll a szélsőséges hőmérsékleti hatásoknak.Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Fontos. Egymásra rakható alaplapot úgy végezzük, hogy a varratok fordult „vrazbezhku”. Ezen túlmenően, a lemezek közötti szükséges hogy hagyjon egy rést a 1-2 mm-es, ami kiegyenlíti termikus deformáció az anyag.

A következő lépés a készítmény a tartóvázból a szőnyegalátétként. Ha az érték a tető hajlásszöge kisebb, mint 300, a szőnyeg fektetni az egész lejtőn, ha a tető meredekebb, akkor megengedett, hogy azt csak a csúcsa és a csatlakozódoboz, falak vagy kémények. Amikor szóló folyamatos hálót tartalmazó átlapolódó szükséges, hogy legalább 0,3 mm. Hogy megakadályozzák a jégképződés gátak az eresz és a szélén a tetőre szerelt csepegtető.

tető telepítés technológia övsömör

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Minden zsindely, áttekintésre, különböző egyszerű stack folyamat, és ami a legfontosabb ebben az esetben - a pontosság. Túlzott sietség vezethet egyenetlen anyagmozgató sorok, vagy rossz mellékletet az övsömör. A kezdeti szakaszban van szükség, hogy végezzen egy vízszintes elrendezést. Célszerű használni közönséges kréta, rajz írástudó sor 5 soronként lapban.

Technológia szóló zsindely magában felszerelését minden eleme a tető membrán segítségével különleges körmök. Ajánlott a hossza nem kisebb, mint 2,6 mm, és a szélessége a kupak nem kevesebb 0,08sm.

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Szögek választott, amely nem lesz hajlamos a korrózióra. Minden cserép kell használni négy szög. Különös figyelmet kell fordítani a dugulás mélység - alacsony, szög már látszanak a felszínen, ha a túlzott, akkor könnyen károsíthatja a tetőfedő anyag. Továbbá, a mélyedések kialakítva a víz felhalmozódnak, ami nem kívánatos.

Egyes funkciói övsömör telepítés

Ahhoz, tetőzsindely meg tökéletesen tiszta és esztétikus, övsömör szóló megkezdődik a középvonaltól, mozgó balra és jobbra. Telepítés kész alulról felfelé, így a művelet „start” az eresz. Előzetes szőnyegalátétként rögzítenie kell magukat párkány csík fémből készült. A rögzítő szegek vagy csavarok használhatók egy nagy kalap, forgalomba őket cikcakkos módon a parttól 10 cm egymástól. Átfedésben rögzítöszíjak kell lennie legalább 5 mm.

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Az első sor lefektetett különleges, párkány övsömör, de ha ezek hiányoznak a kiválasztott gyártó, akkor vágja le és színvonalát. Meg kell betartani az adott gyártó utasításait zsindely - valaki azt javasolja egy kis túlnyúlása a zsindelyt, hogy valaki éppen ellenkezőleg, hogy hagy egy kis rést. Ezt követően, indítsa szóló az első sorban a zsindely, rögzítése mindegyik 4 körmök. Ha a tető van telepítve területeken erős szél, elengedhetetlen, hogy olyan ragasztót vagy öntött aszfalt.

Komplexum tetőelemek

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Ellentétben a legtöbb más tetőfedő anyagok, szóló zsindely elérhető a legösszetettebb tetők, ahol a különböző tornyokkal, öbölben ablakok, tetőablakok kihívást tervez. Köszönhetően plaszticitás, zsindely megbízhatóan védi a szerkezetet a nedvesség behatolása az otthon, és hogy megőrizze egységét stílus az egész tető. Amikor ilyen manzárdtetővel cserép, zsindely, található a tetőn, gondosan ellepték az oldalfal felett legalább 15 cm. Fektetése zsindely a oldalfalain a tetőtérben végezzük vízszintes irányban.

A félkör alakú tetőablakok nem bonyolult tervezési, és a fő szempont a helyes elrendezését a tető. Vizuálisan a párkány sort kell venni nulla, és a soraiban zsindely szakadás nélkül kell váltania öböl ablak (ablak). A leginkább időigényes folyamat tartalmaznia kell a tojásrakás iko zsindely a kerek torony, amely gyakran koronázza modern házak. Érdemes megvizsgálni, hogy az elvégzett munka a toronnyal felülről lefelé, és nem fordítva, mint a többi a tető. Minden zsindely fektetik a torony aljában a kötelező ragasztóval rögzítve és a körmöket.

Az övsömör típusok előnyeit és hátrányait

Függetlenül attól, hogy milyen övsömör használt - TekhnoNIKOL hazai termelés, vagy a drágább minta Európából, mind az elvégzett munka kell végezni a magas fokú precizitás és pontosság. Nem szabad erőltetni a hő egy új tető zsindely számított, hogy a maximális védőtulajdonságait után jelennek felmelegedik, természetes módon - a nap. Kiegészítő fűtés ennek az anyagnak csak akkor engedélyezett, ha dolgozik, alacsony környezeti hőmérsékleten, vagy a tervezés a komplex design elemek.

Beszéljétek cikket a fórum