D-dimer a terhesség 1

Mi D-dimer és szintje?

D-dimer - egy kis része a fibrin - a fehérje, amely aktívan részt vesz a kialakulását a vér részecskék. Ez a - bomlásterméke a fehérje, egy komponense egy trombus. Az elemzés alapján eredményt a D-dimer orvos bírók fokát trombózis kockázatát (a megjelenése vérrögök).A jelenléte D-dimer meghaladja mindenféle szabályok pusztulása után a vérrög a vérplazmában. Meghatározása a norma az index - ez az alapvető eljárás, melynek célja - követés trimeszterében a várandós anya egészségét.

Az analízis előkészítéséhez

Mielőtt vizsgálni pontos meghatározása mutató D-dimer, szükséges, hogy gyors 12 órán át. Ihattak csak tiszta víz. Vért veszünk a vénába. Egy nap múlva, az eredmények elemzését készen állnak.

Megengedett sebesség D-dimer terhes

Miközben kezében egy gyermek a homeosztázis a rendszer változik - ez a szám jelentősen növekszik. Így kitűnik az a tény, hogy a test vezet működő állapotában homeosztázis alapvető funkciója - a vérzés megelőzésére. Bizonyos normák, a megengedett mutató D-dimer nem létezik. Ismeretes, hogy az emberek mindkét nemhez kell megfelel körülbelül 500 ng / ml.

Nagy jelentőségű, különösen a terhes szervezetben. Ugyanakkor a relatív szabványok még lehet megkülönböztetni. Ez változik jelentősen függ az időszak.

  1. Az első trimeszterében D-dimer növeljük körülbelül 1,5-szer, mint a készítménnyel fogamzás előtt és legfeljebb 750 ng / ml.
  2. A második trimeszterében mutató növekszik 2-szer, és nem nagyobb, mint 1000 ng / ml.
  3. Harmadik trimeszterében növekedése jellemezte a D-dimer háromszor - 1. példa 500 ng / ml.A túl magas szintű D-dimer terhesség

Alapján a fiziológiai állapot egy terhes nő D-dimer emelkedett természeti okok. De több, mint a megengedett határértéket, amibe nem kellett volna.
Ha még mindig emelkedett, ez veszélyes: ez azt jelenti, hogy egy terhes nő súlyos véralvadási zavarok, és általában azt mondja, hogy egy nő hajlamos thrombophlebitis.

Gyakran előfordul, hogy amikor nincs nyilvánvaló ok a terhesség megy kemény. És kiderül, ennek az az oka a jelentős változások a homeosztázis a cselekvés. Ennek a következményei - vénák, duzzanatát okozzák az alsó lába. Ez azonban a legtöbb ártalmatlan dolog, ami megtörténhet, emelt szintű D-dimer. Kóros vérvizsgálat eredményei létezésére utalhatnak a különböző betegségek, amelyek befolyásolják a vesék, a szív-érrendszerre. Az is lehetséges, rendellenességek a magzati fejlődésben, amelynek következményei lehetnek az abortusz vagy vetélés.

Miért magasabb szintű D-dimer terhesség

  • diabétesz;
  • vesebetegségben;
  • Késői toxémia (preeclampsia);
  • járó betegségek és fertőzések velük;
  • májbetegség.

Az igény, hogy felmérjük

Úgy nevezi az egyes terhes. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy korlátozhatja rendszeres monitorozása koagulációs paraméterek és a D-dimer. Különösen nehéz esetekben felmérés csatlakozik hematológus.

Állami, ha a terhes szám emelkedett D-dimer minősül veszélyes, ezért a beteget kórházba kell utalni, hogy részt a fekvőbeteg-kezelés.

A kezelést az ilyen szereket alkalmazunk:
  1. Fraxiparine, ami egy véralvadásgátló a közvetlen cselekvés. Ez subcutan a has a köldök, vagy a comb. Ez folytatódik 7 napig. Változások az elemzéseket rendszeresen ellenőrizni kell.
  2. Reopoligljukin intravénásan keresztül csepegtetővel. Ahhoz, hogy javítja a vér áramlását a méhlepényben elfogadható Actovegin beadása oldatok vagy harangozik.

D-dimer a terhesség 1