Biztosítható érdek a biztosítás - studopediya

Biztosítható érdek - gazdasági igény, érdeklődés biztosítás. Az alacsonyabb külső garantálja pénzügyi biztosítása az egyén vagy csoport a tantárgyak, kockázatos jellege a társadalmi termelés, valamint a vágy, a biztosítási tulajdon védelme, a jövedelem, az élet, az egészség, a fogyatékosság.Biztosítási összeg - a pénzt értékelése biztosítható érdek és felelősség biztosítás, azaz becsülni azt a maximális összeget a biztosító felelősségét, a biztosítási összeg.

A kockázat, hogy elfogadják a biztosítási kell végrehajtani valamilyen formában anyagi veszteséget, és nagyon könnyen előre figyelmezteti a helyzet, hogy egy személy tudja biztosítani a házat vagy egy autót egy másik személy, és azt követően, hogy anyagi kárt okozna, ő, valamint a tulajdonos az ingatlan, azt kapja a kártalanítás. Fejlődő ezt az ötletet tovább, azt várnánk egy olyan helyzetben, ahol lenne a legkisebb akadályt az a tény, hogy az adott személy járkál a kórházban, és vettem egy életbiztosítást az emberek, akiknek egészségi gyenge volt.

Biztosítható érdek a biztosítás - studopediya

Ábra. 2. biztosítható érdek, mint a tárgya a biztosítási

  1. A tulajdonos az ingatlan - a média biztosítható érdek.
  2. Az ingatlan érdeklődés - érdeklődés megőrzése a tulajdon, a jövedelem, az egészség, élet, stb ...
  3. Biztosítható érdek - a törvényes joga, hogy biztosítsuk, hogy akkor történik, amikor egy személy a jogviszony a biztosított vagyon. Ez azt jelenti, hogy a személy kap jövedelmet megőrzése az ingatlan, illetve, hogy ő lesz bántódása Ha ilyen sérülést.

Ennek ellensúlyozására a lehetőséget, az egyik legfontosabb biztonsági doktrína lett kifejlesztve - az arc, a félelem, hogy minden kell viselnie a pénzügyi veszteség az esetben, ha a biztosított esemény bekövetkezésekor.

Biztosítható érdek kell lennie jogilag elismert összefüggés a biztosított a biztosítási objektumot. Például: birtoklására, használatára és ártalmatlanítására tulajdon megtalálása eltartottak, stb. d.

Így attól függően, hogy a kamat, amelyet a biztosított a biztosítási elsősorban két fő típusa van: tulajdon és a személyi.

Ezek alapvetően eltérő két módon. Először is, ahogy a neve is mutatja, a vagyonbiztosítás, biztosítható érdek társítani kell egy adott tulajdon és a személyi biztosítás érdek nem áll kapcsolatban a tulajdon és a biztosított személy.A vagyonbiztosítás biztosítható érdek működhet az alábbi módokon:

  • az objektum tulajdonjogát a biztosítás;
  • a jogot, hogy bérbe a tulajdon
  • felelős más emberek tulajdonát, hozott ideiglenes tárolása, feldolgozása vagy javítása.

Mindezek a lehetőségek alkalmazni vagyonbiztosítás. Ezek biztosítható érdek mindig korlátozza a tényleges értéke az ingatlan. Ezért vagyonbiztosítás alapja az az elv, a kompenzáció tényleges méret a biztosítási összeg. Ebben a tekintetben a biztosítási vagyonbiztosítás összege nem haladhatja meg a valós érték idején a szerződés (biztosítási költségek). Abban az esetben, biztosítás több biztosítók ugyanazon érdek ellen ugyanazokat a kockázatokat, mint a teljes biztosítási összeg meghaladja a tényleges érték a biztosított vagyontárgy, van egy kettős biztosítást. Ezen túlmenően, az egyes biztosítók felel csak addig a mértékig a tényleges értéke az ingatlan, és arányban kell a biztosítási összeg keretében kötött szerződést.

Amikor felelősségbiztosítás megtérítésével kapcsolatos anyagi kárt okozott a harmadik fél, a biztosítható érdek nem halad felelős kötelezettségek. Mivel a méret esetleges károkat nem lehet előre meghatározni, a biztosítási összeg nincs telepítve a felelősségbiztosítási szerződés és a biztosító felelősségét határértéken t. E. A legnagyobb összeg, amelyen belül vállalja, hogy kártalanítja a biztosított harmadik feleknek okozott károk.

Ellentétben vagyonbiztosítás és felelősségbiztosítás életbiztosítás érdek nem korlátozódik. Minden embernek megvan a korlátlan biztosítható érdek a saját életét és egészségét. Ezért a biztosítási összeg nem korlátozott. A szerződés személyi biztosítás, a biztosítási összeg közötti megállapodás határozta meg a biztosító és a biztosított.

Az életbiztosítás, a kár fogalma nem használják. Csak akkor tudjuk beszélni a fizetési az elfogadott biztosítási összeg az a szerződés lejártakor, vagy ha a biztosítási esemény.

biztosítható érdek elvén valamennyire korlátozza életbiztosítás és más típusú személyi biztosítás. A legtöbb országban tilos, hogy biztosítsák a gyermekek életét, a szülők, rokonok és más, különösen idegenek. A kivétel néhány fajta biztosítási és biztosítással gyerekek házastársai. Az utóbbi esetben két lehetőség van. Vagy az egyik házastárs saját maguk és a többi Biztosítottal vagy biztosítás magukat, és kijelöli a másik pedig a kedvezményezett.

Vannak olyan életbiztosítási korlátozott biztosítható érdek. A hitelező által nyújtott kölcsönt egy nagy halom pénzt, a biztosítási válik korlátozott érdeklődést az élet adósa. Erre a tényre alapozva valamilyen formában életbiztosítási kapcsolódó hitel kapcsolatok (hitel, jelzálog-biztosítás). Az az állapot, a hitel lehet a biztosítási szerződést a saját életének az adós által az összeg és a hitel futamideje, jelezve a hitelező, mint kedvezményezett.

meghatározott érdekeket, ami nem engedélyezett a biztosítási jog: az illegális érdekeit; veszteségek részvétel játékokat, lottó és a fogadás; kiadásokat, amelynek a személy kényszeríthető, hogy megkapjuk a megjelenése túszokat.

Biztosítás nem a törvény által megengedett érdek a biztosítási szerződés semmis egészére.

Az alábbi korlátozások is telepítve van:

  • kockázat biztosítási szerződés felelősséget szerződésszegés is biztosított csak a felelősséget a biztosított kockázat;
  • A biztosítási eszközök egy részét a biztosítási összeg meghaladja a biztosított az ingatlan értéke, így a szerződés semmis az a része, a felesleges.