Bow a kezüket

Bow a kezüket

Annyi akar lenni a tulajdonosok az íj, de lehetne jobb is, ha ő tette a saját kezével? Ebben a cikkben, úgy döntöttünk, hogy beszélünk a gyártási selejt anyagokból és otthon. Azt is befolyásolja a módszer, mint a termelés hagymát régi sílécek, amelyek biztos, hogy itt az erkélyen, a garázsban vagy a padláson. Leírja módszerek, mint amelyek megkövetelik szinte nincs idő, valamint azok, amelyek kell tölteni egy pár napot.1. módszer: Hogyan íj ki könnyen hozzáférhető anyagokból.

Köztudott, hogy a rugó vállalniuk kell az íjat, hogy ne feszítse az ideg. Ezért, hogy egy íj, akkor először meg kell találni, és válassza ki a legmegfelelőbb erre az esetre a rúd, meg kell választani a szabály, hogy minél hosszabb lesz a rúd, a nagyobb teljesítmény és a gyilkos lesz íj.

Azt is meg kell jegyezni, gyártására alkalmas, nem minden fák vagy cserjék, akkor a legjobb, hogy a választás mellett nyír, kőris, szil, viharos, juhar, tölgy. Minden az ügyet a szálak ezek a fák - rugalmasak, amely megadja a lehetőséget, hogy egy házi készítésű hagyma. Nagyon fontos, amikor kiválasztják a munkadarabot kell figyelni, hogy az árnyalatok a következők:

Jobb, hogy válasszon egy rúd nincs repedés és szabálytalanságok, csomómentes és hullámvölgyek, de ha még egy kicsit csomót ott, akkor nem kell vágni őket.

Az optimális méret a hossza a rúd előformát hagyma - fél méter.

Csak vágja a rudat nedves, ezért szükség van a pre-száraz, száraz, de ne száradjon ki teljesen! Általában nyersdarabokat szárított hagyma sokáig, de akkor egyetértek, vannak pillanatok az életben, amikor egyáltalán nincs várakozási idő, így száraz a rúd a tűz fölött. Mint mondtam, meg kell szárítani, de semmilyen módon nem száraz, különben íj elveszíti a tulajdonságokat, hogy szükségünk van. Ha jól csinálják, mint amilyennek lennie kellene, akkor tart elég idő.

Ha még mindig nem volt képes megtalálni egy tökéletesen sima, hosszú rúd épek legyenek, és a munkadarab egy kicsit görbe, akkor próbálja kiegyenesíteni át a gőz, de ez csak abban az esetben, ha úgy találja, amire szüksége van, nem lehetséges.

Ha talál egy rod long és fél méter nem működik, akkor a legvégső (ez ad sokkal több problémát) megtalálja 2 rúd azonos hosszúságú és vastagságú, ahogy lehet sejtette lenne a vállán az íj. Egymás között, akkor csatlakoztatható bármilyen vezetékes vagy más alkalmas anyag ebben az esetben.

Ha hosszú rúd találtak, amelyek vékony, akkor lehetséges, hogy köti őket össze, így alkotnak egy vastag sáv. Továbbra is csak azért, hogy egy speciális bevágás az orr, húzza és az íjat, készen áll.

A szerepe a húr lehet bármilyen rendelkezésre álló anyag, akkor egy damil, egy darab kötél vagy drót. A húr kell kezelni rendkívül óvatosan, hogy megtalálják gallyak az erdőben nem kell sok, de károsítja a kötél vagy damil már nem található.2. módszer: Házi hagyma, ha van egy csomó szabad idő.

Ideális esetben meg kell tenni előre, és ebben az esetben kerül sor, a szabályok szerint. Ha nem veszi az időt, és van elég szabad ideje, akkor az ügyet jöhet szóba. Nagyon jó lehetőség - télen, a hőmérséklet 10-15 fok a következőtől: vágja el a munkadarabot az íj, valamint kívánatos, hogy jól előre, hogy ne kelljen ezt télen süllyed a hóval. Feltételek kiválasztás gyakorlatilag ugyanaz, mint az első verzió: ez nem lehet egy nagy csomót károsodás nélkül, közvetlenül. De ez az, ami fontos: a munkadarab hossza 30 cm-nél hosszabb a várható időtartamát az íj. Ezzel mi van kötve? És ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szárítás közben az üres végeket repedt, és miután egy laza lehet távolítani repedt helyeken.

A kéreg a munkadarab ne távolítsa el, és függessze fel az álló helyzetben, és száraz 1-5 hónap. Vannak 1 titkos tuskó végeket kell valamit „elszigetelni”, amely például olaj festék, hogy a jövőben cox hagymát egyenletesen a hossza mentén. Miután a előmintát szárított hagyma, folytassa annak feldolgozását. Ebben a szakaszban, úgy néz ki, mint egy „fa”, csak sokkal kisebb és vékonyabb, mint ő, de a forma teljesen ugyanaz. Meg kell azt alakítani a tábla, azaz távolítsa el a felesleges rétegeket, de érdemes figyelembe venni, hogy az íj markolat lesz 2-szer a vastagsága a végtag.

Ez idő alatt, ne feledje, hogy ebben a szakaszban a saját termelés hagyma nem lehet hajlított munkadarabot. Amikor eléri a vágási válltámasz, amennyire csak lehetséges, és rendkívül óvatos, mert a váll legyen az azonos méretű, alakú, hossza és vastagsága, ez egy nagyon fontos pont, mert nem szimmetrikus vállán egyikük húzva a húr is csak a szünet, és minden munkáját megy a lefolyóba.

Ha megvan a kívánt előgyártmány alakja, kezdjük gőzölés, annak érdekében, hogy a kívánt kanyarban. Gyakran a mester előáztassuk ez egy különleges megoldás, hogy jobb eredményt, de a mi szempontunkból ez szükségtelen, és a pár elég lesz.
Ebben a szakaszban, számos fontos részletet az első megkapjuk a kívánt hajlítási (különösen, ha az előforma van, hogy meghajoljon görbe), de azt is tudjuk kompenzálni a vízveszteséget, ha a íj túlszárított a szárítási lépésben.
Adunk alakját mutatja.

Előre elkészített tábla szögezték rá bar (a megfelelő méret) annak érdekében, hogy sztrippelés után visszatenni a hagymát. Mielőtt a hagymát a slipway szükséges gőz vállát. Miután fel neki, ő abban a helyzetben héten podsyhaya ölt formát.

Húzza ki a halom hagyma, majdnem kész, már csak azt kell készíteni a helyet a húr, így lezárja a fogantyú a jobb fogás. Minden íj kész. Impregnálása viasszal vagy zsírral, úgy, hogy több nedvességet megmarad. De itt csak akkor veheti igénybe a modern lakk vagy festékek fára.

Itt készen áll a íj és a húr, nem feledkeztünk meg. Tehát mi hiányzik még? Ez így van, meg kell tennünk az új boom íj, feltétlenül olvassa el az egyik legjobb cikkek.

3. módszer: Bow a sí saját kezével.

Csak annyit kell tennie - a síelés.

2 Ski váll mi, rögzítse őket a közepén a fogantyú, amely lehet akár síléc (őrölni őket a kívánt formára a kényelmes fogást), vagy csatolni ehhez a helyhez bár a fa. De ez sokkal esztétikailag és kényelmesebb kell csinálni a nagyon sí.

Kezdetben a síelés kész anyag gyártásához házi fegyvereket. Shoulders kapunk azonos alakú, azonos méretű és súlyú, akkor nem kell csatolni kanyarban, mivel ezek eredetileg azonos hajlított, ez lesz pozitív hatással a kanyarban.

Lehet használni, mint a műanyag és fa síléc, de a műanyag sokkal jobb lesz. Ne feledje, a bíboros szabály a hagymát - mérete ne legyen nagy. Ha még mindig nagy lesz a vállak is hosszú, és húzza a húr bennük kevésbé lesz feszültség és teljesítmény felvétel fog esni. A leginkább optimális méretű vöröshagyma 1,4 méter.

És végül, ha van széles síléc, akkor a legjobb, hogy csökkentsék azokat 2 oldalon szűkült a vége felé, akkor továbbítják sokkal több energiát boom.