Betonadalékok típusok, jellemzők, tulajdonságok, az alapja a ház, ház, nyaraló

Betonadalékok típusok, jellemzők, tulajdonságok, az alapja a ház, ház, nyaraló
Modern építési piac magas követelményeket támaszt a tulajdonságok és adottságok beton keverékek. Az építkezés alatt végzett szoros határidők, bonyolult geometriai formák szerkezetek, szigorú követelményeket az építési előírásoknak. Annak érdekében, hogy a munkálatok kivitelezését nagy sebesség és a minőség a beton megfelelően bemutatni különféle adalékanyagokat, amely lehetővé teszi, hogy végre a betonozás a tél, óvatosan fektesse a készítményt formájában tetszőleges alakú, elérni a magas nemcsak erőt, hanem a víz ellenállását, és terep. Sok ma is használatos az építőiparban beton adalékszerek összetett, több step-up teljesítményű beton keverékek.Betonadalékszerek fagypont alatti hőmérsékleten

Mivel a beton keveréket összekeverjük a vízben, annak kikeményítése alacsony hőmérsékleten nem lehet - egyszerűen megfagy. A nyilvánvaló megoldás erre a problémára, a hő nem mindig lehetséges. Ezen túlmenően, fűtés megállapított mix nagyon költséges dolog, egy köbméter beton súlya körülbelül 2,5 tonna - a tömege melegen nem olyan egyszerű. Ebben az esetben a beton kerül bevezetésre speciális fagyálló adalékanyagok. Védik a beton fagy, és gyógyítására alatti hőmérsékleten nulla.

Betonadalékok típusok, jellemzők, tulajdonságok, az alapja a ház, ház, nyaraló

Scheme fellépés az ilyen adalékanyagok egyszerű -, hogy megvédje a víz a fagytól, felgyorsítja a beton kötése folyamatban. Alacsony hőmérsékletek jelentős mértékben lassítja a sebességét kémiai reakció (a cement keményedése végezzük, ami a kristályszerkezet növekedést, ha a cement-klinker reakciót víz, vagyis a víz nem „száraz”, és a kémiailag kötötté válik, csak elpárologni felesleg).

Az alapot a beton fagyálló adalékanyagok közé:

 • szóda
 • kálium-karbonát (kálium);
 • ammónium-hidroxid;
 • nátrium-klorid;
 • kalcium-klorid;
 • nátrium-nitrát (nátrium-nitrát);
 • ammónium-nitrát;
 • nátrium-nitritet.

Ezek az anyagok csökkentik a víz fagyáspontja.

A korszerű minőségi adalék konkrét keményedés hőmérsékleten akár mínusz 35 fok. Az ilyen adalékanyagokat úgy kell végezni szigorúan a a gyártó utasításai. Nem szabad elfelejteni, hogy az adalékok csökkentik a végső szilárdságát a beton, hogy egy agresszív (maró hatású) hatásai a szelepen, képző kivirágzás (só képződött foltok a felületen). Ezért, ha az lehetséges, hogy elkerüljék a betonozás a hideg évszakokban.

lágyítók

A túlzottan vastag beton komolyan helyezték az űrlapot, hogy nem voltak üregek. Ez különösen igaz a helyszínek nagy erősítés. Bevezetés a betonkeverék további mennyiségű víz hátrányosan befolyásolja a tartósságot a beton és a márka vízálló, fagy - a felesleges víz elpárolog, pórusokat a test szerkezetét.Feldolgozhatóság fokozására speciális adalékanyagok - lágyítók. Ezek a működési elvet azzal a csökkentésén alapulnak közötti súrlódási erők a részecskék a betonkeverék, valamint növeli a vízvisszatartás készítmény. A legegyszerűbb lágyítók, nem ritkán használják a magán építése a szovjet időkben, a mosópor és szappan. Javítása megmunkálhatóság is lehetséges bevezetése a porra - agyag, mész.

A modern ipar termel egy speciális nem toxikus vegyületek, amelyeket gyakran nem csak a betonozás és vakolás falak, de a cement-homok habarcs. Adagolás adalékanyagok kell elvégezni szerint a gyártó utasításait.

erősítő adalékanyagok

Ahhoz, hogy a nagy szilárdsági jellemzői a beton keverékek adjuk speciális adalékanyagok. A legszélesebb körben használt adalékanyag-alapú, micro. Annak előállítására kremnezomsoderzhaschee kezelt alapanyagokat magas hőmérsékletnek van kitéve. A kapott finom anyag van egy nagyon magas kémiai aktivitását vizes közegben, ami lehetővé teszi, hogy növelje az erejét a beton elegy összekeverése a vízzel. Emellett mikroszilika felgyorsítja a konkrét kezelés hatására.

Adalékok, gyógyító gyorsítók

Fel kell gyorsítani a beállított betonszilárdsági használt adalékanyag booster. Szerint a kémiai összetétel, ezek messzemenően azonos fagyálló adalék, a különbségek általában csak egy százalékos anyag a készítményben.

A erősítetlen szerkezetek legszélesebb körben használt kiegészítők alapján a kalcium-klorid. Ezeket beadhatjuk a arány 2 tömeg% cement. Kalcium-klorid lehet egy maró hatása van a szelep, tehát nem akarnak alkalmazni a szabad feszültség vasbeton (az ín - tilos).

Adalékanyagok alapuló hamuzsír és nátrium-nitrittel a leggyakrabban használt erősített szerkezet, különösen a beágyazási az ízületek közötti előregyártott betonelemek. Így hamuzsír vegyületek készletre a beton szilárdsága hőmérsékleten legfeljebb mínusz 25, és a nátrium-nitrit - mínusz 15. A sajátosságai adalékanyagok alapuló hamuzsír is a gyors elvesztése megmunkálhatóság. A bevezetése ezek közül az adalék betonkeverék azonnal megtörténik a betonozás előtt.

Adalékok, amelyek növelik a márka fagyállósága és vízállóság

Felületi vízszigetelés, valamint a különböző befejező anyagok nem mindig védi a beton nedvesség hatékonyan. Ez különösen igaz a pincében része az épületek és építmények, valamint beton elemek üzemeltetett folyamatos víz jelenlétében (alapítványok magas talajvízszint, medencék, padlók fürdőszoba, autómosók, stb.)

A jelentős növekedés a fokozat a vízállóság és fagyállóság növelésével százalékos aránya cement a keverék nem mindig gazdaságos. Ezekben az esetekben, a készítményt beadják, speciális adalékanyagok, amelyek három fő típusa van:

 1. felületaktív anyagok;
 2. bitumen;
 3. adalékanyagok alapuló nátrium-aluminát.

Az alapelv az, hogy a stratégia a pórusok kitöltésével konkrét szervezetben.

Hagyományos anyagokból érdemes megjegyezni, vízüveg (szilikát ragasztó) - az kremnezomnogo eredetű anyag, amely nem csak fokozza a márka a vízszigetelés és hideg ellenállás, hanem növeli az erejét, edzés arány.

A modern ipar termel, mint teljesen környezetbarát Betonadalékszerek, amelyek javítják a víz ellenállását. Némelyik lehet használni az építési vasbeton tartályok ivóvíz.

Milyen márkájú használt beton az alapítvány a saját épület?

Semelyik építés épület kiskapitális nem alaptalan. A ...

Jellemzői eszköz pontalapozás

A könnyű váz szerkezetek (pl gépkocsibeálló, kerti bútorok és ...

Zárja le a halom alapzatkeretre ház külső Metalloprofil

Üdvözlünk! Az oldalon rems-info.ru megtudtuk, egy csomó ötletet dekoráció ...

Példa alapja készülék ház téglából pince

Mi jobb alapot a házban agyagos talaj

Agyagos talajok gyakran nevezik a jó, szilárd talajon, ennek eredményeként ...