Crown - értelmében a korona a szótárban a magyar nyelv

A neve sok európai középkori érmék, valamint az érmék és valuta néhány ország a mi korunkban.

A szimbólum a főhatalom is jelent a győzelem, a becsület, a méltóság, érdemei csúcsteljesítménye, odaadás, a tökéletesség, kör ideje, a folyamatosság és a végtelen ideig tart. Sugárzó korona jelképezi erő és energia lévő fej, amely tartották az ülést a lélek. Ez egy attribútum az istenek a Nap és képviseli a napkorong, egy természetfeletti személy, a szentség, stb A fogak a korona azt a sugarak a nap. örökzöldek szimbolizálja az élet, a halhatatlanság és a győzelem. lábainál jelenti megdöntésére vagy lemondást a királyságot. A torony egy szent hely az istenség, falú. Gyakran viselt Nagy Anya. A buddhizmusban Buddha koronát jelent végrehajtását öt gyanas. Öt chodpan szimbolizálja az öt égi Buddha. A kínai korona jelképezi császári hatalom, a szabály. Ha a korona fedi a fül, az azt jelenti, hogy nem hallom a pletykákat; és amikor a korona borítja, a képernyő rövid lóg le róla ékszerek, az azt jelenti, nem látok semmit illetlen. A kereszténységben a koronát szimbolizálja igazság áldást és javára, halál felett aratott győzelem, az akvizíció, a díjat mártír. Aranykorona jelenti győzelem fordítva. Korona csillag viselése Szűz Mária, mint a Queen of Heaven. Triple Crown, personifying a Szentháromság, a Pope mint szimbólum hármas birodalma nem liturgikus fontos alkalmakkor. Triple Crown - a jelképe Szent Erzsébet. Töviskorona, Krisztus bízott a fejét, mint egy paródia a Pink korona római császár, ez jelképezi a szenvedés és mártíromság és egy attribútum Catherine Saints Sienna, Louis Franciaország Marii Magdaliny, Veronica. rózsa - a jelképe Kázmér szentek, Cecilia, Flavia. Három korona - a jelkép Karla Velikogo, és azzal a kiegészítéssel, a kereszt - St. Helena. Egyiptomi fáraó koronázta a kettős korona, amely fehér koronát a déli és északi vörös korona jelképezi, a felső világ és a magasabb elme és az alsó világban, és az alacsonyabb értelem. A görögök szentelt Apollo a babérkoszorút bemutatják a győztes Pifinskih játékok; szentelt Zeus koszorú petrezselyem - a Nemey-nek játékok; szentelt Poseidon koszorú fenyő - a iszthmoszi játékok; szentelt Zeus koszorú vad olajfa átadták az olimpián (lásd. koszorú). Taiho a korona a torony, Flora - virág- és Ceres - vagy fül. Indiánok korona a tetején a központi pillére a Temple, az isteni dicsőség és képviseli az átmenet az ég. Ez az építészeti szimbóluma a mennyei világ képez kilépési pont ki ez a világ, és adja meg a világot az isteni. A rómaiak korona jelképezi a győzelmet. Ragyogó koronát: a napisten vagy istenség. A császár viselt koszorút a rózsák. Fortune volt egy korona, egy torony. A sumér-szemita hagyományok a korona a toll olyan erő, erő, mennyei erő; attribútum Marduk vagy Shamash. Koronát a torony mind a Anyaistennő a Közel-Keleten.(A latin Corona -. Velence) - .. 1) értékes frizura - znakmonarshego méltóságát. 2) A monarchikus államokban - oboznacheniegosudarstvennoy teljesítmény. Cm. És a napkorona.

- kijelölése a kormány a monarchikus állam és egy kalapot vagy teljesen szolgáló jele teljesítmény és alakja határozza meg rang rang, cím, és néha érdemes a személy, akire tartozik. Például a bizánci császárok első viselte a tiara - gyapjú, vászon vagy selyem kötést a homlokán alatt Justinianus váltotta Stemma - a prototípusa minden európai királyi koronát. Ez egy arany karika, gyöngyökkel díszített. 1092-ben megalakította az eredeti frizura, szinte változatlan maradt fenn. Magyarországon elismert joga kizárólag azoknak a királyoknak, akik koronázták Karla Velikogo K. Ez áll az arany, lekerekített felső lapok díszek a gyöngyök és drágakövek, az első lemez, tetején kereszttel. Az egyik legrégebbi középkori K az ún Monomakh küldött, a legenda szerint 988-ban, a bizánci császárok Grand Prince of Kiev Vladimir Szent alkalmából a keresztség és a házasság a nővérük, Princess Anne K. áll nyolc arany, díszített filigrán lemezek, amelyek mindegyike díszített drágakő, és számos gyöngy és fölött egy csont, az apex, négy kő: Ruby, gyöngy, kék és sárga zafír. Az alma dominál a kereszt, amelynek végei díszített gyöngy. mindig is tartozott a legidősebb az úton, a fiatalabb fejedelmek fenyő volt a korona. Grand hercegnők, hercegnők és királynők is volt a korona. Magyarországon elsőként K. európai modell 1724-ben a koronázási Catherine I. koronázása Anne-noany John rendelte a koronát ugyanazt a modellt, de több luxus, hogy van díszítve 2605 kövek. Catherine II elrendelte egy új K befejezni ami ment 58 nagy és 3878 kis gyémánt, rubin nagy és 75 nagy gyöngy. A koronázási I. Pál azt némileg kibővítve, és koronás minden későbbi császárok tartozik.Nos. fejdísszel aranyból, drágakövekkel; Ez az egyik az ékszereket, kiegészítők szuverén személy: korona, arany felni, hengerelt-ívek a koronát, feltételes jelei birtoklási fokú méltóság. pápai korona

Arany vagy ezüst korona faragásokkal díszített és drágakő, - az egyik a monarchikus jelvények

Hasonló szavak a szótárban:

1. A korona, egy szimbólum teljesítmény uralkodó (általában a nemesfémet és egy ékköves). // A kép a korona a király minden fejedelmének, fejedelmi, nemes, stb címerek mint egy szimbólum a teljesítmény. // Perrin. erejét az uralkodó. 2. Perrin. Victory bármely l. sport. 3. Perrin. Bright halo a Nap körül, látható egy napfogyatkozás során.

(Coronado) Fransisko Vaskes de (1510-1547 és 1554) - ispanskiykonkistador. A 1540-1541 kinyitotta a medencében. Colorado, B. Canyon, felső r.Rio Grande, déli részén a Sziklás-hegység, először áthalad a Nagy ravninydo 40 .s. w.

tiltott vonalak a spektrumok többszörösen ionizovannyhFe, Ni, Ca, Al és egyéb elemek fordulnak elő a napkorona iukazyvayut a magas (kb. 1,5 millió. By), a hőmérséklet a korona.

A fonetika - fémjelzi a keltett hangok kissé emelt hegye a nyelv (pl TV „din”); amikor kiejtésével hangok nekoronalnyh nyelv marad a semleges helyzetben (mint a bekezdésben a „Mező”).

A fonetika - fémjelzi a keltett hangok kissé emelt hegye a nyelv (pl TV „din”); amikor kiejtésével hangok nekoronalnyh nyelv marad a semleges helyzetben (mint a bekezdésben a „Mező”).

(A latin coronarius -. Koronális) - falának gyulladása a szív a venechnyhartery kollagenozah és más betegségek. Fő proyavlenie- angina.

(Koszorúér-betegség) - szívbetegség által okozott elzáródás a szívkoszorúerek.

(Koszorúér-betegség) - szívbetegség által okozott elzáródás a szívkoszorúerek.

anatómiai és funkcionális rendellenességek koronarnogokrovoobrascheniya, vezető oxigénhiányos a szívizom: osnoveishemicheskoy fekszik szívbetegség.

(Koszorúerek) - az ereket körülvevő a szív és felelős az oxigén szállítását a szívizom.

(Koszorúerek) - az ereket körülvevő a szív és felelős az oxigén szállítását a szívizom.

(A latin coronarius - koronális.) - a testet körülvevő formájában korona (korona); utalva a koszorúér artériák a szív, például. koronarnoekrovoobraschenie.

Kapcsolatos tápláló vérerek a szívizmot.

1. csatlakoztatva a vérerek körüli szív egy gyűrű és etetés a szívizom (anatómia).

görcse a szívkoszorúerek a szív, megnyilvánuló bolsheychastyu agyvérzés.

1. Kapcsolódó érték alapján. főnév. koronázási társítva. 2. Jellemző a koronázás, jellemző rá.

Ünnepség helyezi a koronát az uralkodó, belép a trónt, az építőiparban a királyságot.

1. Az ünnepélyes szóló korona (1) az uralkodó fejét, belépő a trónra.

Küldhet linket erre az oldalra blogjában: