D-dimer terhességben - elemzés ráta növekedésének okait a

D-dimer terhességben - elemzés ráta növekedésének okait a
Várandós anya első kilenc hónapjában kezében egy csecsemő van, hogy számos különböző elemzések. Ezek közül néhány meglehetősen szokatlan nő. Ezek a vizsgálatok magukban foglalják a meghatározását a vér értékeinek D-dimer-szintek a terhesség alatt. Általában naponta egyszer, az első trimeszterben, de bizonyos esetekben szükség van rá, hogy újra magatartás. Vizsgálja meg, miért van szükség a teszt D-dimer a terhesség, ami azt jelenti, a vallomását.Miért meghatározza a D-dimer a terhesség alatt?

Ez a vizsgálat a klinikai diagnosztikai módszerek az állapot a véralvadás (hemosztázis). Ahhoz, hogy megértsük a természet és a szükséges elemzések D-dimer terhesség, frissítse némi ismerete anatómia iskola.

Az emberi test, ha sérült érfal generált jelet, hogy értesíti a vérzés kockázatát. Válaszul ezt a jelet, a fibrinogén (anyag mindig jelen oldott formában a vérben) átalakítja a fibrin - oldhatatlanná. Így rendezi a sérülés helyén, amely egy hálózat formájában hosszú netey. vérsejtek (vérlemezkék, és a vörös vérsejtek) tartoznak ebbe a hálózati és erősíti azt. Így válik egy trombus (vérrög), amely fibrint és vérsejtek.

Vérrög bezárja a kár, mint a parafa, és fokozatosan elállítja a vérzést. Beindulása után fibrinolízis sebgyógyító folyamat kezdődik. Ez abban áll, hogy a vérrög szakít néhány a fragmentumok, amelyek közül az egyik egy D-dimer.

A terhesség, a D-dimer emelkedett, mivel a hemosztatikus rendszer aktivitását és a megnövekedett fibrinolitikus folyamatok egy adott időszakban. Azonban vannak bizonyos előírások E mutató eltérés ami arra utalhat, a fejlődést bizonyos kóros folyamatok a szervezetben.

D-dimer terhesség: a norma és eltérésEgy egészséges személy az arány ez az index 500 ng / ml. Amikor a terhesség fordul elő, a szint D-dimer meghatározása jelentősen megnő. Így, az első harmadában a rendes érték eléri a 750 ng / ml (nőtt mintegy 1,5-szerese).

Norm D-dimer a terhesség második trimeszterében - körülbelül 1000 ng / ml. Így értéke megduplázódik.

Az elmúlt három hónapban a kezében egy gyermek, ez a szám növekszik mintegy háromszorosa időszakhoz képest a fogamzás előtt. Azonban ez nem haladhatja meg a 1500 ng / ml.

Ha a terhesség D-dimer emelkedett, akkor először jelezheti a hajlam, hogy a thrombophilia nő - sérti a véralvadási rendszer, ami növeli a trombózis kockázatát. A leginkább ártalmatlan szövődmények fokozott D-dimer, melyet visszerek és a lábfej duzzanata. Ugyanakkor bizonyos esetekben a magas szintű ez a mutató annak a jele, a következő betegségek:

  • Betegségek, a máj vagy a vese;
  • Jogsértések a szív;
  • diabétesz;
  • Késői preeclampsia;
  • Fertőző folyamatokat a szervezetben;
  • Idő előtti leválása a méhlepényen.

Az alacsony értékek D-dimer-szint a terhesség alatt szinte soha nem fordul elő. Ha ez a szám jóval alacsonyabb, mint a normál, orvosa javasolhatja egy nőt meghibásodása véralvadás és a vérzés kockázatát, alatt vagy a szülés után.

D-dimer-szint a terhesség alatt kell meghatározni szisztematikusan esetén IVF. Az a tény, hogy a koncepció a IVF előzi hormonális stimulációja a petefészkek, aktiválja vérzéscsillapítás sokkal erősebb, mint természetes fogamzás után. Ezért a kockázatát növeli az értékét az index jelentősen megnő.

A nők egy része át a teszt D-dimer akkor is, ha terhességet tervez. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a betegség a trombózis, amely provokálja kamatemelés általában örökletes. Az eredmények szerint a speciális vizsgálat genetika határozza meg, hogy a lehetséges eltérés az a magzat fejlődését a terhesség alatt.

betegség kezelés

Abban az esetben meghatározó a magas D-dimer, jövendőbeli anya általában kórházba. Az orvos felveszi neki a gyógyszereket.

Normális kezelésére használt antikoaguláns közvetlen cselekvés Fraksiparin. Ez szubkután a comb vagy a has, a terápia során függ az indikátorokat rendszeresen ütemezett vizsgálatok.

Ezen túlmenően, az orvos előírhat csökkentő D-dimer Reopoligljukin gyógyszer a terhesség alatt, hogy intravénásan. Néha, hogy javítja a vér áramlását a méhlepényben vannak rendelve további ilyen hatóanyagokat vagy egy Curantil Aktovegin.

Vérvizsgálat D-dimer terhesség utal, hogy a kötési esszékben. Ennek eredményei nagy jelentőséggel bírnak a normális terhesség lefolyására és biztonságos szülés. Ezért abban az esetben, index eltérések a norma, érdemes megfogadni a tanácsot az orvos, és aláveti magát a szükséges kezelést. Ez lehetővé teszi, hogy egy nő szülni időben az egészséges baba.

Szöveg: Galina Goncharuk