Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Megfordult, és alaposan megvizsgálta közel a szerkezet, minden egyes ember számára nyilvánvaló, hogy anélkül, hogy konkrét egyszerűen nem lehet csinálni a modern építőipar. Leggyakrabban, a konkrét alkalmazott telepítése alapítványok, mint egy nagy, többemeletes épületek és a kis, udvar épület. Manapság széles körben használt öntött vázszerkezet, kivéve, ha az alapítvány betonból tartóoszlop vagy falak, padló lemezek, gerendák és seysmopoyasa. Öntött beton padló, utakat, ösvényeket kis és nagy telek. Megjegyzés: a szegélyek és járólap, elektroopory. A tulajdonosok a falusi házak is gyakran folyamodnak ahhoz, hogy konkrét kerítés. Falszerkezeti keverék, csemperagasztó, Homlokzati vakolat, túl konkrét fajta, de egy finom szemcsékből álló töltőanyag, említett oldatként.Egyszerűen fogalmazva, beton legsokoldalúbb építőanyag. Ezért ő mindig megtalálja felhasználásra a yard, ház, garázs, és talán a lakásban. És előkészíti a konkrét saját kezűleg nem nehéz otthon. E célból a következő három lépést kell végrehajtani.

kiszámítása

Először is, hogy kézzelfogható a kezüket, meg kell kiszámítani a hangerő beton szükséges, hogy az, hogy a tervezés, hogy van szem előtt, és összehasonlítani az erejüket. Szorozzuk meg a hosszát szélességét és magasságát. Még tervezők és becslések feküdt a zsugorodási tényező, a különböző típusú veszteségek, így egy kis mozgásteret kell kerekíteni.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük
Ha a gyártó konkrét tervet önteni az alapítvány, akkor olvassa el a cikket üvegszálas megerősítés az alapítvány. Használata megerősítése az ilyen típusú lehetővé teszi, hogy a zökkenőmentes megerősítése az alapítvány.

Beton előállítása nem igényel kis fizikai erőt. Szakértők azt javasolják, hogy hagyjon fel az ötletet samostroya akik tervezett volumene több mint 25 köbméter. m. per megszakítás nélküli megtöltése. Ez különösen fontos a telepítés során alapítványok, födémek és seysmopoyasov épületekben, ahol szilárdságát a legfontosabb. De a nyakkendő a házban, vagy az udvarban, a különböző utak és indokok, éppen ellenkezőleg ajánlott elhagyni thermojunction, azaz hosszanti és keresztirányú csíkok üregek szélessége 1-3 cm. A meghosszabbítható, a felület alatt a hőmérséklet hatására. Tehát akkor kényelmesen hétvégén öntsük beton darabkákra.

A választás a beton minőségét

Másodszor, meg az osztály konkrét szükséges a design. mark jelzik beton (átlagolt), a nyomószilárdság kg.s / cm. Egyszerűen fogalmazva, milyen erős a szükség konstruktív és milyen terhelés akkor sikerrel ellenáll.

Továbbá, az összeg már számítani, ideje gondolkodni a márka a beton szükséges számunkra. A profik csinálni az asztalokon, de a legvalószínűbb, hogy lesz neked nem informatív.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Táblázat konkrét márka

Ezért további felsorolni azokat az eseteket, amelyekben konkrét ajánlott, hogy a jel.

A legfontosabb és legösszetettebb betonból gyártott - az uszoda, a pillérek, áthidalók, alapítványok és seysmopoyasa. Számukra ajánljuk tartós beton (M200-M300) a kötelező megerősítés.

Kevesebb felelős, ez nyakkendők, pályák és játszóterek. Még mindig lehet osztályozni az alapjait könnyű kerítések profil vasból, vak terület, tornácok és a különböző réseken. Felelősség ebben a konkrét kicsi, így az alsó jel (M50-M200). Az érthetőség kedvéért elképzelni: támogatás 30-30 cm beton M100 ellenáll akár a 90 tonnát.

Meg kell jegyezni, hogy a választás a beton minőségét figyelembe kell venni az összes létező és lehetséges külső hatások az építkezés a jövőben. Meg kell figyelembe venni a sűrűsége a bázis, a rendelkezésre álló felszín alatti. Ha az alapítvány gyenge, laza, akkor jobb, hogy távolítsa el, és öntsük sűrűbb. Ha ez az alapja, vegye figyelembe, vastagságát és nehézség a falak. Ha a terület a ház előtt, kérjük, vegye figyelembe a közlekedési, amelyek mentén haladni azt. Például a piacon, öntött beton M200 7-10 cm vastag, megerősített út 20/20 mesh, kitartóan állni folyosón terhelt KamAZa földre.

Most, amikor világosan megértse, mennyire és mit kell beton, ez volt a sor, hogy amire szüksége van.

Tool készítésére konkrét

Ennek fő eszköze a konkrét mester - nagy lapáttal. Akkor is, ha nagyon szorgalmas és munka nélkül, asszisztensek, ajánlott, hogy egy lapáttal, száraz, nem festett beton. Az biztos szükség van egy bajonett ásó és simítóval.

Esztrich, okok és egyéb sík felületekre szerezni egy másik szabály hossza 2-3 méter, valamint a széles spatulával lelapul és sima le a felületet. Alapítványok, oszlopok és egyéb szerkezetek mélyen elöntött electrovibrator vásárlást, vagy legalább egy fém tüske, hogy lezárjuk a beton.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Vibrátor beton tömörítése

Feltétlenül szükség van egy építő szintjét. Az anyag kéznél, akkor mindig egy függőleges. Emellett nem akadályozza színes szál 2,5-5 mm vastag, hogy húzza ki a szintet a maximális tisztaság.

Javasoljuk, hogy egy mixer, beton jól kell keverni. Ezt a folyamatot meg kell különös figyelmet kapnak.

1. A minimális mennyiséget, hogy elfér egy vödör egy fúróval lehet keverni egy speciális fúvóka.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük


2. A kötet egy kicsit egytől öt vödör, akkor lehet, hogy egy lapos fenekű vályú. A lényeg, hogy nincs lyuk. Meg lehet keverni egy lapáttal.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

3. A mennyiség több mint 1 cu. m. Csak egy betonkeverő vagy betonkeverő. Mert ez is hasznos nyíltan, úgy, hogy lehet szépen viszik.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük
Típusú és fajtájú keverőcsaládja egy külön kérdés. Ha még nem vásárolta meg a mixer, biztos, hogy e cikkében választásához betonkeverő. Részletesen ismerteti az előnyeit és hátrányait a különböző modellek.

Meg kell ajánlani a legnépszerűbb, könnyen kezelhető és könnyen kezelhető minden gazda - betonkeverő gravitáció. Ez dobszárítóban mereven rögzítve a lapátok belsejében, úgy forog a saját tengelye körül, és a keverést a keverék. A nagy kar, vagy kereket, beállítására a keverési intenzitás lehet változtatni a szög a dob. Ezek nagyon mozgékony és könnyen szállítható, könnyen szétszerelhető, tiszta és mozog. Egyébként keverők lehet bérelni fog kerülni sokkal olcsóbb.

Ha úgy döntött, hogy mi a munka, kezdünk választani az anyag a beton.

A készítmény konkrét

Fit csapot, és még az eső. Az arány a víz és a cement a beton gyártása az egyik legfontosabb eleme. Van egy speciálisan kialakított táblázatot, amely rögzített a víz-cement arány (W / C) minden fokozatú beton.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

A gyakorlatban ahhoz, hogy tudja, hogy szükség van a megfelelő konkrét mintegy 25-30% -a víz, de a plasztikus öntés közben vizet adjunk hozzá még néhány. Ne vigyük túlzásba, az elpárolgott vizet hagyhatja üregek, amelyek csökkentik a beton várat.

Tipp Nem feltétlenül nézd meg az asztalnál, csak próbálja meg, hogy a beton vastag és nem folyós, hogy az elegyet szétszórt és nem túl elterjedt. Mindenhol meg kell tudni, hogy mikor kell abbahagyni.

A legfontosabb és a beton kötőanyag-komponens egy cement a minőség és a mennyiség és a beton várat függ beton, azaz a jelet. Segítségével bármilyen, ami fogja találni a boltban, lehetőleg friss. Idővel, a cement elveszti a képességét, hogy kommunikálni. Továbbá, nem vásárolnak cement előre, hiszen magába szívja a nedvességet, ami megkeményedik és elveszíti tulajdonságait. Ebben a tekintetben, hogy biztosítani kell, hogy a cement feküdt műanyag fóliába csomagolva, és egy olyan helyen, alacsony páratartalom. Szakértők azt javasolják a használatát Portland cement M400 vagy M500. Alapvetően cement eladott zsákokba csomagolják 50 kg.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Fő töltelék. Szakemberek is az úgynevezett finom töltelék. A homok legyen tiszta, lehetőleg anélkül, hogy szennyeződések iszap és agyag, amely egyértelműen rontja a beton minősége. A legjobb homokozó frakció 0-5 mm. Természetesen ő is a legdrágább. De minden, amit talál. Ha látni szemetet a homokban, akkor jobb, ha szitál.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Durva adalékanyag. Optimálisnak tekinthető kavics zúzalékot frakciókat 5-20 mm, M800, M1000 erőt, előnyösen téglatest, t. E. Vizuálisan láthatónak kell lennie kövek méretek 5-20 mm, minden feltétlenül kell forgácsolják vagy zúzott, de nem lapos és kerek. Nagyszámú lapos vágott kő hívják magas Hámlást és negatívan befolyásolja a minőségi beton.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Gyakran előfordul zúzott gránit, amely nagy sűrűségű, így tartósabb beton és mészkő jelenti, amelynek kisebb a szilárdsága és értékét. Beton törmelék a gránit osztályába tartoznak a nehéz beton fajlagos tömege 1800-2500 kg cu. mérő.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Gravel-homok keveréket

GPS gyakran használják ágynemű a beton. Van egy nagy tényező a tömörítés, más szóval - jól tömöríthető. akkor csak dobja a víz nyáron körülmények között.
Kavics-homok keveréket is gyakran használják elkészítéséhez házi beton. Ugyanakkor, és ez helyettesíti a homokot és kavicsot. Hátránya, a hiánya a megfelelő arányban, és a természetes kereksége kavics, durva adalékanyag.

konkrét arányokat

Mennyit és mit anyag előkészítéséhez szükséges beton kezük kiszámítása az asztalra, de a gyakorlatban ez a megközelítés nem használják olyan gyakran. Szabványos aránya cement, homok és kavics becsült 1: 3: 4. Egy vödör víz és egy fél, egy vödör M500D0 cement három vödör tiszta homok és négy vödör kavics - a végén kiderül, beton M250. Univerzális rendszer, majd egy jó beton.

Ügyeljen arra, hogy fontolja meg az időjárási körülmények és a levegő hőmérséklete a töltés során. A leginkább optimális hőmérséklet - 10-25 Celsius fok.

Adalékok és azok hatása a beton tulajdonságait

Azt is meg kellene vizsgálni az adalékokat és lágyítók, amelyek befolyásolják a különféle beton tulajdonságait, mint például a fokozott plaszticitás, a mobilitás, a vízvisszatartás, pórusok kialakulását, biztosítva a jó ukladyvaemosti megszilárdulás arány.

Szappan. Növeli a képlékenységet és erőssége a termék keverék. Elég annyit 20 ml. szappan vödör vizet.

PVA ragasztó. Hozzáadása a vödör 100 ml oldatban. javíthatja a képlékenységet és növelni az erőt a beton és a jobb tapadást (szakítószilárdságú) beton egy bázissal.

Vízüveg. Csökkenti a üregek a beton, növeli a keménységet, de csökkenti a működési időt. Vízüveg gyakran használják, hogy növeljék a vízállóság a szerkezet.

Lime. Régóta használják nagyapáink, de látjuk csökkenését erő és növekedés nedvesség-áteresztő képessége. Ezért a mai napig, meszet szinte soha nem használt.

Lágyítók. Ez a csoport razlichnonapravlennyh alkatrészek, mind a széles és keskeny a célra. Ezt alkalmazzák szinte minden szakmai konkrét termelőket. Vásárlás előtt meg kell konzultálni a kereskedők és a szakemberek, olvassa el a jellemzők, tulajdonságok és a cél termékeket. Gyakorlatilag az összes gyártó a felhasznált beton lágyítók víztartalom csökkentésére. Például a népszerű ma lágyító-3- mentése mellett, és csökkentik a cement zsugorodási megnövelt fagyállóság.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük

Szerelvény és háló. Ez egy fém és polimer. Ezt alkalmazzák a növekvő ellenállás konkrét megtörni. Alkalmas szinte az összes termék betonból készült. Ez akár az alkalmazás fogalmának megerősítése „vasbeton”.

Ez minden titkait a jó beton, ezek egyszerű és könnyen alkalmazható minden. Mint látható, saját kezűleg a konkrét gyártási folyamat nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A munka megkezdése előtt ne feledkezzünk meg az időjárás. Ha nagyon meleg van, a víz gyorsan elpárolog, és nincs ideje, hogy írja cement várat. Ha a fagy, a víz megfagy, végül cement nem működik.

Szakértők azt javasolják, univerzális módszer - a kiöntés után a beton fészkelnek polietilén. A film, bár úgy tűnik, a kis dolog, de ez csak első pillantásra. Tény, hogy megmenti az beton, mint egy üvegház, ha fagy. És a hő nem teszi lehetővé a víz gyorsan elpárolog, ami nagyon fontos a szerkezetátalakítás a beton. Az első nap során a beton egyre csak 60% -át a várat, és egy igazi kőből átalakított 28 nap után. És ne feledd, az a termékek minősége attól függ, hogy mi van és mi is készült.

Beton a kezét -, hogyan lehet konkrét kezük