Bor ... honnan jött földünkön

Ebben a kérdésben nincs pontos válasz. Sok legenda eredete a szőlő. Évszázadokon bor volt a misztikus halo.A babérjain az úttörők állította, több embert, akik támaszkodnak a mítoszok, legendák és az eredményeket a régészeti feltárások.

A legtöbb kutató úgy véli, hogy a születése bor 7000-8000 tartott több ezer évvel ezelőtt, a Kaukázus - pontosan ott, a Biblia szerint Noé elültette az első szőlőt, miután ládáját landolt Ararát.

Bor ... honnan jött földünkön

Görög legenda rendeli azt a tényt, a nyitás a szőlő nevű pásztor Estafilos, hogy megy, hogy megkeresse az elveszett bárány, talált rá, megeszi szőlőlevél. Shepherd felvette a szőlő több eddig ismeretlen gyümölcsök, vitte őket, hogy a gazdája Oinos aki megszorította a gyümölcslé. végül is egyre illatos nedv, és így kap a bort.

Perzsiában van egy legenda eredete a bor és a szőlő: azt mondják, hogy egy nap, amikor a király Jamshid pihenő az árnyékban sátrát, és figyelte a folyamatot képzése íjászok, hogy hamisította néhány jelenet zajlott a közelben. Big Bird fojtott szájában egy hatalmas kígyó. A király elrendelte az íjászok, hogy megöli a kígyó azonnal. Egy jól irányzott lövés a kígyó ütött a fejébe. Felszabadult madár kiszabadult a pofák a döglött kígyót, és elrepült a láb a vonalzó Persia és esett előtte a csőrét néhány magot, amely hamarosan kihajt. A gabonamagvak termesztett leveles fa adta gyümölcs. Király Jamshid szerette a lé ezek a gyümölcsök, de ha egyszer ő hozott egy kis podkisshy lé, a király megharagudott, és megparancsolta elrejteni. Több hónap telt el ... Egy szép rabszolgalány, a kedvence a király kezdett szenvednek elviselhetetlen fejfájás és kívánta a halált. Felfedezni a király elutasította az üveget a lé, ivott valamennyi szolga az aljára. Természetesen elájult, és miután sok álmatlan éjszakát aludt néhány napig, és amikor felébredtem, ez volt az erőteljes és egészséges. A hír a csodálatos gyógyulást fülébe jutott a király, és ő hirdette savanyú lé csodálatos gyümölcs „a király a gyógyszert.”Bor ... honnan jött földünkön
Az ókori világban bor meglehetősen gyakori ital: ő Egyiptom, Babylon, föníciai, görög, perzsa és sok más országban is, mint például az egzotikus, mint India és Kína. A leggyakoribb bor lett a tárgya a vallási kultusz, és panteonok ősi vallások, mindig részt vett az istenség: inkább nevezhető Osiris, Dionüszosz és Bacchus.

Isten Dionüszosz - védnöke szőlőtermesztés és borkészítés - egy nap úgy dönt, hogy leszáll az Olympus és hogyan élnek a földön. Kóborolt ​​a hegyek és völgyek. A nap végén fáradt és elment a pásztorok úgy döntött, hogy pihenni a közelükben. Pásztorok, nem tudván, hogy ki kezeljük Dionysius sajt, tejet inni. Kipihent és elégedett Dionysius úgy döntött, hogy köszönetet mondani az embereknek, vett egy szőlőfürt, kiszorították a levet egy korsó, amely ezután egy bokor alatt. Erjesztett gyümölcslé borrá, Dionysius és szórakoztatja őket a pásztorok. Tehát volt bor a földön.

Az „Énekek éneke” a király Izráel és Júda Solomon, tagjai ősi és esküvői dalok dicsőítő természet, az emberi szépség, szerelem, szőlő és a bor említik több mint húsz alkalommal.

Szerint a cselekmény későbbi illír legenda jár a bibliai Noé és Dionüszosz, a titkos főzés bor „felfedezte” Noé kecske, amelyik megette erdei gyümölcsök és a szőlő, ugrált, és elkezdett beleszólni más állatok. Ezután Noé és ültetett szőlő és gyümölcslé extraháljuk bort.

Az első, aki a bor, szőlőpréselést kezét bogyós volt Dionüszosz:

Samoznayuschy Isten nélkül szőlő szőlőprés,

Csokor a kezében, hogy elfogadja, bogyó betakarítás megkezdődik