Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

A legtöbb tulajdonosok elővárosi területeken növekszik a különböző zöldségek már régóta vált egyfajta izgalmas élmény, ami végül amellett, hogy nagyobb és hasznos eredményt. Például az ilyen termofil zöldségek, mint az uborka, kedvelt termék hasznos minden asztalra, hogy a használt friss és tartósított a téli.Azonban, nőnek a mi éghajlati gyakorlatilag lehetetlen anélkül, hogy speciális körülmények között, így meg kell építeni egy különleges design. Ehhez két változata van, a szerkezet: egy üvegház vagy egy üvegház. Segítségével, akkor ezek hő-szerető zöldség normálisan fejlődnek, valamint a gyümölcsök, nem fél a hideg időjárás.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

Fényképek üvegházi uborka hangú polikarbonát különböző magasságú.

Megkülönböztető jellemzői az üvegházhatású Greenhouse

Néhány összekeverik a két fogalmat, azt gondolva, hogy az ilyen szerkezetek nem különböznek egymástól. Valójában ez nem, mert, dióhéjban, az üvegház hevítjük bioüzemanyag vagy természetes forrásokból, és az üvegházhatást okozó - speciálisan telepített fűtési rendszerek.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

Greenhouse, felszerelt szellőzés, fűtés, öntözés - professzionális megközelítés

Emiatt az üvegházhatást gazdálkodás. Hajlamosak arra, hogy van egy nagy értékű és alapos kialakításra. Más szóval - ez nem összehajtható design.

Üvegházak is el lehet távolítani a téli vagy áthelyezni egy másik helyre. Ezeket nem kell ezzel nagy, mint a természetes hő felmelegíti a területen lehetetlen. ezek általában magassága jóval alacsonyabb, mint a magassága egy ember.

Figyeljen! Uborka magas fajták kell egy üvegház minimális magassága 1,5 m. Természetesen, ha nem is tervezzük, hogy termeszthető csak palánták, amely ezt követően át a nyílt terepen. Ebben az esetben a tervezés kisebb lehet.

Következésképpen az ára sokkal kisebb, mint a költsége üvegházak üvegházak. Ezek a könnyen kezelhető farmján, ha a család kicsi, és nem tervezi, hogy zöldséget eladó. Ez nem probléma, hogy vesz egy kész szerkezet, de ha például, hogy építsenek egy üvegház uborka polikarbonát a kezüket, akkor ez lehet menteni csaknem 50% -át a költségvetés.

Szóval, hogyan üvegházhatású uborka magad, és hogy szükség lesz erre? Ezek a kérdések relevánsak sok kezdő termelők, így meg fogják érteni részletesebben.

Az üvegházhatást okozó készüléket az uborkát, és milyen anyagból a legjobb választani

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

Az üvegházak és fóliasátrak főbb jellemzőit - a keret és a fedél. Első-függő szerkezeti megbízhatóságot, és a második - a hatékonyságát a struktúra egészére. A keret általában fémből csövek, konzolok, horganyzott profil vagy a fából készült rudak.

Természetesen a fém anyag lesz sokkal megbízhatóbb és tartós. Különben is, most már lehet kapni kész ív fém, amelyek kapcsolódnak a rudak hegesztéssel vagy horgonycsavarokkal.

Üvegházak uborka saját kezűleg is elvégezhető nyeregtetős vagy ívelt tető. Ezért, mielőtt az építőiparban a keret termesztő kell meghatározni előre a típus.

Ha egy üvegház nem tervezik szállítani, ajánlatos, hogy megalapozza azt. Ez növeli annak élettartamát. Ha ez nem lehetséges, akkor a keret alján függőleges meghosszabbítsák annak érdekében, hogy azok mellett a hám. A jövőben, csak ki kell mélyíteni a földbe.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

A képen látható következményekkel jár a használata kifogásolható anyagokat.Bevonó anyagként vagy polikarbonát filmmel lehet használni az üvegházban. Kívánatos, hogy tervezzen az üvegházhatást okozó uborka bevontuk az utóbbi kiviteli alaknál, mivel a modern, aktív anyag tartósabb, hatékonyabb, megbízhatóbb, film.

Lépésről lépésre például az épület egy üvegház uborka

Mint már említettük, az építési üvegházak uborka lehet kialakítani egy másik anyagból, van egy teljesen más kialakítása és felülete a tető. Annak a ténynek köszönhetően, hogy leírni mindet itt nem lehetséges, hogy a példa egy egyszerű, kényelmes és viszonylag olcsó építőipar - nyeregtető üvegház, amelynek keretében készül egy bár rész 50x70 cm.

Továbbá, annak érdekében, hogy az alacsony költségű üvegház uborka a kezével, akkor fel kell készülni a következő anyagok és eszközök:

 • camorezy horganyzott és thermowashers;
 • polikarbonát lemez, amelynek vastagsága 4-6 mm;
 • fém T-alakú, és szögben álló csatlakozók;
 • ajtó zsanérok és szellőzők;
 • Automatikus légtelenítő (ha szükséges);
 • csavarhúzó;
 • fémfűrész;
 • szinten;
 • fúró.

Így épül az üvegházhatást okozó uborka kezével a következő lépések sorrendjének:

 1. Az első fázisban épített alsó keret vasúti. Ehhez illeszkedik körül a területet, a fagerenda az előre elkészített alapot. Továbbá meg kell rögzíteni a földre. Ez úgy történik, segítségével horgonyok vagy csavarok. Amikor a fa van szükség, hogy létrejöjjön, akkor fut be egy félig fa, ahogy az ábrán látható.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

A kép azt mutatja, hogyan kell felépíteni egy bárban (1. rész és 2. rész).

 1. A következő lépés a telepítés az oldalsó oszlopok jövőbeli üvegházhatást. Ez megköveteli, hogy a fűrészáru az előgyártmány 22 kívánt hosszúságú. Szerelt függőleges időközönként 600 mm-re egymástól. Növelni ezt az arányt nem ajánlott, mert a bevonat polikarbonát nem bírja a terhelést a szél és a hó. Minden függőleges komponensek vannak szerelve, hogy a fenéklemez útján horganyzott acél konzolok.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

A kapcsolási elrendezés a függőleges oszlopok (3) a kábelköteg.

 1. Ezután ugyanúgy állítsa végén függőleges. Ugyanakkor tették a telepítés a szárak (részletesen ábra. 4. szám) tükrözött módon, amely merevséget. Ebben az esetben mindkét végén a keret ketté központi támaszok (ábrán részletesen száma 5), ​​hogy készülnek magasabb, mint a többiek.
 1. Követte az üvegházhatást okozó létesítmény felső kötődést. Szükséges, hogy a kötés az összes hasított részek egyetlen robusztus szerkezet. Ez abban ugyanúgy, mint az alsó sín. Az egyetlen különbség az, hogy a fa pántok szükség, hogy biztosítsák a legmagasabb állványok, amely olyan lesz, mintha törni. Mindezt ugyanazt horganyzott alkatrészeket.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

A kapcsolási elrendezés héjöv.

 1. Ezt követően, a tetőszerkezet rendszer. Erre a célra, a központi pillér első közbenső támogatást helyezzük (részletesen ábra. 7. szám alatt), majd, hogy támogassa ezt halmozott szarufák (részletesen ábrán. Number 8), melyek mindegyike ugyanazt a pályát, hogy az oszlopok.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

Reakcióvázlat szóló rácsos rendszert egy üvegház keretét.

 1. A következő lépésben az ajtó szerelvény szerint történik az alábbi ábrát.

Az üvegház uborka saját kezét, az építési üvegházak polikarbonátból, hogyan lehet uborka

A képen látható eszköz az ajtókeret üvegházban.

 1. Az utolsó építési szakaszban az üvegházhatást okozó teljes keret kezeljük fertőtlenítő oldattal és festett. Ezután borított tetőfedő anyag. Kívánatos, hogy ez egy polikarbonát, de ha ez nem lehetséges, akkor az építkezés obtyanut film.

Hasznos tippek összeállítására üvegházhatású

Nem számít, hogy üvegházak vásárolt kész vagy épített saját, tapasztalt kertészek ajánljuk az alábbi előírásokat:

 • amikor keretösszeállítás mindig ellenőrizze előírt szintet részei;
 • Ha az üvegházhatású vásárolta a polcról, akkor ellenőrizze, mielőtt vásárolni, hogy csatlakozik be a szerelési utasításokat;
 • vásárolni tetőfedő anyag kell csak megbízható és megbízható gyártók;
 • lerakása előtt a polikarbonát kell távolítani a védőfóliát a lemezanyag, vagy akkor lesz sokkal nehezebb csinálni;
 • polikarbonát védőréteget kell elrendezni (színes oldala a nap);
 • Szerelés polikarbonát feltétlenül szükséges, hogy lezárjuk a végét a perforált és speciális szigetelőszalag, különben kondenzáció nem lehet elkerülni;
 • üvegházban jelen kell lennie szellőzőnyílást, a teljes mennyisége, amely legyen legalább 25% -a az egész szerkezet területe;
 • felszerelésekor polikarbonát kívánatos használni zárójelben thermowashers vagy speciális önmetsző csavarok, hogy nyomja meg a korongot;
 • kötőelemek nem szorított polikarbonát, ez károsíthatja a integritását a lapot.

Polikarbonát feldolgozás befejeződik.

következtetés

Így sokan talán már láttuk, hogy építeni üvegházak uborka saját kezűleg nem olyan időigényes, mint amilyennek látszik első pillantásra. Figyelembe Az adott példában, akkor válassza ki a saját méretét.