Dermatitis macskák okoz, tünetei és kezelések

Minden macska tulajdonosa próbál vigyázni a haj kedvence, úgyhogy szép volt. De vannak esetek, amikor még a leggondosabb ellátás az állatok, nem úgy néz ki jól ápolt haj: nem fényes, néhány helyen esik, és a bőr rossz állapotban van. Ha ezek a tünetek vannak jelen egy kisállat, akkor valószínűleg ő szerződött dermatitis.Ilyen betegség például a bőrgyulladás, feltéve, hogy nem csak az emberek, hanem a macskák. Meg kell jegyezni, hogy ez nem csak egy betegség, hanem egy tünet, amely annak tudható be, más betegségek. Ha bármilyen aggodalmak a betegség az állat, nem szükséges, hogy vegyenek részt a kezelés, mert a fajta ez a betegség nagyon sok, illetve, és ezek az eltérő bánásmódot. Azonnal azt mutatják, hogy a macska állatorvoshoz, de ő képes lesz arra, hogy meghatározza az oka, és megfelelő kezelést kedvence.

Dermatitis macskák okoz, tünetei és kezelések

Dermatitis kombinálja a különböző betegségekben, független, de csak egy van ugyanaz - ez tüneteket. Ezek megmutatkoznak formájában bőrirritációt.

dermatitis fajok

Tekintettel arra, hogy a bőrgyulladás - egyik tünete a különböző betegségek, lehetséges, hogy dolgozzon egy ilyen következtetést, ez is egy pár fajta. A különböző megnyilvánulásai a betegség, lehetőség van azonosítani több faj, ez - egy belső, felülete, nedves és gennyes. A betegség lehet különböző formában: a krónikus, akut és szubakut. Ha az idő nem kezdik el a kezelést, semmilyen formában dermatitis, krónikussá válhat. Krónikus betegség esetén a tünetek mutatkoznak időről időre, és lehetetlen, hogy gyógyítani.

Fajta dermatitis függ, hogy miért jött. Különböztesse következő típusú események: parazita, orvosi, a termikus, a fertőző, traumatikus és kémiai. Beszéljünk külön-külön.

fertőző bőrgyulladás

Fertőző nézetek is nevezhető gennyes. Az ő megjelenése, hogy a bőrön az állat vannak kisebb sebeket. Ezeken a sebek a testen, hogy a baktériumok, amelyek éppen most alakítják ki.

parazita dermatitis

Ez a fajta dermatitis tűnik annak a ténynek köszönhető, hogy a bőr alatt a macska kapja a bőratka. táplálja a bőrt belülről. Amellett, hogy a rüh atka, az ilyen típusú kiválthatja a megjelenése bolhák és tetvek. És mindez azért, mert ezek a rovarok folytatni lábukat számos különböző baktérium okozhat bőrreakciókat. Azt is figyelembe kell venni, hogy a rovarok is elhalványul, maga mögött hagyva ürülék tojik és ha harap nyáladzik. Mindez kórokozója súlyos bőrirritációt macskáknál. Ez lehet egy közös kiütés, vagy súlyosabb formája a megnyilvánulása fekélyek és duzzanat. Például, bolha dermatitis macskák formájában nyilvánul meg a viszketés a farok tövénél és a fül. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a rovarok harapás, macska és tartósan karcos, bőr integritása sérül, és a nedves sebek keletkeznek, amelyekre hegek. Az egyik módja, hogy megszabaduljunk a bolhák lehet egy speciális nyakörv. De kullancs dermatitis függ faj kullancs. Ha a macska sokkal érzékenyebb, míg a helyszínen a harapás jelennek duzzanat viszketés vagy duzzanat is előfordulhat hajhullás. Hamarosan látható lesz az egész test egy macska. Nos, ha a macska nem annyira érzékeny, akkor lesz egy kis tömítést a bőr alá.

belső dermatitis

Ez a típus abból adódik, hogy a macskák jelennek férgek. amelyek károsítják a nyálkahártya felületén a belső szerveket.

traumatikus dermatitis

Ez a fajta dermatitis akkor jelentkezik, ha a bőr sérült, lehet: a kis horzsolások és kisebb sebek. Ha az idő nem kezdik el a kezelést, akkor az ilyen megtörténhet fertőző bőrgyulladás. Így néz alaposan az állat bőrét.gyógyszer által kiváltott bőrgyulladás

Úgy tűnhet, mert a kábítószer-használat vagy a külső ügynökök. Ennek elkerülése érdekében van szükség, hogy világosan látszódjon, a használati utasítást a gyógyszer, és nem én.

kémiai dermatitis

Ez a típus, mint a vegyi anyag jelenik meg, ha a bőr egy állat kap mosószer, savas vagy lúgos. Ennek eredményeként, van egy írás, amely traumatize a bőrt.

termikus dermatitis

Ha a macska már expozíció magas hőmérsékleten. Aztán a tetején a bőr vannak égési sérülést okoz. Ez a kilátás a termál.

megnyilvánulása dermatitis

Elismerik dermatitis macskák könnyű, mert a tünetek elég hangsúlyos. Ezek nyilvánulnak meg formájában kiütések és bőrpír a bőrön, duzzanat, hólyagok, fekélyek. Továbbá, hajhullás, bőrszárazság, repedések. Ne felejtsük el, hogy a különböző macskák eltérő lehet erre reagálva megpróbáltatás. Ha az egyik macska csak viszketés lép fel, akkor a második - a hajhullás és a sebek.

Okai dermatitis

Ennek oka a megjelenése attól függ, hogy milyen típusú dermatitis. Ha ez jár a rovarok, akkor az ő megjelenése azonnal látható, de van még egy fajta tárat. Ez megnyilvánulhat a bőrirritációt, azaz volt egy allergiás reakciót okozott élelmiszer-termék. Ez a bőrgyulladás nem azonnal nyilvánvaló, látható csak bizonyos idő után. asztma lehet kezdeni mellett bőrirritációt, mert lefolyik a gége. A lényeg az, hogy a megjelenése bizonyos tünetek, keresse fel állatorvosát azonnal. Csak ő képes lesz arra, hogy a helyes diagnózis és a megfelelő kezelés.

Dermatitis macskák okoz, tünetei és kezelések

dermatitis kezelésére

Semmilyen esetben nem végeznek kezelést az állat is, mert nincs külön program. Ahogyan az időtartam függ a faj bőrgyulladás és a betegség súlyosságát. Csak a vizsgálat után az orvos tudja pontosan azonosítani a fajta betegség. Ha ez a fajta traumatikus, akkor kap egy kezelést a bőr egy jód vagy metilénkék. Arra is szükség van, hogy alkalmazza a kenőcsöt Vishnevsky és összehúzó hatású.

Amikor az orvos azonosítani a gennyes megjelenés, akkor meg kell vágni a haját ezeken a területeken, és távolítsa el a kéreg a sebeket, majd kend őket fertőtlenítőszerek. Ezután szórjunk streptotsidom vagy antibiotikum. Ha dermatitis fut, és van genny, szükség esetén át antibiotikumokat. Ha az orvos által azonosított orvosi nézetet, akkor az kezelés segít kenőcsök, amelyek képesek megölni a fertőzés. Ha az állat egyfajta kémiai, akkor a kezelést abba kell elvégezni mosás sérült bőrt. Abban az esetben, ha a bőr sérült savval való használatra nem koncentrált mosó szódaoldattal.

Ha a károsodás alkálifém, citromsav alkalmazása vagy ecetet oldat. De ha dermatitis jött élelmiszer-allergia, akkor meg kell kezdeni részesülő nyugtatók, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, hormonok. Minden attól függ, hogy a betegség súlyosságától.

Az előzőek alapján, akkor látható, hogy a kezelési módszerek közvetlenül függ a típusú a betegség. Ezért fontos, hogy a helyes diagnózis. Mindenesetre, nem próbálja meghatározni az oka a szem, mint egy téves diagnózis vezethet rossz állapotban az állat. A találmány legjobb megvalósítási módja megmutatja szakember pet.

megelőzés

Annak érdekében, hogy egy ilyen diagnózis, meg kell végezni a megelőző karbantartást rendszeresen. Az egyetlen módja, hogy megakadályozzák a betegség. A megelőzés az alábbiak szerint: a szükséges ellátást a macska, ne etetés ennivalót. veszélyes vegyi anyagok elhagyják elérhetetlen az állat. Ha a macska, amely bizonyos tüneteit, azonnal forduljon orvoshoz.

Tedd dermatitis emberek számára veszélyes?

A legtöbb macska tulajdonosok, aggasztja ez a probléma, és előfordulhat, hogy közben a segítséget tudnak megbetegszenek dermatitis? Természetesen az emberi bőr nagyon érzékeny a különféle fertőzéseknek, de nem minden macska a betegség veszélyes lehet számunkra. Ezért annak meghatározására, hogy dermatitis veszélyes az Ön számára, akkor a tompított tesztek macska, hogy pontosan ő betegség. De ne hanyagolja az egészségüket, így próbálja előre higiéniai udvarlás folyamán a beteg állattal. Szintén ebben az időben, akkor nem kell távol tartani az állatokat a gyerekek.

Érdekes lesz:

Dermatitis macskák okoz, tünetei és kezelések
Típusú betegségek házimacska és tünetei
Dermatitis macskák okoz, tünetei és kezelések
Kezelésére és megelőzésére fül atka macskáknál
Dermatitis macskák okoz, tünetei és kezelések
Tünetek A betegség kezelésére szolgáló eljárások kaltsiviroza macskák