Dalmát - egy leírást a fajta, fotók, videók, cikkek

Dalmát - egy leírást a fajta, fotók, videók, cikkek

Azonnal felismerhető egyedi színezése pöttyös dalmata - Kutya energetikai üzemeltet. A XVIII. pompás volt „Karetnaya kutya” kíséretében lovaskocsival a 30 km (20 mérföld), vagy több. Ma nyitott, barátságos jellegét és feltűnő szépség fordult be a népszerű állat, de még mindig megtartja a szeretet gyakorlása és ragaszkodás lovak számára. A legutóbbi film „101 dalmát” ihlette számos vásárolni dalmát kölykök, a legtöbb közülük nem veszi figyelembe, hogy a kutya, akinek ősei a maratoni futás, nem alkalmas arra, hogy az életmód. Nem teszi ezt a hibát! A kutya jó, nem kétséges - de a megfelelő otthon. Ő szerető, intelligens, jó természetű és játékos, de nem alkalmas az emberek, akik nem felkelni a kanapéról.Az eredete a dalmát nem tisztázott. Nincs okunk azt csatlakozni a fajta Dalmáciába (részben a volt Jugoszlávia). Nem kizárt, hogy az aktuális típus Dalmát kialakult a XVIII Angliában.

  • Származási hely: Ismeretlen
  • Az eredeti célja: Karetnaya kutya;
  • Marmagasság (férfiak): 58,5-61 cm (23-24 hüvelyk);
  • Marmagasság (szuka): 56-58 cm (22-23 hüvelyk);
  • Súly: 23-25 ​​kg (50-55 font);
  • Élettartam: 11-13 év.

Több ismert klasszikus színek - fehér, fekete pontok, hanem alkalmas a máj (barna) foltok. Megmutatjuk kutyák foltok legyen kerek, egyenletesen elosztva; anélkül, hogy ez a dalmaták feltételek nem elfogadhatók, de ez nem lesz kevésbé jó társait. Kölykök tiszta fehér, és foltok jelennek meg a tizedik napon az élet.MI ápolás?

Rövid finom gyapjú nem igényel speciális ellátást, elegendő, hogy rendszeresen fésű a kutya, eltávolítja az elhalt szőr. A leendő tulajdonosok tisztában kell lennie, hogy ez a fajta csepp gyapjú, és a fehér szőrszálak is jól látható a bútorok és nadrág host.

Ahogy közeledünk a szerepét egy kisállat?

Az aktív emberek Dalmát - egy csodálatos kutya. Ő játszik jól a gyerekekkel. Azonban nem ez a legjobb választás gyermekes családok számára aluli tíz évben, ahogy a kutya erős és játékos, és ez okozza a sok szórakozni, mielőtt megérik.

Dalmát ideális szüksége van egy otthon, egy nagy biztonságosan bekerített kert, ahol lehet tölteni néhány energiájukat. Mégis, kívánatos, hogy lezárja egy jó hely, ahol lehet futni, de ez nem jelenti azt, hogy a kutya él a városon kívül. Ez a fajta könnyen adaptálható és dalmát alkalmazkodni a városi élet, ha az a vállalat, és sok mozgás.

Energikus kutya szüksége energikus gazda, aki szereti a hosszú séták és talál időt erőszakos labdajáték. Dalmaták van egy cég, reagálnak a magányát hangos és romboló. Felnőtt Dalmát - egy kellemes társ, de nőtt a kölykök gyakran erőszakos huligánok, amely nem tud megbirkózni olyan törékeny idős személy vagy egy gyermek.

Hogyan kijönni a többi háziállat?

A Dalmát veleszületett rokonszenvet a lovak; más kisállat, ők is jó. De ez nagy goromba kutya: rázendít, akkor is okozhat sérülést a finomabb partnere.

Milyen gyakorlat van szükség?

Dalmát tenyésztették maratoni versenyek, és a felnőtt kutyák igényel nagy terhelés - legalább egy óra tempós séta naponta. Kölykök akár egy évig is korlátozni kell a terhelést a sérülés elkerülése érdekében a növekvő csontok. Ha dalmát lehetetlenné teszik futni és játszani, ő fogja tölteni az energiáját valamilyen más módon.

Mit akar félni?

Gyakorlat, képzésre van szükség annak érdekében, hogy megakadályozza a kártékony viselkedés. Dalmaták folyamatosan csökken, és újra és újra Coat. Legyen óvatos megválasztásában tenyésztő, mint egyes kereskedelmi faiskolák készítsen egy sor atipikus temperamentum.

Milyen orvosi problémák?

Örökletes süketség (felelős tenyésztők ellenőrizze hallás kölykök hat hét alatt - kér egy igazolást). Hajlam a keletkező veszélyes vesekő, különösen a magas fehérjetartalmú étrend. Számos bőrproblémák.