Dermatitis macskák tünetek, az osztályozás és a megfelelő kezelés

Dermatitis macskák nem jár, mint egy önálló betegség, de utal a más betegségek tüneteit. Attól függően, hogy az elsődleges betegség vagy kóros folyamat okozta bőrgyulladás, lehet, hogy egy másik klinikai kép és a különböző kezelések.Dermatitis nem egy konkrét kóros folyamatok a macskák, akkor kap a beteg és az emberek. Szerint a Betegségek Nemzetközi Osztályozása (BNO), dermatitis L20-30 kód és a tüdőtágulás tekinteni, hogy egyet, és az ICD-10 minősülnek bőrbetegségek.

vonás

gif „/>

Dermatitis macskák tünetek, az osztályozás és a megfelelő kezelés
Dermatitis macska fejlődő szemben a különböző betegségek, az általános hasonlósága, aki a megnyilvánulása bőrtünetek. Szerint az intenzitás a patológiás folyamat a bőr, három fajta:

 1. Felületre. Ez jellemzi a gyenge kijelzők, amelyek közé tartozik a bőrpír a fejlesztés, enyhe bőrpír és viszketés. Tipikusan az ilyen mértékű macska dermatitis észrevétlen marad, mert a sűrű haját.
 2. Gennyes. Kapcsolódó egymásra a baktériumflóra, ami általában a bőrön, anélkül, hogy kóros elváltozásokat okoz. Ebben az esetben a hangsúly a gyulladás egyértelműen hatással van a bőrre jelennek fekélyesedés, viszketés sokkal erősebb, van egy erős kivörösödés.
 3. Nedves. Ebben az esetben az érintett bőr mindig nedves, a fénykép mutatja, hogy a bőr levált hasonlók. Páratartalom állandó kiáramlása savós és gennyes váladék, amely kedvező feltételeket teremt a mikroorganizmusok fejlődését.

Bármilyen bőrgyulladást okozhat az állatok és a gyermekek ugyanolyan általános jellemzői:

 • Kiütések, viszketés és a karcolás a saját területén.
 • Jelzett bőrpír korlátozott területeken a bőr gyulladással kapcsolatos.
 • Duzzanat a bőrelváltozás, a fejlesztési hólyagok és sebek. Talán az egyik megnyilvánulása a tüneteket, vagy egyszerre.
 • Változások a bőr állapotát. Két ellentétes jellegzetességei: egy erős, száraz bőr hámló pikkelyek vagy nagyon nedves területeken. Mindkét esetben az alopecia keletkeznek a bőrön.
 • Helyi hőmérséklet-emelkedés az érintett területeken a bőr.

Mint egy gyerek, a macska úgy érzi, állandó kellemetlenséget a bőrön, amely befolyásolja a bőrgyulladást. Fokú megnyilvánulása a betegség tünetei függ az egyén jellemzői állat, az érzékenység és az ellenállás.

besorolás

gif „/>

Dermatitis macskák tünetek, az osztályozás és a megfelelő kezelés
Önmagában dermatitis alakulhat válaszként közvetlen érintkezés ingerlő anyag, mint ami lehet bármilyen tárgy vagy dolog, ami közvetlenül érintkezik a bőrrel. Az ilyen kifejezés nem található fajtájú macskák, szőrrel borított. A fő csoportja bőrelváltozások egy allergiás dermatitis macskákban, amely megjelenik a forma gyors immunválasz idegen ügynök. A macskák hordoznak dermatitis autoimmun természetű, különösen nemes állatok fogott egy stresszes helyzetet.Attól függően, hogy a természet a allergiás dermatitis vannak osztva a következő csoportok:

 • Atópiás dermatitisz macskák.
 • Miliáris dermatitis macskáknál.
 • Flea dermatitis macskáknál.
 • Kullancs.
 • Gombás.
 • Bakteriális.
 • Food.
 • Traumatikus.
 • Seborrheic.

atópiás

Ez keletkezik, mint a válasz, hogy exogén vagy endogén allergének, érzékenység, amelyben az állat genetikailag meghatározott. Az atópiás dermatitis gyakorlatilag nem rögzített macskák.

Miliáris dermatitis macskáknál fordul elő, mint a válasz, hogy parazitás fertőzés, ebben az esetben az ügynök gyakran jár szubkután atkák a különböző fajok. Csinálnak egy mozog a bőrt, mint a súlyos irritációt. Ennek eredményeképpen a bőr láthatóan nem csak a viszketés és bőrpír, hanem csomók, fekélyek és hegek. Ez kiterjeszti közel a pofa és fül.

Flea dermatitis macskáknál alakul, mint a reakció, hogy a harapás a szúnyogok, amelyek magukban foglalják a bolhák.

Helyek parazita harap viszket súlyosan, a macska elkezd fésű zaklató helyére, ami gyulladást okoz a rétegződés a másodlagos mikroflóra. Ennek eredményeként, a folyamat súlyosbítja. A nagyszámú paraziták a bőr, a folyamat válik általánossá, sérülhet a mélyebb területeken a bőr. Kényeztesse dermatitis ilyen költségeknek a feldolgozás a gyapjas paraziták.

Alakul a földön végrehajtását a bőr és a bőr alatti Ixodes kullancsok. Rising viszketés teszi az állat súlyosan károsíthatja a bőrt, ez veszélyes a fejlesztési folyamat, nem csak a területen a bőr, hanem átterjedt a bőr alatti szövetek. Anélkül, hogy megszabaduljon a parazita terápia nem jár semmilyen hatással.

Amint az inger aktus gombák eltérő jellegű, amelyek közül néhány általában mindig jelen vannak a macska bőrén. Az egyik legszembetűnőbb megnyilvánulása gombás bőrgyulladás a bőr gyulladása ótvar, amikor az egyik tünete a betegségnek.

Ebben az esetben az állat érzékeny bizonyos összetevőit takarmány, amely a bőr allergia. A kezelést meg kell kezdeni, és a kimutatási komponens, amely fogékony állatok, hogy kizárja azt a diétát. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen reakció figyelhető meg, mint a válasz, hogy hirtelen változása, takarmányokban. A fokozatos bevezetése az új diéta az állat éli az érzékenység is.

traumás

Ez következtében alakul ki a mikro-repedések és karcolások a bőrt. A szoptató macskák gyakran szenvednek dermatitis fejlesztésére a mellbimbó területen, amely irritálja a kiscicák szopás tej.

seborrheal

Felmerül ellen sérti a faggyúmirigyek, és megy a seborrhoeás dermatitis hiányában időben történő kezelés. Úgy kezdődik formájában korpásodás, az utóbbi szakaszában van hajhullás, viszketés, kellemetlen szag, a macska.

gif „/>

Dermatitis macskák tünetek, az osztályozás és a megfelelő kezelés
dermatitis jelek jelzik a súlyos betegségek, amelyek idővel súlyosbodnak. Dermatitis kezelése macskáknál kerülni fogja az ilyen veszélyes megnyilvánulásai allergia, mint duzzanat és fojtogatja.

 • Távolítsuk el a betegség oka. Medicine nevezi állatorvos jellegétől függően a betegség és annak intenzitása.
 • Lokális csökkenti a gyulladást és javítja a bőr állapotát.
 • Antibiotikumok. Helyileg, hogy megakadályozzák a bejutása a folyamatba sekundantnoy mikroflóra, vagy szisztémásán a súlyos szeptikus komplikációk.
 • Távolítsuk el a sérülés lehetőségét, hogy a bőr és a karcolás. Ehhez alkalmazza a kötést, vagy viseljen védő gallér a nyakán.
 • A diéta, amely kizárja az allergén élelmiszerek.

gif „/> demodectic rüh kezelésére egy macska az otthoni, hogy vizsgálja az oka, teljes diagnosztikai gif.” />, hogy vizsgálja az oka a pattanások macskán: a megfelelő diagnózis és kezelés gif „/> ekcéma macskán: megtudja, a betegség okait, a fajok, jelei szubkután atka elleni kezelés macskák: meghatározza a kórokozót, a helyes diagnózis, a tünetek