D-dimer terhességi arány eltérések, a kezelés

D-dimer terhességi arány eltérések, a kezelés

Alatt szülő nők szembesülnek azzal az igénnyel, hogy számos különböző elemzések. Néhány ezek közül már ismerik a legtöbb nő, a másik, megtanulják az első alkalommal. Természetesen szeretnék minél több információt ezekről a vizsgálatok kivitelezését. Sok terhes nő ebben az időszakban kell vizsgálni először meghatározása D-dimer. Vizsgálati eljárás A D-dimer terhesség lehetővé teszi, hogy meghatározzuk egy fokozott hajlam a trombózis szervezet és aktivitásának szabályozására a véralvadási rendszer, ha szükséges. Nézzük meg, mi minősül az elemzés, mik a szabályok D-dimer-szint a terhesség alatt, és hogy lehet az elváltozásokat mutatja az index.Mi a D-dimer?

Még egy kisebb sérülést is okozhat a szervezetben, hogy a tetején a vérzés. Ahhoz, hogy elejét vegye az emberi szervezetben rendszer működik véralvadási (vérzéscsillapítás). Ez az reakciókat, amelyek célja, hogy hagyja abba a vérzés, és megakadályozzák a magas vérveszteség.

A fő mechanizmusai vérzéscsillapítás utal a vérrög képződésének érsérülés helyén. Ehhez a folyamathoz egy speciális fehérje fibrin, amely képes a saját „szálak” kiterjesztése kötődnek a vér, alkotó ezen a módon egy vérrög. Miután a sérült hajók gyógyítani képződött vérrögöt eltávolítjuk, egymástól függetlenül. Ilyen samoudalenie fordul részvételével plazminogén fehérjét. Ez a fehérje osztja a vérrög a mikroszkopikus részecskéket, amelyek könnyen eltávolíthatók a szervezetből. A megsemmisítése fibrin képződik annak bomlástermékei, amelyek között van a D-dimerek. Így, ha a vér határozza meg a D-dimer, ez azt jelenti, hogy volt egy trombus képződés és ezt követő feloldódása a vérrög. Minél nagyobb ez az arány, annál nagyobb az a tendencia, hogy alkotnak vérrögök organizmus.

Thrombosis jellemző sok betegség. Veszélyben is tartoznak, és várandós anyák, akik vérzéscsillapítás aktívabbak, mint mások. Indikációi áttétel az elemzés a D-dimer terhesség a következő betegségek:

 • vénás trombózis;
 • diabétesz;
 • tüdőembólia;
 • súlyos toxicitás;
 • szindróma, szétszórt intravaszkuláris koaguláció;
 • szélütés.


D-dimer terhesség: a norma és eltérés

Normális esetben, a szint a D-dimer a vérben 400-500 ng / ml. Ugyanakkor az időszakban a terhesség a gyermek, ha az összes szervek és rendszerek munka nő intenzív üzemmódban haemostasisrendszerre is aktiválódik. Ezáltal a szervezet a jövőben anya elő a szülésre és védve lehetséges vérveszteség. Ezért, a szint a D-dimer-szintek terhesség alatt nőtt.

Norm E mutató értéke függ az időtartam a terhesség. Így, az első harmadában D-dimer szintje nem lehet több, mint 750 ng / ml. A második harmadában, ez kétszerese volt a megelőző időszakban a terhesség és körülbelül 1000 ng / ml. Norm D-dimer a terhesség utolsó harmadában - nem nagyobb, mint 1500 ng / ml.

Kis feleslegben a D-dimer szabványok terhesség történik abban az esetben, a többes terhesség, ami olyan fiziológiás állapot, és nem okoz gondot. Más esetekben ez a magas arány kialakulását jelezhetik bizonyos betegségek. Így a D-dimer-szint emelkedett a terhesség alatt az alábbi állapotok és betegségek:

 • Késői preeclampsia;
 • idő előtti leválása a méhlepény;
 • vesebetegség;
 • diabétesz;
 • fertőző betegségek;
 • szintjének emelése lipidek a vérben;
 • zavar a szív;
 • reumás betegségek.

Különös figyelmet kell fordítani a nők szakemberek, akik teherbe esik IVF. Mielőtt az eljárás foganatosítására kerül sor megtermékenyítés nő hormonális stimulációja a petefészkek, amely jelentősen aktiválja vérzéscsillapítás. Ezért az eredmény gyakran megnövekedett D-dimer-szint a terhesség alatt.

Nagyon ritka esetekben, van egy alacsony D-dimer egy nő gyermeket vár. Ez a feltétel azt jelezheti, markáns rontja a véralvadási rendszer, vagyis a vér nem tud gyorsan összecsukható. Ez növeli a súlyos vérzés a szülés során. Tehát a terhes nők konzultálnia kell hematológus, és ha szükséges, a különleges bánásmódot.

Kezelése magas D-dimer-szintek a terhesség alatt

D-dimer terhességi arány eltérések, a kezelés
Abban az esetben, jelentős növekedése a D-dimer, az orvosnak meg kell határozni a pontos oka ennek a feltételnek, majd adjon a várandós anya a szükséges kezelést.

Jellemzően a nők azt tanácsolják, hogy orvosi vizsgálatra és kezelésre a kórházba, így ő volt állandó felügyelete alatt szakorvosok.

Leggyakrabban, normalizálását D-dimer-szintek terhesség alatt használt gyógyszerek, mint a Fraksiparin és Reopoligljukin. Fraxiparine utal, hogy a közvetlen hatása antikoagulánsok, szubkután adagolva a comb vagy a has. Általános szabály, hogy a kezelés hét nappal végezzük ellenőrzése alatt elemzések. Reopoligljukin intravénásan cseppinfúzióban.

Mint egy kiegészítő terápia, hogy a terhes nő gyakran felírt gyógyszerek, amelyek javítják a vér áramlását a placentán. Ezek közé tartozik a harangjáték és Aktovegin.

Meghatározása D-dimer-szint a terhesség alatt segít az idő, hogy diagnosztizálni kóros állapotok, és indítsa el a szükséges kezelést. Általános szabály, hogy kellő időben történő kezelés csökkenti a súlyos betegség, és lehetővé teszi a nők, hogy biztonságosan szállítható és szülni egy babát.