Csökkentett nyomás tünetek, okok, kezelés

Alacsony vérnyomás: tünetek, okok, kezelés

Normál, egészséges személy az intézkedés a nyomás 120/80. Amennyiben a felső 120 Hgmm - a nyomás, amellyel a szív kipréseli a vért az aortába, és az alsó 80 Hgmm - ez a vérnyomás, ha visszakerül a szív. Ezért, ha beszélünk alacsony vérnyomás - ez az, amit azt jelentette paraméterek változtatásával a felső és az alsó csík a norma irányába csökken több mint 20%. Például, ha 90/60 tonométernek monitor, mint a nyomás már alacsonynak tekinthető, és figyelmet kell fordítania az egészségre.Az orvostudományban, van olyan dolog, mint alacsony vérnyomás (hipotenzió). Az előtag „hypo” azt jelenti, hiba és az alacsony vérnyomás olyan betegség, amelyre jellemző az alacsony nyomású, amelyek esetében a hatékony működéséhez a keringési rendszer elégtelen. Vérnyomásesést okozhat, mint megsértése működésének bármely szervek és rendszerek, valamint az érzelmi állapot a személy vagy a környezeti hatások.

Tünetei alacsony vérnyomás

Emellett mutatók tonométer, vannak bizonyos utaló tünetek alacsony vérnyomás. Egyértelmű jelei alacsony nyomás:

 • gyengeség, álmosság;
 • izzadás;
 • folyamatosan hideg kezek és lábak;
 • szapora szívverés;
 • alvászavar;
 • ingerlékenység és hangulati változások;
 • függés a változás az időjárás;
 • fejfájás;
 • szédülés;
 • légszomj.

Egy vagy két ilyen tüneteket nem bizonyítja jelenlétét alacsony vérnyomás. Azonban, ha a tünetek sok és ezek tiszteletben tartását rendszeresen, akkor forduljon orvosához.

típusú alacsony vérnyomás

Az alacsony vérnyomás lehet elsődleges és másodlagos. Elsődleges vagy idiopátiás alacsony vérnyomás önálló betegség. Ez a csökkentett nyomás, aminek a kiváltó okai is igen változatos, leggyakrabban okozta az alacsony aktivitás a vegetatív idegrendszer, valamint egy erős pszicho-érzelmi stressz.

Egy másik típusú alacsony vérnyomás, ami akkor jelentkezik leggyakrabban másodlagos. Ebben az esetben, az alacsony vérnyomás egyik komplikációk a mögöttes betegség. Nagyon gyakran alacsony vérnyomás, okoz ebben az esetben egészen más miatt az elsődleges betegség. És gyakran ez:

 • helytelen működése az endokrin rendszer (például cukorbetegség);
 • komoly szervi károsodást (például, agyrázkódás);
 • deréktáji fájdalom;
 • májbetegség (például cirrózis);
 • gyomorfekély (például fekélyek);
 • gyenge teljesítményt a szív és a többiek.

a betegség

Csökkentett nyomás tünetek, okok, kezelés
Hipotenzió is lehetnek: akut és krónikus. Az első esetben van egy kis nyomás drámaian és gyorsan a háttérben a betegség csúcs. A meredek visszaesés lehet előfutára szívroham, szívritmuszavar, szívbetegségek és egyéb súlyos diagnózisok.Krónikus (fiziológiás) alacsony vérnyomás diagnózisa leggyakrabban profi sportolók. Néha stabil alacsony vérnyomás természetes norma, és nem ad egy személy bármilyen kellemetlenséget.

Szeretnénk kiemelni a ortosztatikus hipotenzió.
Ez akkor fordul elő, amikor egy éles változás testhelyzet, amikor egy férfi felállt, és lehajolt. Ezekben az esetekben, van egy éles nyomásesés, ami oda vezethet, hogy a szédülés, eszméletvesztést és még halvány. Különösen ortosztatikus hipotenzió gyakran fordul elő gyermekeknél és serdülőknél. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a gyermek teste még messze nem tökéletes, és néhány rendszer nem működött megfelelően. Továbbá, az ilyen feltétel is okozhat: a kiszáradást, bizonyos gyógyszerek vagy az alkohol.

Befolyásoló tényezők előfordulása alacsony vérnyomás

Tényezők, amelyek hatására a fejlesztés hypotonia a következőket tartalmazza:

 • Gyenge teljesítmény a szív. Szív, mint bármely más szerv, azzal jellemezve hibás működést. Ez vezet az a tény, hogy ez nem elegendő, vagy gyakran rövidítve, vagy nem elég erős.
 • A teljes vértérfogat. Ha hirtelen ott volt a kiszáradás vagy súlyos vérveszteség, a nyomás esik egyszerre.
 • Hiánya az erek tónusát. Ha az erek falán nem csökken, ahogy kellene, lassítja az áramlást, és vezet az alacsony vérnyomás.
 • Befolyásolja a negatív tényezők. Ezek a következők: a rossz táplálkozás, az alváshiány, a környezet, az állandó stressz és a törzs, és még sok más. Ha mindezen tényezők állandó, akkor előbb-utóbb egy ilyen életet vezetne alacsony vérnyomás.

A veszélyt a test alacsony vérnyomás

Önmagában, alacsony vérnyomás, különösen nem jelent különleges veszélyt. Ez inkább egy mutatót arra a tényre, hogy a szervezet bizonyos rendszerei megfelelően működik.

A leggyakoribb az alacsony nyomású azt jelzi, hogy van egy hiba a kardiovaszkuláris és az idegrendszer. Például egy alacsony nyomású oka a nők által okozott csak ilyen eltérések, de az oka az alacsony nyomás a férfiak némileg eltérő gyökereit. A legtöbb esetben ezek a rossz szokások (dohányzás, alkoholfogyasztás).

Ha egy személy az alacsony vérnyomás és a magas pulzus, miközben beszél a jogsértések, amelyek hatással vegoto-és érrendszer. Ugyanakkor a szív dolgozik a terhelés miatt azonban a gyenge hang az erek, a vér áramlását lelassult.

Az alacsony vérnyomás különösen érzékeny a terhes nők. A keringési rendszer a jövő anyánál fokozott terhelést, és ezért nem mindig jól megbirkózni a megnövekedett véráram. A norma enyhén alacsony vérnyomás terhes nők esetében. Azonban ez kell megközelíteni nagyon komolyan, t. Hogy. Az alacsony nyomású bizonyítja az a tény, hogy a gyermek kevesebbet kap oxigént és szükséges a teljes fejlesztési anyag.

Meg kell jegyezni, hogy az emberek szenvednek az alacsony vérnyomás, nem hajlamosak a szívroham és az agyvérzés, és tud is „büszkélkedhet” a legjobb állapotban a keringési rendszer.

Csökkentett nyomású kezelésnek

Mivel a sajátosságait a betegség, alacsony vérnyomás nem igényel kezelést. Inkább klasszikus gyógyszeres terápia eredményeinek nem. Meg kell szüntetni a kiváltó oka, alacsony vérnyomást okozhat. Ha a betegség oka lett egy szerv, szükséges, hogy végezzen egy kúra, hogy stabilizálja a nyomást. Egy olyan helyzetben, ahol a fejlesztés alacsony vérnyomás miatt szokásos módon az élet, meg kell tenni a megfelelő beállításokat. Különösen, hogy változtassa meg a diéta, hogy elég ideje aludni, meg egy kis testmozgás, stb

A népi gyógyászatban, vannak gyógynövények, amelyek normalizálják a vérnyomást, és javítja a test hangja: echinacea, ginzeng, szibériai ginzeng, és mások. Együtt figyelembe növényi stimuláns, meg kell figyelni a diéta, a kiegyensúlyozott, változatos és környezetbarát.

Alacsony vérnyomás (tünetek már tudja), akkor gyorsan felvenni, iszik egy csésze kávé szerves vagy zöld tea. Ennek része mindkét italoknak koffein és biztosítja normalizálása nyomást.

Mentesíti idegi feszültség, ami szintén részévé válik az oka a vérnyomás csökkenését, segíteni infúziókat nyugtató gyógynövények, mint például az orbáncfű, vagy valerian.