Bath téglából saját kezével, épület portál

Bath téglából saját kezűleg, épület portál

Nem kevesebb, mint fa, a külvárosi területeken felállító tégla fürdők, amely tartósabb és kevésbé tűzveszélyes. Abban az esetben, ha a fő lakóépület téglából, ez teljesen logikus, jelenlétében vágy, az építési fürdőbe téglából saját kezűleg, anélkül, hogy segítsen építőipari alkalmazások.tartalomjegyzék

Fundam fürdő

A tégla szerkezet fürdőt meghatározott sávalap lyukakkal szellőztető, mind a bázis szerkezetét és a tetején a kupakot. Erre a célra, a telepítés után az alapítvány zsaluzó, akkor kiengedi a megmunkált, amelybe a fából készült dobozok részeként zsaluzat. Alsó tele van kavics és homok, gondosan tamped, tedd a vasalás ketrec.

Ezután betont öntenek a zsaluzat oldat és elterjedt két vagy három sor tégla (piros) részét a lábazat. Az utolsó sor a kupak kell hagyni lyukak további szellőzést. Drain csatornacső alá fektették az alapítvány és megjelenik legalább 5 méter túl.

Amelyet a belső válaszfalak, amelynek vastagsága fele vagy negyede tégla, alapjait szükséges, ha elegendő teherbírását a talaj. Ezután, az alapja a belső falak, hogy a minimális árok mélysége 50 cm, szélessége 25 cm. A alapot a falak lehet alkalmazni a tégla. Nagyon fontos, hogy védje a nedvességtől és a későbbi szerkezeti hiba végre vízszigetelés az alapítvány.

Szerelés téglafalak

Annak érdekében, hogy minőségileg építeni egy szauna egy tégla, anyaként kell választani piros (kerámia) tégla, szilikát is magába szívja a nedvességet, és annak hatására gyorsan elbomlanak. Tulajdonságainak következtében a tűz és hőállóságú kerámia tégla is használják, amikor szóló a kemence fürdőben.

Falazott fürdő is elvégezhető többféleképpen:

- A két fél-téglák, amelyeket azután szigetelt belülről;

- Dupla fal összekötött keresztirányú válaszfalak, amelyek között a hézag feltöltődött szigetelőanyaggal (kolodtsevoy falazat);

- Dupla falak légrés kis vastagságú - 4-6 cm.

A magatartás a falazat fontos, hogy az alábbi szabályokat:

- Végezze el az első fogás falazat mindig téglából;

- Fektetése sorozat kezdődik a szóló a külső téglák;

- Téglatörmelék használható, ha szükséges, azáltal, hogy a belső oldalán sorokban hordágyon;

- Törött tégla soha nem használt falazatba ellátott szakaszok, oszlopok, pillérek, öltözködés szögek;

- Gerenda kell alapulhat kizárólag az bonder sorozat;

- Kerámia tégla lerakása előtt, különösen meleg időjárás, legyen nedves vízzel.

Megkezdése téglafal

Mielőtt építeni egy fürdő tégla, alapítása után a készüléket úgy kell felszerelni, hogy fenntartsák poryadovkoy falazat. Ez történik egy függőleges azokon a helyeken, ahol kereszteződések és kereszteződéseket falak egymáshoz, hogy azok a sorok és a sarkokban. Húzza zsinórok minden sorban. Hogy a kábel ne lógjon lazán alatta öt méterenként csatolniuk Lighthouse tégla.

ligálásával falazat

Annak érdekében, hogy elképzelni, hogyan kell építeni egy szauna egy tégla, tudnia kell, hogyan kell helyesen végrehajtani ligálás ízületek a fal nem választja szét a terhelést, majd azt egyenletesen oszlik:

- Chain odnoryadovaya rendszer - váltakozó hordágyon (a téglák mentén vannak elhelyezve), valamint a kötőanyag (a téglákat helyeznek szerte) sorozat. Ligálása a függőleges hosszanti varrat fut egy fél tégla, és a keresztirányú eltolás egy negyed tégla minden sorban. Ez a rendszer rendkívül megbízható és időigényes.

- váltakozó három lozhkovyh sorozat egy kötőanyaggal. A szomszédos három sor nem köti le függőleges keresztirányú varratok. Ez a rendszer tökéletes szóló meglehetősen szűk mólók és oszlopok.Bath téglából saját kezűleg, épület portál

- Mnogoryadovaya rendszer - váltakozva egy perpender hordágy és öt sor. A soraiban a hordágyat függőleges keresztirányú varratok eltolta egy fél tégla, és a kötőanyag. illetve - egy negyed. Ez a rendszer lehetővé teszi a használatát kifogásolható tégla formájában felét, és anyagtakarékos. De ez az erő nem szereti odnoryadovaya rendszert.

Végrehajtása falazat sarkok

Az első sorozat kezdőszöget terpesztést halmozott háromnegyed tégla. Ha a falakat betöltött egy kicsit az ablaknyílások felhasználható tégla, tört ketté. Annak elkerülése érdekében, elmozdulás függőleges varratok egy negyed mérföld halmozott tégla. Ha a páratlan számú - tychkovymi (a téglákat helyeznek át), és még egy számot - hordágy (a téglák mentén elhelyezett). Belső mérföld végezhet bármelyik módszer, attól függően, hogy a falvastagság. Hézagok vannak kihagyva a sarkokban simítsuk negyed tégla. Épület egy fürdő tégla magukat, és maguk a vezérlő sokszög megfelelő szögben falazat. Azt is meg kell vizsgálni, hogy szabályozza és leszállni függőleges szög. Ha talált kisebb eltéréseket, amelyekre szükségük van, hogy orvosolja a következő sorban a falazat.

Seams falazat

Oldatának elkészítéséhez betoncsövek vett víz, cement és homok részecskéi 1,2-2 mm. Állaga megoldást kell képlékeny ahhoz, hogy folyni is, és betölti az űrt a tégla. falazat szilárdsága függ az oldat összetétele, és a helyes falazás. A vastagság a függőleges hézagok 10 mm legyen, és a vízszintes - 12 mm.


Alak varratok, amely lehet konvex, konkáv vagy téglalap alakú, csatolt hézagoló. Simítóval lehet végezni, és egy speciális formája - dvuhsreznuyu vagy odnosreznuyu.

Jumpers falazatban

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet fürdő tégla, a kívánt pozícióba, és méretét az ablakok és ajtók, meg kell vizsgálni a végrehajtás a jumper. A legegyszerűbb - rendes blúz, hogy lehet használni, hogy befogják a két méteres. Előadták, betartva a szabályokat az öltözködés falazat és vízszintes sorokban. A magasság rendes jumper - 6-9 sorok, és a hossza meghaladja a 0,5 méter a nyílás szélessége. Jumper van fektetve legalább 25 pont előállítása kiválasztott tégla.

Lintel működik, alkalmazása zsaluzó táblák, amelynek vastagsága 4-5 cm. Lehetőség van használni, mint például a tengelykapcsoló szerelt doboz ablakok és ajtók, az előzetes favédelemre réteg kátránypapír. Először is, a zsaluzat 2-3 cm alkalmazott megoldás, ez kerül három szelepszár átmérőjű 4-6 mm. A falazat megerősítés fut legalább 25 cm, és köré hajlított tégla.

Bath téglából saját kezűleg, épület portál

Talajfúró kell tartani szobahőmérsékleten Magas: -10 ° a zsaluzat legalább 12 napig, és 18-24 napon át 1-10 °.

Fal szigetelés tégla fürdők

Az építés során a fürdő téglából falait meg kell szigetelni. Ha a kiválasztott kolodtsevoy falazott falak közötti rés a tégla rétegek töltjük fel, hogy egy fél keveréket, amely gyártásához felhasznált, könnyű salak, mészhidrát és por a tömeg arányban 1: 2: 2. Mindegyik réteget feltöltöttük habarccsal.

Bath téglából saját kezűleg, épület portál

A használata csempézett melegítők, használt a többi tengelykapcsolót, előnyös. Ezek szerelt belső falak bilincsek és szintetikus kötőanyagok. A távolság a falfelület a fűtőelem kell körülbelül fél méter. Ez légrés valósítjuk csatolásával szalagok szigetelés távtartók a falban.

Bath téglából saját kezével, épület portál

Falazatok külső falak

Építőipari fürdők tégla igényel gőzt és vízszigetelése a külső falak. Ne érintkezzen a falak között a tégla a földön, ahogy elhalad is, és magába szívja a nedvességet.

Bath téglából saját kezűleg, épület portál

Vannak beillesztett és a Paint vízszigetelés módszerek:

- Bélés hidraulikus tömítések - ragadt a fal a ház valamennyi tekercses anyagok vízszigetelő, például tetőfedő anyag. Hiányosságok és repedések a falakon kell vakolt és lezárjuk. Az alsó rész a falak, hogy fedezze a szükséges szigetelés.

- Festék vízszigetelő - bevonat falak olyan területeken, ahol a nedvesség behatol, bitumen öntött, amely kész a bitument a mész hozzáadásával és az azbeszt.

Vapor anyag szerelt belső falak és a mennyezet belső és külső előtt díszítő.

Befejező fürdő építése

Amint a különböző képek fürdők tégla, külső trim is szinte semmit, de a belseje van szükség hüvelyében fűrészáru, amely érvényes a falak, és a padló, és a mennyezet.

Munkájának megkönnyítése, a belső falak faburkolat falazat ajánlott vezetni egy fa dugóval vagy műanyag dugókat. A parafa, majd töltött fa léc vagy fém profilokat.