Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

Török angóra - meglehetősen gyakori fajtája, ősidők óta ismert. Egyszer régen a hosszú szőrű macska él kizárólag Törökország területén, és a költség hihetetlenül drága, ezért megfizetni csak erős ember - a szultánok és az európai uralkodók.Török angóra macska, bemutatva egy ajándék, tartották felbecsülhetetlen ajándék. Amikor az erő a körülmények fajta volt, a kihalás szélén, a hatóságok által létrehozott program tenyésztés ezen állatok állatkertben Ankarában és Isztambulban.

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

A történelem az eredete a török ​​angóra macska

Képviselői a török ​​angóra fajtát - a kedves állatok bolyhos hófehér hajjal, egy csodálatos farok és világos égszínkék szemét. Azonban a természetben is vannak macskák, amelyek eltérő szemszín. Ami ezt a tényt van egy legenda, amely azt mondja, hogy a Mohamed prófétát szeme volt, különböző színű, ezért a török ​​macskák szabadon engedték be a mecsetbe, figyelembe véve azokat a szent állatok.

Egy másik legenda szerint angóra népszerűségre tett szert, köszönhetően Mustafa Kemal Ataturk - török ​​nemzeti hős, birtokosa különböző szembetegségek. Atatürk egyszer megjósolta, hogy a vállalkozás továbbra is az ember, hogy fog harapni a lábát angóra macska más szemmel.

Mintha ott sem volt, a macskák nagyon tisztelettudó, különösen nagyra értékelik a személyek, akik az egyik szeme kék, a másik - sárga.

Úgy véljük, hogy a török ​​angóra - leszármazottai a vadon élő afrikai macskák. Kelet-anatóliai macska átkerültek területén Egyiptom, ahol ő volt az utolsó háziasítása.

Európában a török ​​szépségek megjelent a XIII században, a keresztes hadjáratok idején, bár más források szerint ez történt sokkal később, a XIV században, amikor a Angoras hoztak Franciaország, Nagy-Britannia és Magyarország között. Ott azonnal rendkívül népszerű lett, mivel a hosszú szőrű macskák akkoriban nem volt.

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

Az első, a természetes gén török ​​macskákat használtak, hogy javítsa a standard a fajta Maine Coon és perzsa. Csak 1917-ben, amikor az állatkert Antalya összegyűjtöttük a legjobb példa a török ​​angóra, macska úgy határozott, hogy a fajta, mint a nemzeti örökség Törökország.

A nevét a „török ​​angóra” képviselői a fajta kapott azzal a szándékkal, hogy meg lehessen különböztetni a „brit angóra” Válás Angliában.

Ma macskák fajta tekinthető meglehetősen gyakori, hivatalosan elismert. Vannak még két olyan fajta - az európai és amerikai, de a tenyésztők azt állítják, hogy az igazi török ​​angóra csak akkor lehet megvásárolni Törökországban - a történelmi haza.

A fajta nagyon tekintélyes és eltűnése nem fenyegeti. Sőt, amellett, hogy a fehér szín megtalálható angorok más színekkel merültek eredményeként tenyésztés. Mindenekelőtt azonban díjazott fajtiszta egyedek.

Normál, fajta leírás török ​​angóra

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

 1. Torso - közepes méretű, karcsú, feszített, hosszú, izmos.
 2. Lábak hosszú, kecses, karcsú. A hátsó lába hosszabb, mint az első.
 3. Mancs kerek, miniatűr. A golyó az ujjak között kötegek.
 4. A farok csodálatos, hosszú, bolyhos, emlékeztet a páva toll végén a szoroson.
 5. Gyapjú könnyű, selymes, hosszú, aljszőrzet nélkül. A megkülönböztető jegye a kabátot - nem zavart, nem sárga és nem lesz piszkos. A nyak, a mellkas és a farok gyapjú legfőképpen - jelenléte a „gallért”, és „bugyi”.
 6. Szín fehér, amely tekinthető egy klasszikus, de hagyjuk a többi szín: egyszínű fekete, kék, cirmos, vörös, kétszínű, teknős, krém, márvány.
 7. A fej ék alakú, az átlag.
 8. A nyak vékony, kecses, nem sokáig.
 9. A fang keskeny, simán kontúros.
 10. Az orr egyenes, hosszú, elvékonyodó a lebeny.
 11. Az álla erős.
 12. A szemek nagyok, ferde. Szín zöld, kék, sárga. Raznoglazie nemcsak megengedett, hanem ösztönözni.
 13. A fülek hosszú, meg a nagy, hegyes csúcsán, leeresztett belül, ezért úgy tűnik, hogy áttetsző.


A hátrányok közé tartozik a fajta törje farok, aljszőrzet, test egyensúlytalanságok, kancsalság. Elfogadhatatlan Color magában mályva, csokoládé, Himalája.

A természet a török ​​angóra macska

Úgy véljük, hogy a macska más szemmel hozza a tulajdonosok a jó szerencse, a jólét és a gazdagság. Sárga szemű Angoras ígérnek a béke a hazai és kék szemű - bűntelen. Bármi is volt, a pozitív és a pozitív érzelmek megjelenése otthonában egy csodálatos hófehér macska biztosított.

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

Vélemények a tulajdonosok azt mutatják, hogy a macskák török ​​angóra fajta van egy nagyon vonzó jellegét. Ezek nem nagyon játékos, és nem térnek komolytalan és játékos, de nagyon elkötelezett, alapos és békés.

Gazdája kész még a szélén a világ, és az egész család választhat valaki egy, az ember, aki a saját macska véleménye a vezető. Más a családtagok élnek együtt békében, köztük a fiatal gyerekek. De idegenek óvatosak, és ha nem érzi bíznak bennük, akkor nem jön egyáltalán.

Breed flegmatikus és legfőképpen szeretik sütkérezik a kárpitozott bútorok, párnák, pózol, mint egy királyi személyiségek és szibarita akarja, hogy csodálják és csodálta. Mindannyian szeretik, hogy a reflektorfényben.

Angóra jobban megfelel azoknak, akik a magány, csend és nyugalom, de a rajongók az aktív életmód, zajos vállalatok és szórakoztató fél otthonában jobban kell gondolni a másik fajtát.

Macskák - az igazi arisztokraták, így soha nem fogják tépje fel a tapéta és a bútorok, hogy gyorsan megszokták a tálca helye és etetés.

Gyapjú angóra - ez valami leírhatatlan! A tulajdonosok ennek hófehér csoda biztosítja, hogy egyszer megsimogatta szép, bundáját már azzal, amit nem lehet összetéveszteni, hiszen kellemes, puha és selymes. Szeretném simogatni újra és újra, de a macska nem szeret ülni a kezüket, ő inkább a függetlenség, a tanulmány ismeretlen helyen.

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

A természet Angoras nagyon kíváncsi. Annak ellenére, hogy fejedelmi nézd nőies, macskák kiválóan fürge vadász. Az egerek és madarak rekedt a látvány Hófehérke, nincs esélye, mert a macskák nagyon mozgékony és ugorhat a magassága 2 méter.

A macskák nem nyávog, mint képviselői más fajták, de van egy sajátos módja a beszéd helyett miau méh hangzik esik, azonban zárva marad.

Betegségek angóra macska

Általában ez egy egészséges fajta, de a fő probléma a török ​​angóra - süketség gén öröklődik. Leggyakrabban ez a betegség megtalálható a fehér macska szeme kék.

Szintén képviselői a fajta találkozhatnak macskaeredetű hipertrófiás kardiomiopátia és ataxia (a mozgáskoordináció).

A macska él átlagosan 12 és 15 év közötti, de gondoskodó megfelelően gondozott lehet élni 20, egyre elérjük.

Az ellátás macskák könnyű. Mivel nincs alapozás, a haj nem zavaros, és nem lerakott szőnyeg, így elég, hogy fésülje a bunda 1 alkalommal hetente.

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

Víz eljárásokat kell szervezni szükség szerint, de legalább 1 alkalommal 2-3 hónap, és ha az állat egy hófehér hajjal, akkor meg kell fürödni vele gyakrabban. A fehér köpeny nem hajlamos sárguló, hanem azért, hogy elkerülje az esetleges kockázatokat, nem kell alkalmazni a gyapjú fedél speciális tisztítószereket, amelynek egy része vidramenyétolajat - ez a komponens megjelenése okozhat egy sárga árnyalatú.

Szem naponta kell tisztítani egy vatta áztatott meleg húslevest a gyógynövények, tea vagy csak víz. Az állatorvosok azt tanácsolják, hogy az erre a célra egy speciális krém.

A szükséges higiéniai eljárások közé vágás a karom, fül, és a fogak.

Etetés török ​​angóra

Ezen túlmenően, a macska ki a menüből ki kell zárni néhány termék, lehet, hogy hófehér szőrzet csúnya sárga árnyalat. Ezek közé tartoznak a máj és egyéb belsőségek, tengeri kelkáposzta, sárgarépa. De fű angóra győződjön meg arról, mivel segít megtisztítani a gyomor túlzott szőr.

Cat Török angóra - fajta leírás, természet, tartalom és az ár

Ha előnyben részesítik a különleges száraz élelmiszer, azokat szuper prémium nem érdemes megmenteni kisállat egészségügyi nem szükséges.

A macska a nyilvánosság mindig friss vizet.

Mennyibe kerül egy cica tenyészteni török ​​angóra

Angora fajta, valamint az anatóliai, gyakori Magyarországon, óvodák, ahol meg lehet vásárolni angóra cica is több mint elég hazánkban és külföldön. Azonban az emberek nem értik a fajta standard kell támaszkodnia segítségével a szakemberek.

Az a tény, hogy az angóra macska nem lehet mindig fehér, és nem minden fehér macska török ​​angóra, a képében az áhított cica lehet értékesíteni, például az angóra Chinchilla, török ​​rövidszőrű, anatóliai (Van) szépség.

Célszerű, hogy válasszon egy kisállat kennelekben tesztelt jó hírnevét, ha nincs kockázat, hogy ahelyett, hogy egy teljes vérű állatok eladni a mesztic vagy más fajta cica.

Az ára a török ​​angóra alacsony. Az ár függ a macska családfa, klassnosti, szín és egyéb tényezők, és indul 5000 rubel. elit cica, a legtisztább vérvonalú többe kerül - mintegy 25 ezer rubel.