Dalmát, 1. oldal, on-line könyvtár

Alfred Trinh, Esmeralda Trin

Egy új könyv a dalmaták (Karetnaya Dog Tűz Kutya)

Alfred és Esmeralda Treen Addicted dalmát felett Negyvenöt éves.Alfred szakértője a fajtát 1965 óta. Most meg fogja ítélni az egész csoport kutyákat, toev, nem sport csoport és részben terrier. Úgy gondolta, a nemzeti kiállítások dalmát Club of America (AAA) 1970-ben és 1977-ben, majd 1984-ben ítélte a különleges kiállítás, szentelt a centenáriumi az American Kennel Club (AKC). Dolgozott az AAA menedzser, pénztáros, alelnöke és elnöke, tagja volt a bizottság Szabványok és Képzési Bizottság. Hét évig, 1979-1985-ben tagja volt az AKC Igazgatóság, az elmúlt harminc év volt elnöke Waukesha County Kennel Club, az általa alapított a barátok segítségével. Azt még továbbra is sluzhitklubu, az ő küldötte AKC. Élet Houston, volt alelnöke a Houston Kennel Club, és amikor költözött a területre, St. Louis, dolgozott főtitkára a gyűrű Mississippi-völgyben Kennel Club. Jelenleg tagja Állatvédő Kerületi Igazgatóság Waukesha, tagja a Felügyelő Bizottság az Oktatási Alapítvány a Írószövetség a kutyák és az egyik alapító tagja a közhasznú „Dairyland Greyhound Park”.

1967-ben Mrs. Trinh többek között megalapította a DCE hírlevél, „Spotter”, és 1971-ben alakította negyedéves folyóirat, számos díjat kapott a Írószövetség kutyák. 1986-ban megkapta a díjat a Szövetség D'Ambrizi klubok és a bírók képzést engedelmesség tett szolgálataiért a sport.

Házastársak Trinh - tagjai a brit dalmát Club, Chicago klub dalmaták, és az utóbbi időben váltak tiszteletbeli tagja a mexikói Kennel Szövetség. Mrs. Trinh - tagja az írószövetség kutyák és tagja a tanács látogatói a University of Wisconsin School of Veterinary Medicine.

Házastársak Trình ítélt tizenegy országban, hat kontinensen és 46 állam közül 50.

Dalmát - négykerék-dog és kabalája tűz

1. Az a fajta származási

A „dalmát” nem „körülbelül” betű! Dalmáciában ott dalmaták!

Elméletek eredetét dalmát okozhat végtelen vitát. Például az elméletet, hogy a dalmát - keresztezési termék isztriai mutató német masztiff szín „harlekin” okozhat a vita, mindkét oldalon bizonyítani ártatlanságát, amíg ők rekedt, bár köztudott, hogy a kutya nem volt mindig ilyen nagy kutya mint tudjuk, ez ma. William Youatt úgynevezett dalmát „kis német masztiff.” Nem más, mint a tenyésztő kutyák kabátot „harlekin”, Anthony Pratt, azt mondta, hogy néha almok Harlequinek születnek kerek foltok, de nem előnyös (kutyák) szakadt. Ez az elképzelés azonban hevesen elutasította az amerikai Klub dogokat, mint egy rosszindulatú rágalom. Tehát döntsd, hogy ez lehet a lendület a születése dalmaták.Arról, hogy miért és hogyan a fajta vált ismertté, mint a dalmát, senki nem tud semmit. Ebben a tekintetben is, számos elmélet létezik, legtöbbjük elég logikus, és mindenki kiválaszthatja a saját ízlése. De még mindig elméletek, nem tényeket. Néhány ezek közül nagyon tartós.

A fiatal költő, Jurij dalmát (1546-1589), aki élt Szerbiában 1573-ben kapott ajándékba a cseh grófnő Alena Lomnise több kutya. A levelet a grófnő dalmát írta: „Az érdeklődés az én török ​​kutyák nő az egész Szerbia ... adtam el néhány tucat ... annyira népszerű, hogy hívják őket a nevemen - Dalmát. Ez egyre inkább gyökeret ... "

Akkor, amikor a dalmát levelet írt az ő „török” kutyák, a régió volt török ​​uralom alatt. Áthaladt a Balkánon és megpróbálták lerohanni Európát, ahol abbahagyta 1683-Ausztriában. Török uralom Bulgáriában és másutt a Balkánon véget 1827-ben.

Név Yuri - egyfajta George (George), a dalmát - ez egyértelműen levezethető a földrajzi név, nyilván, Dalmáciában. Azokban a napokban, az emberek nem voltak nevek, csak a nevek mögött, amely ment valami, hogy meg őket egymástól, mások az azonos nevű: a fia, így és így, vagy született ilyen és ilyen város, falu vagy ország, vagy akár valami a. Tehát George, aki élt Szerbiában, az úgynevezett dalmát, mert jött az országban. A név a fajta olasz - «Dalmatina».

Egyes elméletek miért a fajta úgynevezett Dalmát - csak egy üres meleg levegőt. Ha már adott, hogy olvassa el, hogy a fajta is így nevezték, mert a foltok hasonlítanak buborékok láva a dalmát tengerparton. De nincsenek vulkáni kőzetek csak réteges homokkő. Azonban ritkán, elszórtan itt-ott, a vegetációs hasonlíthatnak foltok, de ez túl erőltetett.

Ma Dalmáciában dalmát nincs. 1930-ban, a néhai Bozo Banak Angliából importált fajta és állandó, közel a város Dubrovnik. Majdnem huszonöt éve, hogy valaki járt a festői régióban, és már csak Dubrovnik Dalmácia. Ez volt a leszármazottja „angol kutyák” importált Banak. A 1977 nyarán meglátogattuk az ősi város Dubrovnik. Ott láttunk egy dalmát. Ez volt a fiatal nő, egyértelműen egy férfit Svájcban, aki a nyaralás Dubrovnikban. A Korcula szigetén, mi is nem találtunk egyetlen képviselője a fajta.

Jugoszláviában van néhány komoly tenyésztők dalmaták. Ezek található Zágráb és Zupanev és a munka importált kutyák. Dalmácia - ez Horvátország, az egyik a hat köztársaságok szocialista Jugoszlávia. Zágráb és Zupanev vannak Észak-Horvátország.

Miután a trójai háború, a fia Achilles, Pyrrhus Neoptolemos telepedett Epirusz, ahol vagy leigázták, vagy affinitása a család epikus hős Moloss. Az utóbbi a nevét a híres ókori molosser kutyákat, amelyek különböznek a sok klasszikus művek a görögök és a rómaiak. Ők voltak mastifopodobnye kutyák.

Mivel Epirusz, amelyek a klasszikus atlaszok, délre található Kerauniyskih hegység, keletre Korfu, és a római Dalmácia feküdt az északi a hegyek, lehetséges, hogy ezek a kutyák kerültek a rómaiak. Használták őket, mint a pásztorok, és harcok, őrzése a hegy a tulajdonosok.