C nő allergiás a vízre - él BBC orosz Service

C nő allergiás a vízre - él BBC orosz Service
Jogbirtokos illusztráció Thinkstock

Rachel szenved egy ritka betegség: megpróbálja fürödni válik elviselhetetlen fájdalmat neki, és még a saját könnyeit marad az arcon ég. Mivel az emberi test is elutasítja, ami az egyik alapvető szükségleteinek?Rachel felébred, és iszik egy igazi méreg, mint a fecskék szúrós csalán.

Úgy érzi, mint a séta a torokban, a folyadék elhagyja a nyálkahártya vörös és viszkető hólyagok pályán.

Boldog az ég kezd esni forrázás csepp. A helyi sportklub, ő nézi, ahogy a többiek fröccsen a medencében töltött mindegy méreg. Úgy tűnik, nem érdekel, de ő mártott ujjával a vízbe, azonnal érzi, a pokoli fájdalmat.

Nem, ez nem valami vad párhuzamos valóság, a világ Reychel Uorvik szenved allergiás a vízre.

Ebben a világban, egy nyugtató fürdő prividetsya kivéve egy rémálom, és úszás a trópusi tengerek, nem több, mint csábító dörzsölés fehérítő.

„Úgy néz ki, mint a fene véleményem” - vallja be.

Ilyen pillanatokban úgy érzem, futott egy maratont

Bármilyen vízzel érintkezve - még a saját, majd - Rachel teszi a fájdalmas duzzanat és kiütés viszket rosszul, és nem megy a több órán át.

„Az ilyen pillanatokban úgy érzem, futottam egy maratont nagyon fáradtnak érzem magam, azt kell, hogy üljön le, és pihenni egy hosszú idő, -. Ő osztja az érzéseit -. Ez szörnyű, de ha sírni, majd egy másik és az arc megduzzad.”

Ez a betegség az úgynevezett urticaria akvagennaya okoz érzéseket éget szúrós csalán főleg együtt a tünetek szénanátha - és így minden nap.

Természetesen ez nagyon kellemetlen, de akkor valószínűleg kíváncsi, hogy Rachel sikerül túlélni egyáltalán.

Szinte minden nap emlékeztetnek bennünket, hogy a szükséges víz - az alapvető az élőlényeket. Olyannyira, hogy a National Aeronautics and Space Administration Exploration USA (NASA) a keresési élet más bolygókon alapja az az elv „követik a víz”.

Az emberi test legalább 60% vizet - a szervezetben egy átlagos felnőtt emberi test súlya 70 kg rá körülbelül 40 liter.

Nézzünk szembe a tényekkel. Kezdeni, tudomásul vesszük, hogy a víz a testben, úgy tűnik, nem jelent semmiféle veszélyt allergiások számára.

A reakció csak akkor következik be, amikor a víz érintkezik a bőrrel - függetlenül a hőmérséklet, sótartalom és a tisztaság. Allergia következtében még gondosan megtisztítottunk a kémiai szennyeződések, többször desztillált vízzel.

„Mi idegenek a történetet mindig zavart okoz, és ugyanazt a kérdést:” ??? És mit eszel „” Mit iszik »« És hogyan mossa „Tény, csak türelmesnek kell és él”- mondja Rachel.

Jogtulajdonos illusztráció Thinkstock fotó feliratot Ez csak egy a medencében Rachel - olyan, mint egy dip erős fehérítő

Már a kezdetektől fogva akvagennaya csalánkiütés által okozott tudósok annyi zavart, mint mi, hogy megtudjuk, ki most.

Formálisan ez a betegség nem allergia, mert, mint kiderült, ez okozza az immunválaszt valamit a testben, hanem túlzott reakciója valami idegen - mint például a pollen vagy a mogyoró.

Az első elmélet előadott egy kísérletet, hogy ezt a jelenséget áll az a tény, hogy a víz valószínűleg reakcióba lép a legfelső réteg a bőr, amely főként az elhalt sejtek a bőr, vagy faggyút, hogy áll a hidratálja a bőrt.

Ennek eredményeként a vízzel érintkezve, lehet kezdeni, hogy kiadja toxikus vegyületek, amelyek viszont az immunválasz kiváltásához.

Más tudósok arra gondoltak, hogy a víz egyszerűen oldjuk vegyi anyagok egy réteg elhalt hámsejteket, nyújtsanak mélyebben behatol a testbe, ahol az immunválasz kiváltásához.

Ez az elmélet azt mondja, hogy a kezelés a bőr kémiai oldatokat, hozzájárulva több, a víz behatolását a réteg, súlyosbítja a reakció víz. Azonban, teljes eltávolítása a felső réteg a bőr a szervezet reagál normálisan.

Talán a leginkább szokatlan hipotézis az, hogy a fájdalmas tüneteket okoz nyomás változása a víz elpárolgását a bőr által ozmózis (ozmózis - a folyamat egyoldalú diffúzió a féligáteresztő membránon keresztül az oldószer-molekulák irányában nagyobb oldott anyag koncentrációja a nagy részét egy alacsonyabb koncentrációjú oldott anyagok - szerk.) , ami az immunrendszer tévesen kap riasztást.

Bármi is az oka ennek a jelenségnek szerint Markus Maurer, bőrgyógyász, Németországban alapítva Alapítvány „Európai Központ Allergy”, ez a pusztító betegség megváltoztathatja az egész életét egy személy.

„Van szenvedők csalánkiütés 40 éve, és még mindig ébredni minden reggel hólyagokkal és duzzanat,” - mondta.Balesetek folyamatosan lehet depressziós vagy szorongó, gondolkodás csak amikor a várakozás a következő támadást. „Szerint a fokú minőségromlás az életminőség egyik legsúlyosabb bőrbetegségek,” - mondta az orvos.

A télen, heves esőzések, Rachel nem hagyja el a házat

Rachel diagnosztizáltak, amikor 12 éves volt, amikor először bőrkiütéseket úszás után.

„Az orvos hallgatott rám, és azonnal azt mondta:” Úgy gondolom, hogy ez egy betegség akkor „Nagyon szerencsés voltam, hogy ő tudott róla.” - mondta a nő.

Ez nem küld vizsgálatra. A szokásos eljárás a diagnózis ebben az esetben - a nedves felső testrész, hagyjuk nedvesen egy fél órát, és meglátjuk, mi történik.

„Az orvos elmagyarázta, hogy ez a teszt nehezebb lesz a betegség” - mondta.

Bár a túlélés a betegség, könnyű együtt élni vele - egy speciális teszt. Például télen, heves esőzések, Rachel csak nem tud kijutni a házból.

A mindennapi tevékenységek, mint például a mosás, Rachel segítségre van szüksége a férje, aki hordozza a teljes ellátást. arra korlátozódik, hogy a zuhany hetente egyszer, hogy fenntartsák a tisztasági a szervezetben.

Izzadni kevesebb, visel könnyű ruházatot és ne megerőltető testmozgás. Mint ő sorstársai szenvedő akvagennoy urticaria, Rachel iszik sok tejet - az ő reakció nem volt olyan erős, mint a víz (ismét nem világos, hogy miért).

Jogtulajdonos illusztráció Thinkstock fényképek feliratát ember szenved ebben a típusú allergia, viseli a bőrrel való érintkezés eső vagy hó

A keresés a forrásokat a rejtélyes betegség éppen olyan csodálatos. Ki a tipikus kezelés során figyelembe antihisztamin hatású.

Ahhoz, hogy megértsük, mit diktál, először meg kell foglalkozni, hogy mi történik a kezdete a reakció. Mindennek alapja az a tény, hogy az immunsejtek a bőrben, az úgynevezett hízósejtek hisztamin.

A normális immunválasz hisztaminok nagyon hasznos - köszönhetően a megnövekedett permeabilitása a vérerek, amelyet át elegendő számú fehérvérsejtek elleni idegen mikrobák. Amikor a reakció csak vizet nyilvánvaló mellékhatások: a folyadék átszivárog a falakon az erek, ami bőrduzzanat.

Ugyanakkor aktiválja a hisztamin neuronok - viszket receptorok, amelyek kizárólagos feladata, hogy egy személy viszket. Ennek eredményeképpen a bőr hólyagok - duzzanat, ami erősen viszket.

Elméletileg, az antihisztaminok segít minden esetben. A gyakorlatban, az eredmények az alkalmazások nagyon eltérő.

Fellépett az ajánlást, és hogy teszteljék a hatóanyagnak a helyi medencében. Ez nem segített. „Ezt követően már mindent viszketett szörnyen néztem ki, mint zaparshivevshaya” - panaszkodik nő.

„Nem hogy az általunk kifejlesztett az evolúció során a hízósejtek, ezért szenvedett csalánkiütés. Miért kezd működni nem mint amilyennek lennie kellene?” - zavarba tudós.

Az emberek élnek a betegség, a sejtjei histamines meg tökéletesen normális, számuk nem lehet nagyobb, mint a mindannyiunk számára. Tehát, ez a reakció valami mást.

Végzett laboratóriumi vizsgálatok alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tettes ezt a problémát lehet IgE - egy antitest, amely felelős ezen allergiák, mint például a pollen vagy macskaszőr.

„Ahelyett, hogy reagálnak minden megnyilvánulása a külvilág, az általuk termelt IgE válaszul valamit, ami a testen belül,” - magyarázza Maurer.

Hogy szükség van egy gyógyszer, amely gátolja az IgE egyszerűen. Szerencsére a piacon a gyógyszer létezik, így fellépve.

Omalizumab eredetileg az asztma kezelésére. „Amikor azt mondtuk:” Szeretnénk, hogy ezt a antiallergiás szer kezelésére betegünk „elcsodálkozott egy gyógyszeripari cég:” De miért? Ez nem allergia, hogyan tud segíteni”- mondja Maurer.

Jogtulajdonos illusztráció Thinkstock fotó feliratot pohár víz ég Rachel szája

Számított három éven belül a legkisebb érintésre származó boldogtalan megjelent viszkető kiütések - okozta fájdalom még az olyan egyszerű dolgok, mint a fésülés és az öltözködés.

Alig egy héttel a rajt után a tünetek a gyógyszer lett észrevehetően kevésbé hangsúlyos. Az a hónap végén már teljesen eltűnt.

Azóta a tudósok sikerült kitalálni, hogy omalizumab hatékonyan kezeli még a legtöbb kevéssé ismert formái urticaria - a reakció a napfény allergia a hőmérséklet változására és a súrlódás.

„Elképesztő: a drog teljesen megváltoztatja a kép” - csodálja Maurer.

Az egyik első betegek Maurer egy fiatal tanár, aki allergiás a saját izzadság.

„Ő volt hajlandó feladni a tanítás,” - mondja Maurer. Egy hét múlva a kezelés omalizumabbal lett egy másik személy.

A gyógyszer biztonságos és hatékony - akkor is, ha akvagennoy csalánkiütés. Itt ez a történet is egy happy end, de ez nem olyan egyszerű.

Ez a gyógyszer ma már asztmás, hogy „nem az utasítások szerint” - azaz, annak hatékonyságát a csalánkiütés kezelésére még nem igazolták keretében nagyszabású klinikai vizsgálatok során.

És a legtöbb egészségügyi intézmények - a biztosító társaságok, hogy az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Rendszer - csak nem fizetnek ezek a gyógyszerek, ha a hivatalos jelzések használata nem állnak rendelkezésre.

De ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő számú beteg, nehéz lehet, hogy részt vegyenek a klinikai vizsgálatok során.

Akvagennaya csalánkiütés jelentkezik körülbelül egy 230 millió euró. Ha igen, az egész bolygón még 32 ember szenved ebben a betegségben.

Jogtulajdonos illusztráció Thinkstock fotó feliratot akvagennoy urticaria betegeket nem valószínű, hogy szívesen tudni, hogy a fő akadály az utat, hogy a gyógyulás nem tudományos jellegű, és a gazdasági

„Van egy nagy csapat, elfogadjuk évente két ezer új beteg urticaria, csalánkiütés, de akvagennaya diagnosztizáltak csak hárman.” - magyarázza Maurer.

A helyzetet bonyolítja az a tény, hogy a szabadalom a kábítószer hamarosan lejár. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nagyon kevés időt profitálhat belőle, és a potenciális vevők, urticaria, egy kicsit. Tehát, hogy meggyőzze a cég, hogy fektessenek be a klinikai vizsgálatok lefolytatása nagyon nehéz lenne. „Nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen vizsgálat kerül sor” - panaszkodik Maurer.

Svájci gyógyszergyártó vállalat Novartis, amely bemutatja a termék márkanév alatt „Xolair” az asztma és más betegségek, megerősítette ő nem tervezi bővíteni alkalmazási körét a kábítószer gyógyászati ​​célú akvagennoy urticaria.

„Hisszük, hogy a találkozó a kábítószerek kívül engedélyezett körét korlátozni kell az esetekben, amikor az engedélyezett gyógyszerek kezelésére semmilyen betegség nem áll rendelkezésre, vagy ha ez megengedett összhangban a jogi keretet az állam védelmét célzó betegek egészségének” - teszi hozzá nyomjuk titkár.

Évtizedeken tudósok nem tudtak megoldani ezt a puzzle -, de mint kiderült, a fő akadály az úton, hogy a cél nem a tudományos jellegű, és a gazdasági.

Érdekes egyébként, hogy lenne Rachel, ha ő volt képes megtalálni a hatékony jogorvoslathoz a betegsége, ami segítene megszabadulni a csalánkiütés akvagennoy?

A válasz nagyon egyszerű. „Szeretnék úszni egyet a medencében a helyi edzőteremben és a tánc az esőben.” - vallja be.

Kapcsolódó témák