Bow kezük furnér - oleor - zene és szöveg a pótkocsi

Bow kezüket furnér. Anyagokat. 1.Shpon - ezek vékony fa lapokból. Ólom használják, hogy a bútorok, beillesztik azokat az egyszerû fa adni nekik egy szép megjelenés. Elég csak furnér fajok, mint a kőris, juhar, szélsőséges esetben - bükk. Személy szerint én íjak fehér hamu.Furner, az alábbiak szerint: hogy az „impulzus az árak”, és keres egy megfelelő város „furnér”. Eladta, általában csomagolásban. Egy csomag sok levél, méretük körülbelül 140 x 2300 mm, és vastagsága körülbelül 0,7 mm. Ha szerencséd van, akkor nem lehet megvenni az egész csomagot, és csak a megfelelő mennyiségű, és szükségünk van - körülbelül 6-10 szórólapok - mintegy - 2-3,5 négyzetméter, egy négyzet. meter költségek körülbelül 80 p. és meg kell vásárolni a furnér mintegy 240 p. ez egy kicsit, míg a költségek egy jó íj ($ 100-300)

Elmondjuk, miért furnér. Elvileg a fa nem a legjobb anyag gyártására tartós íj. Wood elromlik, különösen azokon a helyeken, ahol vannak olyan hibák (csomó, göndör nyereség, kososloynost stb) furnér csak azért, mert nem ezek a hibák, vagy inkább, akkor választhat a furnérlemez nélkülük.
furnér Előnyök:
a) Az egyenes szemű, és akkor is, ha nem, akkor vágja ki a váll irányába a rétegeket.
b) Könnyen kezelhető, míg az egész darab fát (szabottan ollóval vágja és írószer vágó) kisebb, mint szükséges következménye, hogy feldolgozza a munkadarabot.
c) Adhat az íj készült furnér, gyakorlatilag bármilyen alakú.
2.Epoksidnaya gyanta - neki, ragasztó furnér és egyéb részleteit hagyma - értékesített bármelyik boltba (vigyázz ez elég veszélyes) Szükséges vásárolni „epoxi” a két üveg egy - gyanta és más - az edzőt. Elmegyek egy hagyma - 2-3 csomag, ami körülbelül 100 $, vagy egy kicsit több.
Szintén szükség lágyító (dibutil-ftalát), a lényeg az, hogy ne vigyük túlzásba, hogy adjunk a gyanta - 5-10%
3. Az ideg szüksége Kevlar vagy Dacron rost. (Production karakterlánc kerül bemutatásra egy másik cikkben). Észrevenné rost, nem csavarodott szál, különben nem fog majd csavard meg a zárak - az ellenség nem tanácsot J lehet vásárolt a boltban a horgászok, szétcsavar vagy fonat az optikai kábel.
Mert csigás íj kell csak 2 csavart anyákkal és alátétekkel (I M6). És a két csap.
Egy tartósabb hagyma - meg kell erősíteni, szüksége sem üvegszál vagy üvegszálas, a legrosszabb, akkor a szalag serpyanku a barkácsboltokban. A többi anyag nem olyan nehéz elérni, majd megvásárolja nem probléma. Csak egy pár eszközt el kell végezni, de róluk később.
műszerek:
1. Egy éles késsel lehet irodaszerek, de jobb - a cipő.
2. szabó olló
3. kalapács
4. fogó
5. szorító (sok)
6. sík (és nem is lehet)
7. Files
8. több méter különböző „bőr”
9. saját kezűleg
A képletű vegyület előállítására, íj fogantyú szükség lehet fúrni, és kirakós, vagy marógép. Ellenkező esetben, akkor meg kell szenvedni sokáig fűrész, de szükség van egy fúró, annál mechanizmusainak faanyag kezelésére lesz, hogy a hagyma gyorsabban üdvözölte a jelenléte a sütőben. Mellesleg könnyen, hogy összeállítunk egy szekrény (nagy doboz), és helyezze van néhány erős izzók (60 watt 3-4) elektrorubanok Ugyancsak nem fáj a gépet, és szögletes köszörű. Én már mindezt, amikor nem, és én már régóta gyötri egy fájlt, és dörzspapírral.

Ezután ismét szembesül a választás, mit íj vállát egyenes,


vagy obratnovygnutye (rekurved)


A különbség elsősorban abban rejlik, hogy a közvetlen égetés vagy inkább, mert sokkal stabilabb az égetés során, és obratnovygnuty - további, amint arról a nagyobb energiahatékonyság boom a lövés (lásd cikkemet orrában az elmélet.) És ez ugyanabban húzóerő. Így a döntés az Öné, én választottam a középső lehetőség (az egyik a képen alján a cikket). Általában török ​​íjak vállak dudor volt még, és eléri, hogy a hagymát az állam anélkül, hogy a húr van zárva a gyűrűt, de nem teszik a furnér, azon egyszerű oknál fogva, hogy az áramellátást nem engedi a fa, mert a hajlítás íj.
folyamat
Válassza ki a leginkább szemcséjű lemez furnér és nagyon óvatosan vágja ki belőle egy hosszú csíkot 80-100 mm-rel hosszabb, mint a hossza az orr, és a szélesség - 40 mm középen és 20 mm a végeken. Valami ehhez hasonló:


itt van egy kicsit túlzó, de az alapelv világos. Ez kell, hogy legyen a legjobb zenekar, mivel megtapasztaljuk a legerősebb húzó és hajlító feszültségeket a lövés, és ez lesz a megjelenése az íj. Vegyük ezt a darabot a legnagyobb komolysággal és szorgalommal.
Az ilyen hosszú csíkokra kerül körülbelül 7 db-os, bár mások is kiválasztható kisebb aggályoskodás, de még mindig elég óvatosan. Így írja vastagságú végein az íj körülbelül - 5 mm. Természetesen ezek a méretek érvényesek a játék íjak íj és vastagsága erősebbnek kell lennie arra, hogy több, és így a rétegek furnér, a leghosszabb is lesznek (ne felejtsük el, a későbbi megerősítése a váll, vastag karja eltörik). Ezután minden egyes további réteg furnér, hogy kissé rövidebb, és az ilyen rétegek kell körülbelül 13 (20 - száma összesen furnérréteg a legvastagabb a fogantyú, mínusz 7, amelyek tettünk). Minden réteg fokozatosan csökken, amíg a legrövidebb a fogantyút, hogy legyen akár 400-500 mm. Rétegek csökken egy számtani sorozat. Számoljuk ki a hossza az általános iskolai algebra Természetesen az emlékezés, de csak abban az esetben, hogy a képlet:


D (i) = D (perc) + ((D (max) - D (perc)) / a * i)
ahol:
i - számos furnér csíkok, annak érdekében, kezdve a lehető legrövidebb furnér csíkok, amelyek kezelni
D (i) - hossza i furnér csík
D (perc) - a hossza a legrövidebb sávszélesség (itt 400 - 500 mm)
D (max) - hossza a leghosszabb sávszélesség (volt 1700 mm lesz „áll + 80 mm-es”)
egy - a teljes összeg a csökkenése hosszának furnér darab (itt 20-7 = 13)
helyettesítjük száma i 1 és 13 közötti kapjuk a hossza az egyes a furnér csíkok.
Kivágása az utóbbi, a legrövidebb áramkörök, hossza körülbelül 400-500, elosztja a csíkokat fele (ez az a hely jelöljük marker).
Hajtsuk a csíkot a megfelelő sorrendben, amely egyesíti ezeket a megjegyzéseket.
Fordulj meg, mint egy torta:

Bow kezük furnér - oleor - zene és szöveg a pótkocsi


Itt ismét egy kis jobb érthetőség kedvéért, a valóságban, minden egy kicsit hosszabb és vékonyabb. És persze, a rétegek nagyobb lesz, mint a képen.

Ezután gyúrjuk epoxi csomó utasítást rá, adjunk hozzá egy lágyító, és kenje az egész munkát. Igyekszünk csinálni gyorsabban, amíg nem kezdett. Legalább egy órát, hogy próbálja meg összeadódnak. Fold bekent ragasztószalag első sajtolási közepén kombinálásával kockázatokat, hogy a jelölt központ és fokozatosan kisimítja a végei (annak érdekében, hogy elkerüljük a levegő buborékok a ragasztó vastagsága). Kenet követően a felületet, és így tovább. Következő, nyomja a közepén, egy bilincs, vagy jobb kettő, egy rövid távolságra egymástól szét, így hosszú behajtható nem tolódik. Csomagolja műanyag váll, akkor a rendszeres szemeteszsákok. A polietilén-epoxi nem ragad. És akkor egy nagyon szoros a kapocs és a végén, vissza az egészet egy kötéllel. Még jobb, szalagot c / b alapján (például fekete), vagy egy erős szalagot. Meg kell csinálni, nagyon szorosan, különben az íj lövés rétegesen szétválik. Fontos megérteni, hogy a ragasztó kell egy kis, azaz a ragasztó nem alkotnak külön réteg között a csík furnér, így meg kell, hogy húzza össze egy csomagot, hogy minden felesleges ragasztót kiszorulnak.

(Hagyja ki ezt a lépést, ha lesz íj kiegyenesített vállak), akkor használja ezt alkalmazkodni itt, hogy az íj megfelelő formában:


Ezután minden a helyére kerül, száraz, meleg és szellőztetett, például akkumulátort az ablakon, és várjon két napig, a hosszabb - a megbízható, nem kell sietni. Kinek van egy kemence, a legjobb a száraz ott.

Betakarítás kész. Ezután a gyalugép (vagy fájl) óvatosan sostragivaem oldalsó arcok. Semmilyen módon nem, ha a ragasztás nem képezhetik rések között csík furnér, ha még mindig ott van, szépen egész mélységét proshpaklevyvem epoxi, és száraz, majd ismét ezen a helyen kell bekötött üvegszálas, vagy üvegszál epoxi tovább. Aztán megint, mint egy repülőgép vagy egy fájl zaravnivaem szegélyek furnér, majd óvatosan csiszolva őket csiszolópapírral, míg
keresztmetszet előállítására van szükség: (felső - oldalán, a korábbi furnér szegélyek íj gyomor)

fogantyú
Most meg kell erősíteni egy kis gomb rajta dokleiv akár fa vagy furnér ugyanaz, több rétegben (én inkább egy darab fa - ez Messiás kevesebb).
Így néz körül fogantyú:

Bow kezük furnér - oleor - zene és szöveg a pótkocsi


És ez - a közelítő méretei és arányai:

Bow kezük furnér - oleor - zene és szöveg a pótkocsi


Mi a hosszú fűrészelés, aláássa a fájlt, és dörzspapírral kerek, tömör darab fa (pl bükk).
Ideális esetben a boom kell történnie a központban az íj. de ez nehéz elérni, mivel a nyél lesz a közepén egy nagyon vékony és lebontják, így nem a próba keret a bal oldalon, de ne feledkezzünk meg a tartósság.
Handle kell egy kicsit, hogy megerősítse, a legvékonyabb ponton, eltörhet. Ez a nem-tömörfa (például, nyír). Ha ezt nyél bükk, vastagsága legyen elég, de még egy pár darab be egy hosszú, vastag körmök vagy csak egy vastag fémrúd nem fáj. Mielőtt ragasztó a fogantyút, hogy meghajoljon a vállát, és ezzel a két vágás, ragasztás és a befektetés van, valami hosszú, acél, akkor minden öntsük epoxi hozzáadásával fűrészpor (ez volt kevesebb epoksidki

Bow kezük furnér - oleor - zene és szöveg a pótkocsi


Nagyjából elektromos gitárok megerősített nyak, hogy ne hajlítsa meg, nem tudom.
Továbbá ez a fogantyú mi ragadt ugyanazon epoxi a vállát hagymát és préselt csavaros szorító pár nap, látja, hogy megfelel szorosan a végtag, különben ő fog leesni az égetés során. Mert az erő még mindig lehetséges, hogy a szűkület a zsinórt a fogantyú vége, hogyan köti őt a vállát. Van egy másik lehetőség, hogy csavarja be a két csavart, nem is túl sok. Az erős íjak - ez kötelező.
Az észlelési keret bal a szervezetben boom íj végzett ragasztás után a kilincset, hogy ne tudjon a ellensúlyozni, ha ragasztás a vállak és karok.
Ezután az egész hagymát lakkozott vagy egyéb módon védeni a nedvességtől (viasz, antiszeptikus és így tovább.) Által felszerelt, például nagyon vékony a bőr (nem burkolt) készül a végein vágások a húr, az úton, a végek jó lenne erősíteni kell. Dokleivaem a külső oldalon (hátsó) hagyma 3-4 réteg kis darab furnér.

Bow kezük furnér - oleor - zene és szöveg a pótkocsi


Következő van ragasztva vagy csavarozva van egy fából készült polcon a bal boom és tulajdonképpen mindent. akkor lőni. Ez lehet színes, dokleivat minták furnér, kanyargós fogantyú varázslatos kék szalag, imádta mesterek meg a játékokat és használjon más típusú kreativitás. Ez az íj, ha kész óvatosan, tart sokáig, és nem egy játék fog vonzani irigy pillantásokat.

Az egyik íj külleme (vagy majdnem annyira :)), igaz, összetett, de arra törekszünk, hogy meghaladja: