Csemeték ültetése szőlőt tavasszal, dugványozással, chibouks otthon

Csemeték ültetése szőlőt tavasszal, dugványozással, chibouks otthon
Ültetés szőlő - felelős folyamat, amely meghatározza a jövőben a betakarítás. A legjobb időt erre - tavasszal. De ahhoz, hogy sikeres legyen a szőlő ültetés a tavasz, meg kell, hogy készítsen több az ősszel. Meg kell vizsgálni részletesen, hogyan kell ültetni szőlő otthon: válaszd a minőség, vásárolni palánták, előkészíti az ültetési lyukat, és támogatja a jövőben szőlő.A kiválasztott fajták

Kertészek kell tudni, milyen a növény szőlő tetszett fajta. Ma már egy csomó finom desszert édes bogyók: Codreanca, Sultana, Hope EPA, Xenia, Annie, Timur, Rusbol, Delight, Galahad. Mindegyik tekinthető szívós, de a szőlő közepén övet kell nevelni egy vagy két elágazást, anélkül, hogy a törzs (vastag törzsű), hogy a szőlő lehet tekercselt a földön, és fedjük le a levelek, vagy véd anyag a tél.

ültetési anyag

Ültetés dugványok szőlő kezdődik a vásárlást. Miután kiválasztott a fajta (az íz-, hozam, megjelenés) kell, hogy dugványok e fajta. Akkor vigye el a szőlő vagy a barátok után metszés szőlő. Általában éves szőlő hajtásokat metszeni az őszi lombhullás után. Az fás szárú középső része alkalmas arra, hogy a dugványok (nevezik őket chibouks).

A magoncok idő alatt tartott víz, lehetőség van egy 1% -os réz-szulfát vagy vas, vagy egy biológiai gombaölő Phytodoctor. Phytodoctor egyszerűen megszórjuk száraz dugványok. Amikor a növények megszáradtak, be kell csomagolni fólia és elhelyezni a pincében vagy alsó rekeszbe a hűtőszekrény (az ideális hőmérséklet 0-2 fok).

kihajtás dugványok

A legmegbízhatóbb módja - csírázás a víz a haza. Jó, hogy a formáció a gyökerek is szabályozható. Szinte minden a dugványok, kicsírázott vízben gyökeret. Javasoljuk, hogy növekszik a megszerzett drága chibouks egyetlen út.

Csemeték ültetése szőlőt tavasszal, dugványozással, chibouks otthon
A magoncok hozott egy korsó, jobb háromliteres, de ez lehetséges, és egy liter. Vizet öntünk egy korsó egy kicsit: ki kell terjednie az alsó vese 2 cm vízszint monitor .. Bank kell csomagolja átlátszatlan anyag, mint például a fólia, és tegye egy sötét meleg helyen a 1-1,5 hét. Ezt követően a bank az ablakhoz lépett, és várja meg a gyökereket. Leggyakrabban úgy tűnik, mielőtt a levelek. Ha a levelek jelentek meg, és nincsenek gyökerei, meg kell türelemmel.

Hogyan növény szőlő formájában dugványokat gyökerek? Amikor a gyökerek nőnek, hogy 1-2 cm, dugványok lehet ültetni a vágott műanyag palack 1,5 liter. Az alján van szükség, hogy egy lyuk, és öntsünk egy csatorna, töltse egy üveg egyetemes talaj és a növényi szárak kissé ferdén úgy, hogy a 2 vesék föld alatt. Ültetett a talaj a szőlőt szükség a korai május közepén.  • Csemeték ültetése szőlőt tavasszal, dugványozással, chibouks otthon
    Akkor csíráznak dugványok azonnal otthon műanyag palackban. Ez a módszer inkább alkalmas tapasztalt kertészek, vagy kertészek, akik a kínálat a dugványok. Meg kell tudni, hogyan kell helyesen növény szőlő dugványok. A kezelt dugványok meghatározott módon a kora tavasszal nem kerül az üvegekbe, és azonnal tegye műanyag palackokba töltjük. Az elegyet állhat a föld és a humusz, hozzá lehet adni a régi fűrészpor.
  • Meg lehet próbálni, hogy root a dugványok a nyílt terepen. Sikeres jobb csak hogy dugványok kora tavasszal. De tavasszal a szőlő nem kívánatos: kezd „sír”, és azt is kiszárad.

Ahhoz, hogy sikeresen gyökeres dugványok, akkor meg kell tenni a „shkolku”. Dig árok mélysége 50 cm, töltse kétharmada a termékeny föld és a humusz, hogy a lyukakat, és tegye egy bottal a előkészített dugványok ugyanazok, mint a palackban. Fedjük le a dugványokat műanyag palackok. Az egész szezonban figyelemmel kell kísérnie a páratartalom „kis iskolák”, és távolítsa el a palackot, amikor a levelek jelennek meg. A cherenochnik Téli takarás levelek vagy burkolóanyagot. Ültetés szőlő állandó jövő tavasszal.

Előállítása ültető gödrök

Ültetés szőlőt a nyílt terepen csökkenni kezd. Télen a talaj kell tamped, hogy ne sértse meg a kényes palánták gyökerére. A gödör szélesnek kell lenniük, és fél méter mély. Ez tele van tőzeg keveréke humusz, homok és kerti föld egyenlő részre. A homok mennyisége kell csak egyharmada csernozjom talajon és agyagos világos vagy homokos talajon, lehet, hogy kevesebb. Az alján a gödör öntött kövek. Ők adnak a gyökerek meleg a nyár, és a bogyók édesebb. Emlékeznünk kell, hogy a hazája a szőlő növelés köves szegény talajokon. Ezért a szőlőt termesztenek fekete talaj, így vizes édesített bogyók. De még mindig kell megtermékenyíteni a szőlő. Az ültetési lyukat, kivéve rothadó trágya, felveheti NPK vagy szuperfoszfát és a kálium-szulfát.

ültetés palánták

Ültetés palánták szőlő által termelt azonos mélységben, mint nőtt a palackban otthon (körülbelül 20 cm). Pit nem kell töltse ki a földre, hogy a végén. A nehéz agyag és agyagos kell a növény egy csemete, hogy a mélysége 30 cm-re a gödör szélén. A homokos talaj palánta temetni több fokozatosan hozzáadjuk talajt a gyökerek mélyebbre és közelebb a víz. Amikor a telepítés befejeződött szőlő, meg kell, hogy a víz a csemete.

Körül a palántákat mindig mélyülő átmérője 50 cm, mélysége 20-30 cm, így ideális itatni és etetni a szőlő, és ami a legfontosabb -. Téli menedék. A gödör halmozott szűkített ujjú spirál és benyújtani a földszinten.

Csemeték ültetése szőlőt tavasszal, dugványozással, chibouks otthon
Egy ilyen eljárás nem alkalmas olyan területekre, a magas talajvízszint. Ebben az esetben, a szőlőt ültetnek talajszinten, vagy akár kissé magasabb a gerincen. Tehát jobb felmelegedett, és fújt, de ez sokkal nehezebb elrejteni. Ezt általában segítségével kosarak.

Ha vásárolt több fajta, érdemes őket az árokba, és azonnal, hogy támogassa a pillért, amelyre később fog készíteni a vízszintes drót van rögzítve, hogy egy hüvely és az éves növekedés. A rendszer lehetővé teszi, hogy az ültetésre szőlő növekedés erejét. Az árok szőlő kell ültetni a parttól 1,5-2,5 m-re egymástól. Az ereje a növekedés kisebb, mint a korai évfolyamokon és egyebeket neukryvnyh. A sorok közötti távolság a szőlő kell lennie 2,5-3 m.

Olvassa el: