baba keresztség, hogy meg kell tudni az egészségügyi hatáskörének iLive

gyermek keresztség, sok szülő gyakorló ma. Az ortodox keresztség egy mély spirituális jelentését. A keresztség lemossa a bűnt a gyermek Isten és egyértelművé teszi a teremtő arcát. Ha egy gyermek megkeresztelkedik, ő is válhat keresztapja a jövőben. Mert lehetséges, hogy egy gyertyát, és imádkozni, kérve Istent egészségre. Sokan azt hiszik, hogy a keresztség megvédi a gyermeket a szemmel verés és a sok bajt.Amennyiben a keresztelésre a baba?

Meg kell figyelembe venni. hogy mások lehetnek a keresztség a templomban. Ha a gyermek rosszul reagál rájuk. Talán van értelme megkeresztelni gyermeket távol otthonról, egy kis templom. Célszerű ellenőrizni a pap keresztel időpont előtt.

Mit kell tennem, hogy a keresztség?

Meg kell átkelni a gyermek (ez lehet elővételben ugyanabban az egyház). Ha X nem vásárolt a templomban, és az ékszerüzlet, először meg kell megszentelik a pap. Ahhoz, hogy ne sérüljön a vékony nyakát egy gyerek, meg kell akasztani a kereszt nem egy arany vagy ezüst láncot, és tesemochku. Kereszt nem vásárol a gyermek szülei, a keresztapja.

Baba keresztelő ruha tiszta fehér ing, lehetőleg vászon vagy más természetes anyagokból. A fehér ruha - egy attribútum, amely jelképezi a tisztogatás a gyermek Isten arcát a bűn.

Szintén van egy fehér lepedő vagy törülközővel. Úgy hívják kryzhmoy. Időbe fog telni, a gyereket a betűtípust, és csomagolja. Kívánatos, hogy ez a természetes szövet. Kryzhmu vásárol keresztanyja a gyermek. Ő is vesz egy pólót a gyermek és egy fehér sapkát.

Hogyan válasszuk ki a keresztszülők a baba?

A választás a keresztszülők férjével együtt, vegye figyelembe, hogy meg kell megkeresztelkedni. Keresztszülők lehet kettő, de lehet az egyik. A fiú, hogy vallásos, és a lányok - keresztanyja. Meg kell nagyon erkölcsös ember, aki tudta tanítani a gyermeket a szentségek meggyőződés, Christian alapjait.

  • Az emberek más vallásúak vagy kiskorúakat nem lehet keresztszülők.
  • Korábban azt hitték, hogy a kereszt úgy kell megválasztani, akik válhat a szülők a baba, ha a valós szülők halnak meg idő előtt.
  • Keresztszülők kell házaspár.
  • A keresztszülők nem tud egy nő, aki születése óta már kevesebb, mint 40 nap.
  • Egy terhes nő lehet kereszt.

Hogyan készüljünk fel a keresztséget?

Keresztszülők kell készülni a szertartás a keresztség előre. Ezek előtt a szertartás a vallomás és a közösség, és azt is megtanulják egy imát a keresztség - „Creed”. Három nappal a keresztség keresztszülők kell tartania böjt, nem eszik húst, akkor ne használja a rossz nyelv, tartsa, amennyire csak lehetséges, a megfelelő életmód.Azon a napon, a keresztség a gyermek keresztapja nem lehet reggelizünk, akkor meg kell mondani a reggeli imát. Ünnepségen a keresztapja, és keresztfia szükségszerűen kereszt. Keresztanya pár általában fizet minden kapcsolatos költségek a gyermek keresztség.

Mikor a gyermek megkeresztelkedni?

Úgy határozott, hogy megkeresztelni a baba a 40. napon a születése után. Aztán anya már jelen lehet a templom, és mielőtt a 40-a-nap nem. Anya a keresztség előtt jön a pap, hogy olvasta rajta egy tisztító ima.

A keresztség a gyermek szülei nem vesznek részt az ünnepségen, de jelen lehetnek benne, hogy a templomban. Amikor a gyermek a keresztségben, a kereszt marad rajta, akkor lehet (és kívánatos) nem lő. A gyermek hozzászokik, és nem kellemetlen.

Hogyan ruhát templomba?

Ahhoz, hogy minden a törvények a templom, egy nő meg kell öltözni, hogy a váll és könyök borították, és a díj magában foglalja a térde. A fej legyen a sál. ruhák hangot kell tompa, nem világos színek, nincs ékszerek. Férfi kell menni a templomba fedetlen fejüket.

Amikor a szertartás a keresztség megkeresztelt csak a jobb kezével, és egy gyertyát lehet helyezni a jobb vagy a bal kezében. A szertartás a keresztség férfiak foglalják el a jobb oldalon, a templom, és a nők - bal részén.

Hogy van a baba keresztség szertartás?

baba keresztség, hogy meg kell tudni az egészségügyi hatáskörének iLive

Keresztségben keresztszülők a baba hajtott fel idő előtt, hogy legyen idejük felkészülni. Ezután a keresztszülők, hogy a gyermek a templomba. Ebben az esetben, a lány a kezében a keresztet, és a fiú - a kereszten. A baba kell csomagolni egy fehér pelenka, ha lehetséges, nem kell ruhát, mert a baba lesz merítés a betűtípust.

A pap tartja a baba kezét, jelképe Isten védelmét. Ezután a keresztszülők közel vannak a keresztelőmedence a kezében egy - gyermek, és a másik kezében egy gyertyát. Azt olvasni az ima „Creed”, amely meg kell tanulni, mielőtt. Ez keresztszülők lemondanak az ördög, és őszintén ígéretet, hogy kövesse Isten parancsolatait. Az ima után a Szentatya megáldja a víz, úgy a gyermek karját, és mártogatós be a betűtípust háromszor. Ugyanakkor ő kimondja a szót: „megkeresztelkedett, Isten szolgája (név) a neve az Atya, ámen, és a Fiú, Amen, és a Szentlélek, Ámen.”

A font kell viszonylag magas vízhőmérséklet - akár 37 fok. A baba nem hideg. Aztán a gyerek megy kenet - ő kente a világ szeme, a homlok, fül, orr, száj, mell, lábak és karok a kereszt alakban. Ebben az esetben, a pap azt mondja: „Seal a Szentlélek, Ámen.”

Ezután a gyereket elvitték a kereszt (a fiú - a kereszt, és a lány - keresztanya). Baba törlőkendő és öltözve, fehér ing, feltette a kereszt. Most a gyerek megkeresztelkedik, ő meg van tisztítva bűnök Isten szemében. Aztán Apa borotválkozás szőrszálakat baba keresztben. Ez - a jelképe az engedelmesség az Úrnak, és köszönöm neki a kezdete egy tiszta és igaz élet. A szavak, a pap azt mondja, ugyanakkor: „tonsured Isten szolgája (vagy az Isten szolgája) (név) a neve az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében, Ámen.” Ezt követően, a kereszt lopakodott háromszor a gyermekre körül keresztelőmedence. Ez jelképezi a újraegyesítése a baba a szent templomban.

Ezután állítsa a ministráns, és egy lány - nem. A lány alkalmazták az ikon a Szűzanya, a szertartás az úgynevezett churched.

baba keresztség vehet átlagosan egy óra és fél. Miután a keresztség a gyermek lesz egy ortodox keresztény.