Csuklás az újszülött -, hogy hogyan lehet, ha a baba csuklik etetés után

Csuklás az újszülött -, hogy hogyan lehet, ha a baba csuklik etetés után

Csuklás újszülöttek - a jelenség meglehetősen gyakori, és érthető.

Tekintettel azonban arra, hogy milyen korú a morzsákat, néha okoz teljesen érthető aggodalom anya.Különösen, ha egy adott reflex meglehetősen hosszú. Nem kell aggódni, alapos ok nélkül meg kell megérteni a mechanizmust a jelenség, és lehetséges segítséget, hogy egy gyermek.

Mik csuklás

Között a has- és mellüreg izmos partíció - a rekeszizom. A lány önkéntelen izomrángás okoz egyfajta hang és mozgás. Leggyakrabban ez egy nagyon normális folyamat valamilyen ok miatt, amely nem okoz nagy izgalmat.

Csak néha csuklás a társa a betegség, különösen, ha kíséri köhögés, öklendezés, látható diszkomfort baba és hosszú ideig tart. Ebben az esetben forduljon orvosához, hogy az kizárja a jelenléte patológia.

A leggyakoribb oka a csuklás újszülöttek etetés után

Aperture a három hónaposnál fiatalabb, vagy túlságosan érzékenyek, így a legkisebb irritációt okozhat akaratlan összehúzódása. Az epizodikus csuklás leggyakrabban társított hibákat etetés és után történik meg:

- Túl sok felszívódik tejet. Kitágult gyomor ezáltal befolyásolja a membrán;

- lenyelése egy bizonyos mennyiségű levegőt, amely akkor eredményeként az aktív szopogatás vagy túl nagy a nyílás alatt cumisüveg;

- Néhány éretlen emésztőrendszer, ami benne rejlik ebben a korban.

Okozhat csuklás és hipotermia, szomjúság vagy a stressz, de az etetési folyamat csak közvetett.

Mi a teendő, ha a baba csuklik etetés után

Az idősebb korosztály, képes megállítani a csuklás, gyakran segítségével a legnépszerűbb módszerek - szopni egy szelet citrommal, tartsa vissza a lélegzetét, enni egy teáskanál cukor. De mi a helyzet a morzsákat, melyek ezek a módszerek nem állnak rendelkezésre? Elkezdték megállítani a csuklás nem valószínű, csak várni annak megszűnése, gyengéden simogatta a baba, zavaró neki, és így kevés a test felfelé. De próbáld meg elkerülni a kellemetlen állapot is képes minden anya a jövőben.

Ahhoz, hogy ne alakuljon ki egy újszülött csuklás, meg kell hallgatni a tanácsot tapasztalt gyermekorvosok és a bot egyszerű módszerekkel előzhető meg a problémát:

1. Ne túltáplál a kis falánk - jobb megetetni gyakrabban, de lassan.

2. Ha egy baba van egy nagy étvágya, mohón és élvezettel szar anyja mellét, nyelési ugyanabban a levegő, ne várja meg, amíg ő rendesen éhes. Húzzon egy kicsit korábban, akkor tartsa meg nyugodtan és sietség nélkül. A lassú folyamat figyelmeztetni levegő lenyelése.3. Ha a csuklás jobb, miközben anyám finom tejjel, szükség van, hogy hagyja abba etetés, hogy a baba függőleges és próbálja okoz otryzhechku. Folyamatának folytatása a lehető befejezése után a csuklás.

4. Ha a gyermek bármilyen okból, italokat tejet egy üveget, szorosan ellenőrizni kell a lyukat a csövön. Normális esetben a tejet eredő esik. Elfogadhatatlan, vagy jet stream, és nem túl lassú, mert a kis lyukak. Bármely fenti két eset lehetséges levegő lenyelése, és a megjelenése, ezért a csuklás.

5. Az ok a csuklás miatt túlzott gázképződés válhat be nem tartása kímélve étrend anya. A tendencia, hogy enni bab, káposzta, paradicsom okozhat nem csak a megjelenése akaratlan összehúzódásai a rekeszizom, hanem mert kevés ember görcsök, puffadás és öklendezés.

6. takarmányok, nemkívánatos baba vízszintes helyzetben, előnyösen a dőlésszög annak borjú körülbelül 45 fok, és a fej felett kell lennie a mellbimbó. Miután telítettség és nem tette vissza, akkor jobb, hogy tartsa az oszlopra. Szorongatva a baba neki, meg kell egy pat hátoldalán, és hogy a böfögés. Ugyanezt kell tenni, ha a gyermek a folyamat etetés gondjait, és torzítja a lábakat a gyomorban.

7. során telítettség baba mama, hogy nyugodt. Egy éles hangos zaj, a terítés és a háztartási, a külföldi - elfogadhatatlan jelenség. Mindez stresszt okozhat a gyermek, és ennek eredményeként, a hosszú távú csuklás.

Kevesen tudják, hogy a csuklás kezd idegesíteni kicsit a méhben, és furcsa módon, segít neki, hogy dolgozzon rendesen, és harmonikusan. Csökkentése, membrán elősegíti a folyadék keringését, ami a tüdőben a baba, és elősegíti a harmonikus fejlődés a belső szervek és az izmok. A szülés után a fény csuklás egyre ritkább, és általában teljesen eltűnik a végén a harmadik hónapban az élet. De néha azt jelzi, mintegy baj.

Csuklás az újszülött, mint tünet a betegség

Ha a csuklás még mindig ott vannak elég gyakran, és továbbra is hosszú ideig, akkor forduljon gyerekorvos, hogy zárja ki a betegség jelenlétére. Tüdőgyulladásra vagy károsodása az idegrendszer okozhat előfordulása.

Abban az esetben, műveleti idő, rossz közérzetet okozhat, és az izgalom a gyermek múmia, több, mint fél óra, meg kell figyelni, hogy a jelenléte járó tüneteket. Az ok szolgálhat kezelésére az orvos:

- az esemény a csuklás, függetlenül a takarmányozási;

- jelenlétében magasabb hőmérsékleten.

Kombinálva egy állandó, hosszú távú csuklás, ezek a tünetek jelezhetik a betegség jelenlétére, így tegye le egy látogatás a gyermekorvos nem szükséges. Abban az esetben nincs további kellemetlen tüneteket, ha csak túl hosszú és folyamatos csuklás újszülöttek, célszerű szakorvoshoz - neurológus, a gasztroenterológus és otolaryngologist.

Mivel nem szükséges, hogy „segítsen” a csuklás újszülött

Egy csomó ember módon megszabadulni a csuklás teljesen alkalmazhatatlan az újszülött morzsa:

- minden esetben ez nem szükséges, hogy megijeszteni a gyereket éles hangok - tapsoltak és sír. Minden más eredmény, kivéve a félelem és az elhúzódó sírás, nem fog;

- nem szükséges, hogy dobja fel élesen, mint a baba fel, fejjel lefelé, és így tovább - az eredmény hasonló lesz az előző;

- Ne kenje a nyelv a gyermek mustár, só vagy ecet - buta tanácsot a barátok vagy szomszédok vezethet kiszámíthatatlan következményekkel;

Néha gyógyszerek nélkül, sajnos, nem lehet csinálni. Azonban, hozzá vannak rendelve gyermekorvos szigorúan ellenőrzött dózisok és a kezelés alatt hajtjuk végre az orvos felügyelete.

az ítéletet

A legtöbb esetben a csuklás az újszülöttek - a természetes reflex, hogy megy a korral egyedül. Teljesítése ismert ajánlásokat lehet megszabadulni a kölyköt a kellemetlen folyamat, és jelentősen csökkenti annak időtartamát.

A legfontosabb kívánsága anyák - legyen figyelmes, hogy a gyermek, ne hagyja figyelmen kívül az esemény a nem súlyos első látásra jelenségek, és ne próbálja, hogy megbirkózzanak a felmerülő problémákat a saját. Egy tapasztalt orvos segíthet elkerülni a felesleges következményeit öngyógyítás.