Család vak (látássérült) gyermek, amit ő

Gyermek születése ─ fontos és felelősségteljes esemény az élet minden család. De néha ez lesz a tragédia a család számára. Ez akkor fordul elő, amikor egy újszülött megtalálható nehéz fizikai hibát ─ vakság vagy gyengénlátó. Gyermek születése egy látászavar rendszerint váratlanul a család, nem mentesíti az anya, ő várja a terhesség végén. Épp ellenkezőleg, van egy időszak a bizonytalanság és szorongás, nem kell alkalmazkodni a gyermek, amit vártunk. A szülők fel kérdéseket, és mindenek felett magamban: „Miért kellett ilyen gyermek született?”.A szülők egy vak gyermek tapasztalható egyfajta igazságtalanság neki. Ez természetes, de ez ritkán felolvasva. Az az érzés, az igazságtalanság hátrányosan befolyásolja a mentális állapot a szülők: ők fordulnak a fájdalmas tapasztalatot, féltékeny normális gyerekek látják a barátok és ismerősök. A helyzet lehet értékelni abból a szempontból szülők: „Most, ha a gyermek tekintik csak tudtam adni neki. De mivel ő nem lát semmit, hogy én, hogy használhatatlan. "

Ha a vak volt a második vagy harmadik gyermek, egy hasonló kérdés különösen akut: „Miért és amit büntetni? Végtére is, nem kellett senkinek között, közel a látássérülteknek. " Ugyanakkor vannak olyan kérdések, amelyek a határozat a sorsa a gyerekek gyengénlátók, „Hogyan lehet egy ember nem látott olyan világban élünk a látó?”, „Van-e lehetőség, hogy visszaállítsa a látvány a fiam vagy a lányom?”, „Will gyermekünk vidám ha megtudja játszani, futni? „” a mi gyerekünk tanítani és nevelni, mint a többi gyerek? »és a« Can azt fejleszteni, fizikailag és mentálisan annyira, hogy lett egy független személy? "

lehet válaszolni az utolsó három életbevágóan fontos kérdést vet fel, hogy „Igen!”. A vak gyermek lehet egy vicces és megindító, hogy egy oktatási, tanulni egy szakmát, hogy hozza neki a pénzügyi függetlenségét. És jelentős szerepet ebben a korai életében vak vagy gyengénlátó gyermek családjába tartozik.

Az első három évben az élet (mind látó és gyengénlátó) ─ egy időszak, amikor kialakult egy „alapot” az ő személyiségét. Az iskola előtti években az élet a gyermek jön létre szoros kapcsolat közte és az anyja és a többi felnőtt családtag, amelyek serkentik a fejlődését. Kommunikáció révén idősebb gyermek érzékeli a tapasztalat az idősebb generációk, megtanulja a készségek kognitív tevékenység, amely érzékelhető nehezen egy későbbi időszakban. Különösen fontos ebben az időszakban a gyermek egy látászavar. Meg kell alkalmazkodni a tudás a világ mezőn kívül. Ez egy nagyon nehéz feladat, és egy vak gyermek nem tud megbirkózni vele egyedül. Az élet első hónapjaiban, kell egy állandó és rendszeres támogatást a szülők.

Gyász szülők kapcsolódó gyermek születése és látászavar más a hatása az ő helyzetét a családban, az a hozzáállás a család többi tagja.

Sok szülő úgy gondolja, hogy azért, mert a gyerek nem látja, vagy nagyon rosszul lát, akkor állandóan őrizni kell, és védi a sérülésektől és az összes balesetek adódhatnak az életben. A szülők és a közeli hozzátartozók nem hagyja, hogy a baba csúszás, és járni egyedül, vegye fel a tárgyakat, és manipulálja őket. Tehát, anya M. Bones próbálta tartani vele a korai életévekben mindenféle sérülés érintkezik a környező tárgyak, megtiltotta a fiú az objektumok ellenőrzésére kezével. Ennek eredményeként a kognitív tevékenység alakult az út mentén hamis kompenzáció: Kostya ismeri a betegbe a száj és a nyelv, mint ahogy a gyerekek az első életévben.

Beletelt erőfeszítés részéről tiflopedagogov és anyák, leküzdeni a sztereotípia, hogy a tudás a világ, és tanítani a gyermeket, hogy aktívan használják érintés, a hallás és a többi érzékei tárolt minden kognitív tevékenység.Az ilyen családokban az anya, apa, nagymama vagy nagypapa szívesen végezze a gyermek mindent, még azon tevékenységek, amelyek teljes mértékben rendelkezésre neki. Kid folyamatosan hallják: „Ó, vigyázz!” „Anyu adsz, hogy maga”, stb után egy ideig a gyerek meg van győződve arról, hogy a világ valami félelmetes és veszélyes ... Anyu boldog, ha ő ül csendben a kiságyban vagy járóka és a ringató egyik oldalról a másikra. Ő minden vágya azonnal mások által elvégzett. Szerepe a szülők ennek a csoportnak, hogy a „minisztérium szerencsétlen gyerek”, majd egy tinédzser, és egy felnőtt. Ez a helyzet nagyban megnehezíti a gyermek fejlődésére látássérült, kialakulását eredményezi negatív személyiségjegyek (önközpontúság, levertség, az akarat hiánya), nem segíti az oktatás az ő kognitív tevékenység.

Egy másik csoport a szülők negatív hozzáállás, hogy a vak és gyengén látó gyermekek. Ezek zavarba, sőt szégyelli gyermeke, és megpróbálta elrejteni a hiba másoktól. Ennek eredményeként, súlyosbítja elkülönítése a gyermek a világ a normális emberek, akik látják. A szülők gyakran magukat hibáztatják vagy egymást születése súlyosan fogyatékos gyermeket, és tartják magukat boldogtalan, nem gyerek. Ezek megfosztják őt a szeretet és gondoskodás, mesterségesen izolált többi gyerek és a rokonok. Lásd a feladatuk csak az, hogy a szükséges segítséget a gyermek az élet, nem hiszem, hogy képes lesz a fejlett személyiség. Felkészületlensége szülők minden korábbi tapasztalat az élet az oktatás a vak gyermek vezet az a tény, hogy többségük érzékelik a látászavar, a baby-oldalú, mint egy betegség. Ez csak részben helyes. Feltételezve, hogy a látászavar ─ egy betegség, be kell látnunk, hogy a fő feladat a szülők, hogy „kezelni” a betegség a gyermek.

Tapasztalataink szerint a vak gyermekek, szüleik azt mutatja, hogy egy részük éveken próbál, remélve, hogy a csodák az orvostudomány és a médiumokat, hogy „vissza” a nem létező gyermek látás. Ez figyelmen kívül kedvező kor időszakban a fejlesztés vak gyermekek, akik számára a vakság ─ állapot, nem betegség. Emellett az orvosi szempontból, a látászavar, a gyermek úgy kell tekinteni, a szülők, mint a pszichológiai és pedagógiai probléma.

Ez talált egy harmadik csoport a szülők, akik nem ismerik a gyermek súlyos látásromlás. Készek úgy vélik, hogy a látászavar automatikusan serkenti a szellemi és a beszéd tevékenységét a gyermek, a zenei képesség. Szülei látni a feladatot, hogy megteremtse a feltételeket és előfeltételeit az egyoldalú fejlődésének mentális folyamatok és képességek.

Néhány évvel ezelőtt az egyik iskola a vak lány jött egy zenész családban. Ez messze elmarad a testi, lelki és szellemi fejlődését a többi gyerek. De ugyanakkor szerette, és tudta, hogyan kell hallgatni a komoly zenét, játszani a hang a munkálatok Csajkovszkij, Mozart és mások. Minden ellátás a szülők annak biztosítása volt, hogy azok az ízletes ételeket lány tartott hat évig egy ágy és egy pár órát, elveszett szalagok és rekordok bejegyzések zeneművek. A lány nem volt hajlandó kommunikálni egy csapat társaik, a tanulás, az aktív ismerete a világ. Szintű igények szüleinek ez a csoport nem felel meg a szintet a lehetőségek a gyermekek. Ennek eredményeként egy bizonyos életszakaszban (általában serdülőkorban) van vak gyerekek vannak a stresszes helyzeteket, idegösszeroppanás, mert tudják, hogy nemcsak meghaladta a társaik, hanem messze elmarad a fejlődésben.

Nagy érdeklődés a szülők iskolázottsága a vakok és gyengénlátók gyerekek nyilvánvaló Egyesülete Vakok hazánk, a Budapesti Egyesülete fogyatékkal élő gyermekek szülei látásra. Kiadó „felvilágosodás” az elmúlt években megjelent számos válogatás és kézikönyvek nevelése vakok és gyengénlátók gyerekek a családban. De megjelent az ország irodalom gyermekek szülei látássérült áll rendelkezésre, korlátozott mennyiségben, és nem elég azok vehetik igénybe, akik nagy szüksége. Nehézségeit a szülők, különösen a kis vak és gyengénlátó gyerekek, szükségessé Könyvtár kiadásában az oktatás.

Miután elolvasta könyvtár szülők megtalálják a válaszokat a kérdésekre az oka a születés a vakok és gyengénlátók gyerekek, a funkciók a fizikai fejlődés keretében a látászavar, a lehetőségeket, és hogyan lehet elősegíteni a kognitív, játékok és egyéb tevékenységek a gyermek, hogyan kell kommunikálni a szülőkkel, testvérek , szükségességét és lehetőségét a tanulási orientáció gyermekek segítségével az ép érzékszervek.

  Le kell tölteni egy esszét a témában „Család vak (gyengén látó) gyermekek, amit meg is tett. . Tartás és mentse

Értékelés népszerű művek

Hiába a démonokat beszél,

Ez igazságos egyáltalán nem tudják,

Egy igazi identitását gyakran figyelhető meg.
 • Dob mintegy Katherine és a hozzáállásomat a heroin. terv munkák

  (Minden utasítást kell mellékelni kritika a személyes értékelését írásban)

  I.”... a természet.
 • Az előadás, érvelés: „Mi üreges?” Minden lyuk az erdőben - rejtély. A képzett Ranger a nyomvonal felbomlik duplyanogo rezidens. Vannak üreges penzió.
 • statisztika

  Látogatói iskolánk