Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat
Ez a cikk leírja, hogyan lehet könnyen és segítsége nélkül bárki, feküdt a padlón csempe, gyakorlati tanácsokat a személyes tapasztalat. Minden munkát lehet osztani több szakaszban történik: az előkészítő munka, indítsa burkolólapot közvetlenül a padló csempe, injektálás.Hogyan kezdjük el szóló csempe a padlón?

Mint minden más munkát kezdődik a vásárlás anyag. Megszerezni a csempe a padlón, túlfoglalási. Tekintettel azonban arra, hogy a csempék lehet forgatni, ahogy tetszik (nincs zár, legtöbbször nem illeszkednek a minta), a különbözet ​​lehet kicsi.

A költségek minimalizálása beszerzésére a lapok a következők lehetnek:

  • előre meghatározott a méret a csempe;
  • a pontos szalonba egy kényelmes méretű, figyelembe véve a geometria
  • Döntetlen a szám opciók csempe lerakása.

Kiválasztása a lehetőséget szóló hogy meg kell vizsgálni a következő pontokat. Leggyakrabban része a padló zsúfolt, mint valaha. Vagy ez a mosógépbe (szaniter. Node), vagy konyha és hűtőszekrény (konyha), stb Valamint ezek a falak egymásra rakhatók vágott darabokat.

És ha a folyamat szóló csempe férjhez (A törött csempék, amelyek nem illenek a nagy darab), akkor is le lehet fektetni a helyén, amely zárva lesz, amint a javítás befejeződött. Tehát még megtakarítani.

Próbáljon néhány lehetőség. Akkor határozzák meg, ahol meg kell kezdeni szóló, és milyen elrendezés lesz a legalacsonyabb minimális metszés. Úgy gondoljuk, hogy meg kell kezdeni a legtávolabbi sarokba, nézve a bejárattól a helyszínen. De nem mindig ugyanabban az időben kiderül szépen. Például, ha távoli fal megnyílik egy egész lapot, és a küszöb a kis része. Ezért tölteni fél órát, úgy a különböző lehetőségeket, nem megfeledkezve a cserép varrás.

Milyen széles ahhoz, hogy a varrás, amely keresztezi választani, lásd a cikk „The Right mezhplitochny varrás.”

Mindez lehetővé teszi, hogy kiszámítja a megfelelő mennyiségű négyzetméter anyag pontossággal 1 cserép.

Beszerzése anyagok, eszközök, az előkészítő munka

Kiszámításával mozaikok száma az emeleten, olvassa el az utasításokat a maga által választott - „Tippek választott a lapban.”

Együtt a csempe, hogy ne kelljen kétszer szállítás, meg kell vásárolni ragasztó. Általános szabály, hogy ha a padló nem a „melegen” ragasztó választás jön le, hogy a választás a gyártó. Itt a Tanács nem adja - minden tárolja a tanácsadók. Én általában választani a ragasztó, ami valamivel drágább, mint az olcsó.

Ragasztó csempe a padlón ajánlott vásárolni az arány 1-5 négyzet táska. méter padlón. Elvileg a tényleges áramlási sebesség körülbelül megfelel az ajánlásoknak. Minden attól függ, az esztrich minőségét. Szélsőséges esetben, hogy megvásárol egy zsák mindig gond nélkül.

Csemperagasztás a padlón kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Amíg arra várnak, a szállítási csempék és ragasztók, megy a szerszám részleg és egy kis szerszám (ha nem). Spatula, fésű (optimális szélesség - mérete kiválasztott csempe) szinten, műanyag ékek és keresztezi csempe (szép lenni: keresztezi optimális mérete burkolólapot emeleten 2 - 2,5 mm).

Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Szerszám burkolólapot a padlón.

Kezdés szóló a csempe

Megkezdése előtt feküdt a csempe, csomagolja néhány csomagot, és az elrendezés a burkolólapok (ragasztóanyag nélkül) szerint a korábban választott opció. Értékelje a jövőben megjelenést.Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Az elrendezés a csempe a padlón ragasztó nélkül. Ha minden rendben van „OK” - készen áll az induláshoz azonnal.

Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy a egyenletessége esztrich. Minél simább a betonaljzat, annál kisebb a fogyasztás csemperagasztó!

Célszerű azt a szabályt, amelynek hossza 1,5 - 2 méter és szinten. Az optimális vastagsága a ragasztó réteg burkolólapot egy emeleten 2-5 mm. Kis lyukakat képes semlegesíteni a ragasztó, de dudorok, konvexitás hátrányosan befolyásolja a minőséget stack. Ezeket el kell távolítani. Ezután, hogy a padló felülete söpört gondosan és kezelt primer. A kis szoba kiterjed a föld, amikor az egész emeleten. Amennyire csak lehet csinálni fokozatosan, attól függően, hogy a sebesség a burkolólapok. Sokáig várni áztassa a talaj nem szükséges - csak 15 perc.

Azok, akik első helyen a csempe a padlón a jobb orientáció az első lap és néhány javasoljuk, hogy a jelek az esztrich felületi marker, egy ceruza vagy egy éles tárggyal (köröm, csavarhúzó) alapján a kiválasztott opció elrendezést.

Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Ezt a fényképet szóló padlólapok kezdődött a konyha bejáratánál. Középvonal balra - egy mérföldkő.

Keverjük össze a ragasztó (utasítások megtalálhatók az adott csomag). Nem szabad folyadék (ebben az esetben a cserép lesz „esik” alább), és ne legyen vastag (ez lesz nehéz lenyomni a cserép, ami tele van leselejtezés). Kényelmes a következetesség, akkor vegye fel már a munka során.

Több „dobja” simító (simító) ragasztó a padlón. Úgy fésűt és egyenletes mozgás egyenletesen bekent ragasztó alapja az egy plitochki. Képzett kézművesek fel ragasztót a padló több csempe - én kezdő burkolók nem javasoljuk, mert a padló ragasztó nagyon gyorsan szárad, ami negatív hatással van a tapadási szilárdsága a következő lapot.
Miután ragasztó fog okozni Azonnal óvatosan helyezzük az első lap. Finoman nyomja le a jobb és kiegyenesedik a falak. Amíg a ragasztó megkeményedik, ellenőrizze a szintet a vízszintes elhelyezésű minden irányban. Javítson ki, ha valami elromlik. Minden kezdet, menjünk tovább.

Csemperagasztás a padlón a kezüket

Most ragasztó kenhető mellett a már postelennuyu csempe. Mi kijavítani fésű. Mi tesz egy második cserép, igazítsa. Mi ellenőrizze a szintet, hogy a szint fekvő két csempe nézd vízszintesen. Itt óvatosnak kell lennünk, és biztosítja, hogy a kapott padlószint, „nem járt”. Sok függ attól, az első csempe egyfajta kiindulási pont (a horizont, ha akarod).

Csempék között feltétlenül helyezzünk kereszt. Akkor minden rendben lesz egyenletesen plitochki megvédeni egymást. Ha szükséges, a fal és a csempe kell tenni ék.

Itt általában, és a technológia. Enyvez maszatos fésű, hogy egy cserép, nyomja le finoman, ellenőrizze a szintet a vízszintes, feküdt a csempék között keresztezi. Beszéd a csempék között ragasztó azonnal törölje! A legfontosabb dolog - a pontosság és a gondozás a munkájukat.

Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalatok

Photo csempézés folyamat a padlón.

A vágás csempe Csempe használatra. Csempevágó nem nehéz. Csak szavak, nehéz leírni - meg kell próbálni a felesleges plitochki.

Vannak helyek, ahol cserép nem tudja megszerezni a kívánt formát. Ezután a „lapátkerék” jön a támogatás. Amikor dolgozik „lapátkerék” Legyen óvatos - ez egy szörnyű eszköz. Vegye figyelembe a biztonsági használjon védőszemüveget.

Fontos. Ne feszegesse telepítésekor vágott darab cserép. Ők inkább a tört nyomás - tesztelték a gyakorlatban.

Fugázó

Fuga - a legtöbb unalmas a munka egy részét, hogy rögzítse a csempe. Ehhez előre obzavedites különleges kis gumi simítóval fugázásához vagy gumi spatula többet kezelni (ami kényelmes).

Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Spatulyák fugázásához csempefugákhoz.

Mit dörzsölés keveréke mit válasszon, hogyan kell kiszámítani a szükséges mennyiségű megtalálható elolvassa a cikket „Hogyan válasszuk ki a habarcs a csempe.”

Fontos! A varratok között a csempe tisztának kell lennie.

Fugázása sokat nem kell hígítani, gyorsan megkeményedik. A kényelem, a habarcs hozta az összhang a fogkrém. Akkor könnyebb vele dolgozni. És akkor mindent megtenni gyorsan, gyűjtünk gumi simítóval habarcs dörzsölni a varratok között a csempe, nyomja lefelé. Alkalmazni habarcs hogy amíg teljesen zárt, hogy lezárjuk a cserép szinten.

Ha dolgoznak ki minden habarcs, friss ízületek mosni. Silnovlazhnoy szivaccsal óvatosan mossa minden zatortye varratok. Továbbá, óvatosan, hogy ne érjen a varratok, próbálja legalább egy kicsit mosni csempe is. Ezen a napon, mindent.

Csemperagasztás a padlón a kezüket fotó oktatás, a személyes tapasztalat

Általános nézet azonnal fugázás után a csempefugákhoz.

Másnap reggel, száraz ruhával vagy szivaccsal (szintén száraz) Tiszta ízületek és csempe, amely alkalmazható utoljára. Fontos, hogy száraz, akkor minden könnyen tisztítható és nem fog szennyeződést. Miután söpörte a padlót. csempék a padlón lehet teljesnek tekinteni.