Csemperagasztás a padlón a kezüket előkészítése és telepítése

Kerámia csempe a legsikeresebb megoldás emeleten az úgynevezett nedves terület, más szóval, a konyhában, a fürdőszobában, vagy WC-vel, mert ott van a valószínűsége víz alá a dekoratív bevonat elég magas. Annak érdekében, hogy megfelelően el tudja végezni a saját kezébe szóló padlólapok egy lakásban, vagy magánlakás, meg kell, hogy megismerkedjen az épület berendezését technológia, valamint megtanulják a titkait a tapasztalt szakemberek számára.Az első dolog, amelyekkel a tulajdonosok javított a szoba, a vásárlási dekorációs anyagok (bélés, habarcs) és a kapcsolódó termékeket. Ami a csempe design, van egy támaszkodik az íze, de a célját meg kell határozni, különben azt kockáztatja, hogy megszerezzék az anyagot, amely lehet megállapítani kizárólag a falakon azonban, hogy szükségünk van egy padlólap. A fő különbség a két típusú kerámia - jelentése:

 • vastagsága;
 • bevonat textúra;
 • erejét.
Csemperagasztás a padlón a kezüket előkészítése és telepítése
Csemperagasztás a padlón

Ugyanez az elv van kiválasztva, és habarcs. Jelenleg, a tervezők kínál sok kerámia bevonat kezelési lehetőségek, ahol a habarcs nem kell bejutni a bélés a hang - ez lehet a kontraszt.

Ne feledkezzünk meg a kis cserép balra, mert a folyamat lehet találni a házasság ideje alatt, illetve több mintát prirezki crack, ami gyakran előfordul, még a tapasztalt kézművesek, nem is beszélve azokról, akik végeznek javításokat a kezüket.

Kész padló befejezni

A munka minősége állapotától függ az aljzat, ami azt jelenti, hogy a padló legyen sima és mindenféle szennyezés. Mivel az alap a konyhában vagy a mosdó lehet kialakítani különböző építőanyagok javasolom, külön minden változatra.

cement

Csemperagasztás a padlón a kezüket előkészítése és telepítése
Csemperagasztás a cementesztrich

A legtöbb esetben az új épület burkolása végzik a betonon, és itt a fő készenléti után megtelik a pillanat, amikor lehetséges lesz, hogy egy cserép, amihez legalább 30 nappal. Ez a kifejezés elég a teljes kötést és a szilárdulást cement-homok keveréket.

Ne felejtsük el, hogy a keményítő megoldás létrehozása szilárd film a padlón, amely csökkenti a tapadás mértékét a burkolatok. Ne feledje, hogy egy új otthon ad a zsugorodás folyamat, és a hordozó alap lehet borított repedések.

Annak elkerülése érdekében, baj a csomagolás felületeket a kezét, kívánatos, hogy gondoskodjon a műanyag réteg között a padló és a dekoratív anyagot, majd a cserép és falazó fogja szolgálni évtizedek óta. Terv, hogy tegye a díszítőszegélyről a WC vagy a zuhanyzóban a régi házban, de ez alapján megrepedt időről időre? Mi lesz, hogy távolítsa el az összes hibák révén speciális javítási szerkezetek. Bármilyen szakértő megmondja teljes bizonyossággal, hogy a halomba rakott kerámia termékek egy konkrét alapítvány a legjobb, ami a legfontosabb ne felejtsük alapozott aljzatra.

parkettás

Csemperagasztás a padlón a kezüket előkészítése és telepítése
Padló rétegelt lemez a fa padló

Nagyon ritka, hogy egy tökéletesen sima fából készült padló, így a legtöbb esetben meg kell tenni a kezüket lap rétegelt lemez vagy OSB a tetején. Ideális esetben, a hordozó vastagsága a tömörített chip, vagy rétegelt lemez legyen legalább 12 mm-es, mivel meg kell biztonságosan ellenállni a nyomásnak a masszív csempék, és így nem deformálódik.A fürdőszoba és a WC is jobb, hogy előnyben részesíti a rugalmas betét, hiszen a fa alá súlyos duzzanatot párás környezetben, így a bélés a padlón lehet feltörni.

régi kerámia

Csemperagasztás a padlón kezével előkészítése és telepítése
Szétszerelése régi csempe

Első lépések Padlóburkolatok telepítési, gyakran szembesülnek azzal a problémával, ha nem tudja eltávolítani a régi csempe anélkül, hogy jelentős kárt az alapokat, akkor meg kell szétszerelni és újra önteni az esztrich, töltő minden üregek és szabálytalanságok friss oldattal. Sajnos, ez a folyamat időt vesz igénybe, de ez nem mindenkinek.

Azt is megoldani ezt a problémát más módon, nevezetesen homokos felület (habarcs kell eltávolítani), hogy a durva textúra.

szükséges szerszámok

Ha tervezi, hogy tegye a fürdőszobában vagy a konyhában csempe dekorációs anyag a kezeddel, akkor elő kell készíteni előre a szükséges kiigazításokat, amelyek révén az alapvető folyamatot hajtunk végre, és injektálás.

Csemperagasztás a padlón a kezüket előkészítése és telepítése
Szerszám burkolólapot

Ehhez szüksége lesz:

 • védőszemüveget a szemét lehetséges szilánkok;
 • Szakmai Mozaik;
 • szinten;
 • spatula fogazott;
 • gumi spatula az ízületek;
 • széles pofák;
 • rulett és írópala;
 • Műanyag keresztezi a kívánt méret;
 • kalapács;
 • tiszta ronggyal.

Abban az időben a gyűjtő eszközt kell meghatározni mintázat, amely szerint, és kerül sor a padlón szóló anyagot. Tudod, hogy a dekorációs anyag kezeddel lapos varrás a varrás a diagonális, a hosszabbító. Szeretné korlátozni egyszínű csempe, skombiniruete kontrasztos színek sakktáblaszerűen vagy adjunk hozzá egy díszítés - ez rajtad múlik, a lényeg, hogy volt az eredménye, egy harmonikus és örült annak szépségét.

szakmai tanácsadás

Jellemzően burkolólapot a padlón a fürdőszobában, WC és konyha indul a fal, ami mindig az elme és a berendezés a legjobb maradt azokon a területeken, ahol azt tervezi, hogy telepítse a bútorok és szaniterek. Ne felejtsük el, hogy ellenőrizzék a tengelyirányú vonalak az ablaknyílás, mert amikor belépett a szobába mismatch csempefugákat és a nagyon vonalak azonnal elkapja a szemét, és nem úgy néz ki esztétikus.

Annak elkerülése érdekében, az ilyen hibák, először feküdt ki a kerámia ragasztás nélkül, és elérését biztosítja a kívánt mintát. Ez az eljárás nem fog sok időt, de mivel a gyakorlat azt mutatja, nagyon hasznos lesz.

A választás a ragasztó

Két fajta-ragasztó kerámia burkolólapok épület polcokon találtam:

 1. Ready ragasztó.
 2. Száraz keverék előállítására az oldat a saját kezét.
Csemperagasztás a padlón a kezüket előkészítése és telepítése
Kiszámítása ragasztó fogyasztás
 1. Universal - Ajánlott az esetek többségében.
 2. Megerősített - használt szóló nagy, nehéz csempe és gránit.
 3. Base - Alkalmazni egy tökéletesen sima felületet hiba nélkül.
 4. Bonyolult felületek - ezek tudunk egy sima textúra anyag (üveg, fém).

A nagyszínpadon a csempe a padlón szerelés

Ahhoz, hogy a befejező anyag, minden gond nélkül, meg kell adnia a megfelelő hőmérsékletet a WC vagy fürdőszoba, ahol a munkát végzik. Optimális jel tekinthető 20 C. Ha ez a paraméter kisebb, mint a száradási idő a ragasztó növekedni fog, és nagy sebességgel nedvességet a megoldás nagyon gyorsan elpárolog, ami hátrányosan befolyásolja a várat.

Kezdve feküdt padlólapok a WC a kezével kell, hogy egy simító sima oldala, tárcsázza azt ragasztó és hegyes szögben, hogy a keveréket a padlóra, miközben alkalmazzák valamilyen erő. Egy ilyen eljárás fog hatolni a ragasztó egyáltalán rések, és ez egyenletesen szétoszlatjuk egy sík felületre.

Ezután meg kell járni a ragasztót fogazott oldalával a simító, miközben ugyanolyan szögben nyomás, különben hornyok lesz azonos magasságban, ami azt jelenti, hogy a csempe fog esni egyenlőtlenül. Optimális ragasztóréteg legyen legalább 3 mm.

Kerámia csempe a padlóra, kezdve a tervezett fal. Ha az első alkalom, hogy végezzen ilyen munkát a fürdőszobában vagy a WC saját, kezdje az egész csempe, és töltse ki a hézagokat kialakítva aprítékot. Minden plitochki szorosan nyomni a olajozott felület ragasztó Groove teljesen oldattal töltött, és többlet varratok törölje ruhával.

Mérni a varratok dekoratív szegmens ugyanaz, de a habarcs fektetik el egyenletesen, telepíteni kell a műanyag keresztek találkozásánál csempe. Ügyeljünk arra, hogy a folyamat nem mozog a vonal ízületek - meg kell egy egyenes vonal.

Vágás a kerámia néző anyag alkalmazásával végezzük egy speciális csempe vágó, de abban az esetben a vékony minták vagy üveg vágó nélkülözhető pobeditovym kaparóéle. Él plitochek gondosan chip sharp harapófogó.

24 óra elteltével, akkor lehet alkalmazni, habarcs, amely kitölti a hézagokat a dekoratív bevonat. A barkácsáruház értékesített színes Fúga, és akkor vedd fel a csempe gond nélkül. Pályázati eljárás fúga egyszerű és végezzük gumi spatula.

Szárítás után az anyag egy padlófelület letöröljük nedves ruhával. Ahhoz, habarcs tovább tart és nem vesztette el színét, akkor borított egy speciális megoldást. Követve a tanácsot, akkor képes lesz arra, hogy a csempe a padlón a fürdőszobában vagy zuhanyzóban.