Az üvegház uborka saját kezébe

 • Mi egy üvegház?
 • A hely kiválasztása üvegházak
 • tervezési jellemzők
 • Típusai üvegházak tetemeket
 • amely üvegházak
 • Szükséges eszközöket, hogy a munka
 • Termelés Az üvegházak

Magyarországon vannak olyan területek, ahol a zöldségeket csak nem érik az éghajlati feltételek miatt. Az üvegház uborka készült saját kezével, amely lehetővé teszi, hogy növekszik a növényi kultúrák, függetlenül attól, hogy a kiszámíthatatlan az időjárás. Ezek a létesítmények biztosítják a lehetőséget, hogy egy évjárat. Viszonylag egyszerű kialakítás lehetővé teszi a teljes kertészeti ciklus (a magonc a betakarítás előtt).Az üvegház uborka saját kezébe

Ahhoz, hogy egy bőséges termése uborka a kertben telek, kultúrák szükséges, hogy kényelmes környezetben.

Az üvegház uborka, emelt saját kezét, lehet különböző méretű és eltérő módon kell kialakítani más hasonló épületek. Általában a termelés a saját helyén különösebb nehézség nélkül, és bárki meg tudja csinálni. Annak érdekében, hogy kezdődik építkezés, ismernie kell az elvei telepítés és vásárolni jó minőségű anyagok.

Mi egy üvegház?

Az üvegház uborka egy ideiglenes vagy állandó könnyűszerkezetes a növények védelmére a külső környezeti hatásokkal szemben, és biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a növekvő zöldség. A céltól függően a szerkezet az üvegház tűnhet kicsit Keret üvegházak szánt kis növények száma, és beállítja az időt a korai betakarítás, vagy egy helyhez kötött keret alakja mozognak a kiegészítő fűtés egész évben működik.

Ahhoz, hogy az üvegház építése, hogy megfeleljen egy sor követelmények:

 1. Elleni védelem természetes külső tényezők: az üvegházhatású kell védeni a növényt a fagy, a szél és az eső.
 2. Természetes fény és a nap sugarai: szükség van a szabad hozzáférés biztosítása érdekében a napfényt és a maximális napfény.
 3. Légkörzést: a növény igényel folyamatos beáramlását a friss levegő.
 4. A páratartalom: a növekvő uborka fenntartásához szükséges a kívánt nedvességtartalom, amely el van látva öntözés, szellőztetés és hőmérsékleti körülmények között.
 5. Hőmérséklet-tartomány: optimális hőmérséklet a növekvő uborka - 17-25 ° C, szükséges, hogy a fűtés és nyitás a bevonat.
 6. Mechanikai szilárdság: a tervezési kell ellenállni a széllökések és a hóréteg.
 7. Méretek: magasság az épület lehetővé teszi mezőgazdasági tevékenységgel.

Vissza a tartalomhoz

A hely kiválasztása üvegházak

Az üvegház uborka saját kezébe

Greenhouse kell elhelyezni, a napos oldalon.

Annak érdekében, hogy megfeleljen a felvételi követelményeket meg kell felelnie bizonyos feltételeknek helyének kiválasztásakor és előkészíti a telepítést üvegházak:

 1. Hely az üvegházhatású kell elhelyezni, a napos oldalon a legnagyobb a napozás egész nap.
 2. Mi szüksége van egy megbízható védelmet nyújtanak a szél.
 3. Optimális célzási lehetőség, ha a telepítés egy üvegház - kelet-nyugati.
 4. Ahhoz, hogy helyezze rögzítő szerkezet nem lehet természetes ereszcsatorna (nem kívánatos elhelyezni a völgyben), valamint a helyszínen is van kötve, hogy egyenletes és vízszintes.
 5. Szemceruza igényel hálózati (a világítás, fűtés és elektromos berendezések).
 6. A könnyű üvegházak alapítvány nem rendelkezik, de nagy rögzített szerkezetek (különösen a használata az üveg) alapítvány van szükség.

Vissza a tartalomhoz

tervezési jellemzők

A legegyszerűbb az üvegházhatású rendszer - mini-üvegházak. Ezek a kis ideiglenes építmények (ábra. 1), amelyben a növényvédelem végezzük egy polimer film, és a nyitó, illetve záró szerkezet kézzel végzik (ábra. 1, melegházak egyszerű felépítés). A szerkezet tartalmaz egy alacsony fém, műanyag vagy fa keret és az átlátszó fólia.Vissza a tartalomhoz

Típusai üvegházak tetemeket

Az üvegház uborka saját kezébe

1. ábra: A legegyszerűbb üvegházhatású rendszer - mini-üvegházak.

Struktúrája uborka üvegházak a kezüket emelt, a következő elemeket tartalmazza: keret, átlátszó bevonat, ablak és ajtó, ha szükséges - a fűtési és a szellőztető rendszer, csuklós emelő elemekkel, a bázis (Foundation).

üvegház keretét lehet fémből profilok, fagerendák vagy műanyag csövek. A fém keret (ábra. 2) végezzük gyakrabban, mert az acél vagy alumínium csövek átmérője 20-50 mm függően skálán létesítmények (ábra. 2, üvegházban egy fém keret). Construct üvegházhatást is speciális profil (standard), sarok csíkok, szelepek, és így tovább. G. ábra. A 2. ábra az íves vázszerkezet, hanem lehet alkalmazni oromzatához (csípő rendszer). A fő előnye ennek a design - a szilárdság, a tartósság, elegendő hely. A fő hátránya - rozsdásodás magas hőmérsékleten, hogy szükség festésre vagy egyéb védelem.

Fa keret (ábra. 3) van készítve a faanyag (általában a méret 5x7 cm), és van egy nyeregtető tető. A fő előnyök - könnyű telepítés, fokozott hőszigetelő tulajdonságai a fa (3. ábra, fa keret diagram.). Hátrányai - alacsony páratartalom (szükségesség impregnálás és egyéb védelem), az alacsonyabb szilárdság és tartósság, mint a fém.

Könnyű kiviteli alak üvegházhatású keret készült műanyag cső. A legjellemzőbb használata PVC és polipropilén. Az ilyen anyag nagy nedvesség ellenállás (ami azt jelenti, hogy nem igényel további védelmet), kis súly. A fő hátránya - a hiányzó erőt.

Vissza a tartalomhoz

amely üvegházak

Ennek előfeltétele, amely falak és tető az üvegház a átláthatóságát az anyag.

Az üvegház uborka saját kezébe

2. ábra A fém keret van végrehajtva leggyakrabban acélból vagy alumínium cső.

Ez a feltétel teljesül három anyagok: üveg, polikarbonát fólia és lemez. A legrégebbi és leghatékonyabb módja az üvegezés az üvegház. Az üveg jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és ideális esetben átadja a nap sugarait. A fő hátránya - a törékeny nagy része a magas költségek. Az üveg csak az építkezés alatt egy nyeregtetős tető.

A polimer film (PVC) - a leggyakoribb anyag bevonására kis üvegházak és Üvegházak Arch típusú. Amikor egy PVC-fólia üvegházak függőlegesen, telepítési lépés csökkentjük, hogy fokozzuk a bevonat szilárdsága, és a film jól feszített magát. A fő előnye - az egyszerűség és az alacsony költség és a hátrányok közé tartozik az alacsony erejét.

Úgy tartják a legígéretesebb modern anyagok - polikarbonát lemez. Használt lemezek 4-8 ​​mm vastag, amelynek jó az átláthatóság, a nagy mechanikai szilárdság, rugalmasság, hideg ellenállás, a magas hőszigetelő tulajdonságú. Ez korlátozza a használatát csak a magas költségek.

Vissza a tartalomhoz

Szükséges eszközöket, hogy a munka

A gyártás az üvegházhatást okozó uborka a kezét a következő szerszám szükséges:

Az üvegház uborka saját kezébe

3. ábra diagramja az üvegház egy fakeret.

 • A hegesztőgép (fém keret);
 • bolgár;
 • fémfűrész;
 • fémfűrész;
 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó;
 • Tűző bútor (film);
 • kés;
 • kalapács;
 • olló;
 • zuhannak;
 • szinten;
 • fém vonalzót;
 • rulett;
 • csavarkulcs;
 • lapáttal.

Vissza a tartalomhoz

Termelés Az üvegházak

Az üvegház uborka saját kezébe

Reakcióvázlat szellőztetés az üvegházban.

A legegyszerűbb és leggyakoribb módja termelés üvegházak saját kezűleg a telepítés egy fa keretben. Works készülnek a következő sorrendben (3. ábra):

 1. Gyártása alapítványok rúd vagy oszlopos típusú.
 2. Szerelése az alsó kötés: az alapra vízszintesen szerelt fagerenda mérete 8x10 vagy 10x10 cm; szerelés útján horgonyok vagy horgonyok; rakó fűrészáru körül készült a kerület, és a sarkokat is csatlakozik a rendszer „egy fél fa”.
 3. Telepítése a függőleges: fa gerendák 50x70 mm vágott egy keret az ablakpárkányon, és telepítve függőlegesen a pályán 60-70 cm.
 4. Keményítőséért orrvitorla telepített rendszer.
 5. Szerelés héjöv: fenntartása horizontális keret fa felső végét a függőleges.
 6. Összeszerelése nyeregtetős tető rácsos rendszer.
 7. Gyártása és szerelése az ajtó, valamint a két bemenet ellentétes oldalán.
 8. A hasított csavarok rögzítse lap polikarbonát, amelyben egy előre fúrt lyukak rögzítésére; egyszerűsített Designs előállított PVC bevonat film (csatlakoztatott film keret fából készült lécek).

Egy fontos szakasza a gyártása üvegházak - kitöltésével a talajjal. Meg kell vigyázni rá biológiai szigetelés. A talajt kiürítettük, hogy a mélysége körülbelül 60 cm-es, majd a lombikot apróra vágott ágak, fűrészpor, forgács, és a tetején - humusz. További egymásra réteg termékeny talaj növekvő uborka.