Bronze takarítás otthon

Idővel, bronz edények tűnik zöldes betét úgynevezett patina - ez az eredmény egy ón-réz ötvözetből oxidáció. Régészek úgy vélik, hogy ez adja a termék hatását az ókor és a luxus. Azonban a nedves körülmények között a patina foltok jelenhetnek meg, akár a felületén lesz a sok por és piszok. Aztán ott van a vágy, hogy teljesen tiszta a szobor, vagy az ételek, úgy, hogy shone bright színek ötvözet. Ebben az esetben, akkor kézzel rendbe a termék használatával hazai jogorvoslati lehetőségek.Bronze Cipő otthon: a módszerek és szabályok

Mielőtt használja az alábbi módszerek, mossa meg a termék tiszta vízzel. Távolítsuk el a por- és szennyeződés, törölje szárazra egy tiszta ruhával.

Receptek különböző oxidációs fokú

Erős oxidációs, sok patina

Gyenge oxidáció, néhány folt

1. Készítsünk egy olyan oldatot, keverjük össze:

  • 1 liter vízzel
  • 10 g kálium-dikromát
  • 20 ml koncentrált kénsavat
(Pour-ecetsavat tartalmazó vízben)

2. Ezután az oldatot egy üvegtálba, tűzi ki a termék.

3. Várja meg, amíg a feloszlatását patina.

4. Alsó folyékony ammóniában, majd vizes öblítés.

5. törölje szárazra.

Zsírtalanítsuk meleg szódaoldattal (víz, szóda). Öblítsük tiszta vízzel és törölje szárazra.

Keverjük fűrészpor ecetsavval. Amikor a fa megduzzad, a termék tisztítását, ez a készítmény alkalmazásával gyapjúszövet. Öblítsük vízzel és száraz.

Tipp: Tisztítsuk meg a védőkesztyű, hogy ne sérüljön a bőrt.

Massza otthoni kezelés

Kínálunk 2-counter tisztító paszták akkor készülj fel és tisztítsák meg az objektumokat a patina, a korrózió és szennyeződés. Só, szódabikarbóna és ecet - a válasz a kérdésre, mint hogy tisztítsa meg a bronz készítményei otthon.

Keverjük 2 táblázat. l. sót és a lisztet. Cseppinfúzió keverék fehér ecet, keverjük, hogy képlékeny állagúak. Alkalmazzuk a keveréket a cikket, és lengyel puha ruhával, amíg a eltűnése oxidáció. Hagyja a paszta a témában még egy fél órán át, majd vízzel öblítjük és törölje szárazra.

Öntsük egy tálba 2 asztalra. l. szóda. Fokozatosan adjunk hozzá csepp citromlevet (vagy híg citromsav), keverjük egy paszta konzisztenciáját. Kesztyűt visel, dörzsölje a termék összetételét és csiszolják le egy ruhával. Tisztítani minden oldalról, hagyja a készüléket paszta fél órát. Öblítsük tiszta vízzel és pat száraz.Tipp: A „ráncok” a szobrok, szűk tiszta nehezen elérhető helyeken segítségével egy fogkefét.

Ezek a paszták alkalmas ellátás az ételek és egyéb termékek sárgarézből készülnek. Ezek hatásosak, nem kevesebb, mint a speciális alapok a bronz ötvözet és funkció elérhetőségét.

Ajánlás Antiquaries. Érmék és egyéb tárgyak tiszta Trialonom B, amely kapható a boltokban. IK paszta vagy azzal a kiegészítéssel, benzin.

Gyors, tiszta meleg vízzel és szappannal

Ha kell, hogy a termék az esztétikus megjelenés és a portól, a következő módszert.

Bronze takarítás otthon

Forraljuk tiszta vízben serpenyőben.

Dip a tárgyat a forrásban lévő vízben 2 percig, folytassuk a forralást.

Habzik vízben vagy folyékony szappan.

Dip a terméket egy habzik.

Flanel ruha ecsettel a szennyeződéseket és a söpredék.

Hogyan tisztítsa meg a bronz a hazai rozsda

Ha a terméket tartozó korrózió, visszaállítani az eredeti megjelenését, akkor ehető borsó.

Bronze takarítás otthon

Forraljuk sárgaborsó. Nem hagyjuk hűlni, a cefre az összhang a sűrű kását. Fedjük kifáraszt helyeken rozsda, és hagyjuk megszáradni. Ezután mossuk a terméket forrásban lévő vízben, kaparás a maradványai rozsda kefe. Törölje szárazra minden oldalról.

Borsó Ugyanez történik, ha a dolog elég zasizheny legyek.

Cook a sárgaborsó, darál egy turmixgépben húslevest. Alacsonyabb a húslevest szennyezett tárgyakat és főzzük 2 órán át. Az oldat lehűlése után meleg vízzel egy puha kefével, eltávolítja maradványai borsó.

Figyelmeztetés. Annak érdekében, hogy ne sértse meg a fényes felület, használjon paszta és intenzív tisztítási időről időre, de erős oxidációt. Rendszeres karbantartást elég törölje le nedves elemeket, majd egy száraz ruhával.

Hogyan tisztítsa meg a bronz aranyozás

Tapasztalt régészek, felújítása nagy az érdeklődés a megállapítás és a régiségek, vegyi anyagokat használnak tisztításra szobrok, ékszerek.

Bronze takarítás otthon

Aranybevonatú termékek tiszta kémiai reagensek 2 fokozatban:

Nátrium-hidroxid vízzel vagy kálium-hidroxiddal törölje a felületet, a foltok eltávolítására, a por és piszok.

Keverjük össze a vizet, salétromsav és alumínium-szulfátot arányban 30 és 8 és 1 ecsettel, alkalmazza a készítményt a felületre, majd száraz a nap alatt, vagy a hőforrástól.

Tanács. Vegyszerekkel, ha tudod, hogy a szabályok a keverést és a reakciót a kapcsolatot a különböző anyagok és eszközök. Legyen óvatos, hogy elkerülje a nemkívánatos következményeket Ön, ruhák, ételek és bútorok.

Oxidáció elkerülése

Ha azt szeretnénk, hogy meggátolja a patina a jövőben kezelni a megtisztított elemek az alábbi:

A fenti eszközök használatával és egy puha ronggyal, barnássárga terméket. Ez ad extra fényt, és létrehoz egy védőréteg, amely megakadályozza a megjelenése egy kék-zöld patinovogo lepedéket.