Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

A szülészet, sok indexek, amelyek segítenek meghatározni a terhességi kor, a jelenléte vagy hiánya a magzati rendellenesség. Biparietal méret a magzat fejének egyik ilyen indexek, mert pontosabb mondani a többi terhesség. Biparietal magzati fej mérete meghatározható ultrahang segítségével, és különösen magas a információk között 12 és 28 hét. Ebben a cikkben fogjuk nézni, hogyan kell mérni biparietal méret a fej, amely a teljesítmény különböző szakaszaiban a magzat fejlődését és a lehetséges eltéréseket a norma.B iparietalny méret a magzati fej normális

BDP a magzati fej közötti távolság a külső és a belső körvonalai a két koponyafalcsont, összekötő vonal a külső kontúrok a parietális csontok át kell haladniuk a thalamus. A szabályoktól való eltérést a mérési eredmények a torzítás az eredmények, és ennek következtében nem helyes időtartamának megállapítása a terhesség. Minden terhességi megegyezik egy bizonyos értéket BDP magzati normális. A növekvő terhességi kor növekedésével a méret a magzati fej biparietal, a terhesség végén, annak növekedési üteme jelentősen csökkent.

Így, BDP magzat 12 hetes, az átlag 21 mm,

Magzati BPD a 13. héten 24 mm,

16 hét - 34 mm-es

24 hét - 61. mm,

BPD a 32. héten volt 82 mm,

38 hét - 84 mm-es,

és 40 hetes - 96 mm.

Biparietal magzati fej mérete értékeljük együtt fronto-occipitalis méretű (LZR), úgy, hogy azokat ugyanabban a síkban (szinten az agy és a lábak thalamus). Méretének módosítása a két mutató egyenesen arányos terhességi kor.

Miután 38 hét megváltoztathatja a konfiguráció a magzati fej, ez a szám is függ biparietal átmérője a magzati fej. Tehát, ha dolihotsefalicheskoy konfiguráció BDP magzati fej kisebb, mint a normális.

Ultrahang a terhesség alatt BDP magzati fej egészséges és a beteg

Biparietal magzati fej mérete, valamint más mutatók meghatározására ilyen eltérések a fejlesztés a magzat méhen belüli növekedési retardáció, hydrocephalus, és a nagy gyümölcs. Ha az index BDP feje, mint a normál, akkor nem ugrik a következtetéseket, meg kell mérni a többi része a magzati szervezetben. Egységes növekedése minden dimenzióban a test (fej, tor, potroh) okkal feltételezik, egy nagy gyümölcs.

Ha csak a megnövekedett biparietal és lobnozatylochny méretek (távolság a leginkább kiálló külső széle a frontális csontban a külső széle a nyakszirtcsontba), ez egy megerősítése a diagnózis hydrocephalus. Az ok a hydrocephalus a magzat méhen belüli fertőzés.

Azokban az esetekben, amikor a BDP magzat kevesebb, mint a normál, és az összes többi dimenzió nem felelnek meg a terhességi kor, majd állítsa diagnosztizáltak - méhen belüli növekedési retardáció (IUGR). Az okok IUGR van a méhen belüli fertőzés, krónikus hipoxia miatt a placenta elégtelen. Ha diagnosztizáltak méhen belüli növekedési visszamaradottság, a kötelező nő kezelt, amelynek célja okainak kezelése: javítani utero-placentáris véráramlás, növeli az oxigén és a tápanyagok, hogy a magzat (Kurantil a terhes nők, Aktovegin, pentoksifilin).

A csökkenés a magzati BDP LZR együtt anélkül, hogy csökkentené a más dimenziói a test, mond microcephalia.

Megvizsgáltuk a mutató értéke biparietal átmérője magzati fej, annak jelentőségét a normális és a kóros elváltozások.

Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

Miután minden egyes ultrahang eljárások vemhesek a kezében a protokoll, amely fontos információkat tartalmaz a csecsemő fejlődését. Az egyik legfontosabb paraméter a biparietal magzati fej mérete, vagy BDP. Mi a bipoláris zavar magzat, és mit kell, hogy van BDP és terhességi kor, mik a szabályok biparietal fej hetekig méret - mindez meg fogja tanulni ezt a cikket.

BDP - átirat

Ultrahangvizsgálat során középpontjában a tanulmány a baba feje. Ez nem meglepő: az agy a legfontosabb szerve, a növekedés és a fejlődés közvetlenül befolyásolják a feltétele a magzat. Határozza meg a méret a fej, és így a fejlettségi szintjét az agyban segít BDP. Biparietal méret - egyfajta „szélesség” a fej mentén mérve kisebb tengely, templomi templomba.Emellett BDP is meghatározza a frontális-occipitalis dimenzió (LZR) - a nagytengely mentén, a homlokát a tarkó. Azonban a fő paraméter biparietal mérete: ez meghatározásához használt terhességi kor. Rendkívüli pontossággal lehet állítani között 12-28 hét.

BDP értékek is fontos meghatározni, hogy a fiziológiai szállítás. Ha a méret a magzat feje nem korrelál a méret a szülőcsatorna, a döntés a tervezett császármetszés.

Biparietal fej mérete - a norma

Annak megállapítására, hogy a BDP magzat héttel kifejlesztett speciális táblázatok, amelyek azt mutatják, az átlagos norma biparietal átmérője magzati fej és a megengedett eltérések. Táblázatok DHU magzati fej mérete értékek kerülnek bemutatásra százalékosztályok. Ez egy különleges módon mutatja orvosi statisztikák, ahol, mint általában jelzi az átlagos (50. percentilis) és alsó (5. percentilis) és a felső (95. percentilis), normál tartományba.

Annak érdekében, hogy ez a táblázat mértékének meghatározása a BDP magzat hét, meg kell találni az érték a 50. percentilis, a többi érték határait meghatározó normális olvasmányok. Például, a 12 hetes BDP arány 21 mm tűréssel 18-24 mm. Ez azt jelenti, hogy ha az érték a BDP 19 mm várandós anya nem kell aggódni - ez valószínűleg jellemző a csecsemő fejlődését.

Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

BDP magzat táblázatban - rendellenességek

Előfordul, hogy a BDP mutatói a tartományon kívül van. Mit jelent ez? Először is, annak érdekében, hogy ellenőrizze a betegség hiányát, az orvos értékeli egyéb paramétereit gyümölcsök (combcsont hossza, haskörfogat). Ha azok meghaladják az arány egy vagy néhány hét alatt, akkor beszélhetünk a nagy gyümölcs. Ha más értékeket fetometry normális, akkor lehetséges, hogy a baba növekszik ugrásszerűen, és minden lehetőség összehangolja egy pár hétig.

Mindazonáltal jelentős eltérés a normától BDP értékek jelezhetik egy komoly probléma. Így, megnövekedett biparietal mérete megfigyelt tumorok az agy vagy a csontok a koponya, valamint az agyban sérv, és hydrocephalus. Mindezekben az esetekben kivételével hydrocephalus terhes javaslatot, hogy megszünteti a terhesség, mert ezek patológiás összeegyeztethetetlen az élettel. Észlelésekor az hydrocephalus antibiotikum kezelést végzünk, és csak ritka esetekben (ha nincs hatása a kezelés) folyamodtak terhesség-megszakítás.

Jelentősen csökkent a méret a magzati fej is nem jót: a szabály, hogy az elmaradottság az agy vagy hiányában néhány struktúrák (a kisagy vagy agyféltekék). Ebben az esetben bármely szakaszában a terhesség megszűnik.

A harmadik trimeszterében csökkentett BDP jelzi a késedelem szindróma prenatális fejlődés. A kezelés a gyógyszerek Uluchay uteroplacentaris véráramlást (Curantylum, aktovegin et al.).

Hallom a szíved

A nyelv a kapcsolatot

Gyermekgyógyászati ​​Allergia: Mit kell tudni?

Bébiétel Spider. Mit tud róluk?

A verseny „a nyelv a boldogság”

Get tárgyalás hasznos ételek gyerekeknek 1 év

Ez körülbelül rovarok, csak nem tudom!

Anya megy a nyomvonal a kutatás

Encyclopedia of állatok: minden a móka

Ízletes és egészséges uzsonna gyerekeknek

Itt vannak dédelgetett csíkok! Mi a következő lépés?

Kapcsolódó hozzászólások a témában „Biparietal méret a magzat feje”

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

Biparietal fej mérete (BDP) - hogy szükséges-e aggódni?

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

  Annak meghatározása, magzati fej kerülete

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

  A súly és méret a magzat hét a terhesség

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

  Gyermekek allergiás mit kell tudni az anyám?

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

  És mit csináltál 2 évben?

 • Biparietal mérete magzati fej fej mérete biparietal, címkék BDP

  Gyermekek a sejtekben. London 30s séta a gyermekek

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

  Nagy gyümölcs. Megszületett a hős.

 • Biparietal méret a magzat fejének biparietal fej mérete, címkék BDP

  Uzi előírások folyamatos