Dermatitis macskák - tünetek, kezelés, gyógyszerek, okai a legjobb barátok

Dermatitis - egy gyulladásos reakció a bőrön, hogy stimulálásra a különböző szerek. Ritkán jelenik meg, mint önálló betegség, leggyakrabban a betegség csak egy tünet a gyakori betegség.Típusai és okai dermatitis macskák

Ez bőrbetegség besorolása szerint az okok a bőrirritációt.

Fertőző - is nevezik gennyes. Ez akkor fordul elő, amikor a integritását a bőr sérült, és a bejutását baktérium vagy gomba. Gyulladás gyorsan terjed, és vehet nagy területen a bőr. Leggyakrabban kifejezett gennyes vagy nedvedző sebek.

Parasite - a legtöbb esetben az okozza, bolha csípése, hanem egy allergiás reakció a nyál. Az is lehetséges, és a belépő másodlagos fertőzés, mivel a paraziták csípése súlyos viszketés, és az állat elkezd aktívan a fésű. Paraziták lehet külső (bolhák, Ostorféreg) és a szubkután (bőr alá demodekoz és atkák). Leggyakrabban a macska zavarta helyek a fül mögé, és közel a farkát. Amikor a heves reakció kialakult gyulladást járhat az egész testet, vannak hegek, szivárgott az erózió.

Allergiás - nevezhetjük, mint az élelmiszer-allergének, és a külső ingerekre.

Az atópiás (élelmiszer) bőrgyulladás léphet fel a szinte minden termék. Az allergén felhalmozódhat és reakciókat válthatnak ki még a szokásosnál feed. A betegség bőrkiütés, duzzadás és bőrpír az érintett területeken. Fejlesztési előfordulhat hyperreaktivitás - angioödéma, amely a korai kezelés vezethet a halál egy kisállat.

Kontakt dermatitis akkor jelentkezik, ha ki vannak téve a vegyszerek és irritáló. Ez lehet egy eszköz mosás az állat, spray-k és kenőcsök a parazitaellenes kezelést és a háztartási vegyszerek. Lokalizálása hatások attól függően, ahol az anyag, a tünet tűnhet fekélyek, kéreg, bőrkiütés. Hatására a mély, erodált és kialakult hólyagok szivárgó részek esett haj. Gyakran érintett lábon párna, ez a fajta dermatitis hívják pododermatitis.

Traumatikus - jelenik meg, ha karcos, a súrlódó darabok a fű és egyéb tényezőket, amelyek veszélyeztethetik a integritását a bőrt. Érzékeny bőr lesz a sérülés helyén egy piros, viszkető kiütések jelennek meg. Gyakran bonyolult és válik fertőző bőrgyulladás.

Medical - allergiás reakció gyógyszert.

Mindenféle dermatitis nem az emberre!

gyakori tünetek

Annak ellenére, hogy a sokszínűség az oka a bőrgyulladás, ezek mind közös klinikai jellemzői:

  • Kiütés - eltérhet a morfológiája foltok hólyagok, fekélyek és eróziók.
  • Karcolásoktól
  • Bőrpír az érintett területeken, ők meleg tapintású, duzzanat alakulhat ki.
  • Morbid - macska nem érinti a gyulladt területet.
  • Repedések és skálák a helyszínen az elváltozás.
  • Viszketés - az állat nyugtalan, állandóan vakarja az érintett területet.


A csatlakozás időpontjától a gyulladt területeken a fertőzés meg sárga héja, a felületet nedves lett. Az atópiás dermatitis kísérheti megjelenése alopecia okozhat tüsszögés, köhögés és könnyező szem.

Hogyan kell kezelni

Válasszuk ki a megfelelő taktikát kezelésére biztos, hogy okának megállapítása kiütések a pet. A pontos diagnózis kiosztja a megfelelő kezelést, mivel nagyban függ a betegség típusától.

Fontos, hogy indítsa el a lehető leghamarabb, hogy megtegye a szükséges előkészületeket, bőrgyulladás bemegy egy krónikus folyamat, és a kezelés rendkívül nehéz lesz.

Általános drogok minden típusú betegség olyan anyag, amely megszünteti a viszketést. Használhatja többféle gyógyszerek:

A traumás sérüléseket kell kezelni vágások és horzsolások alkoholos oldatok anilin színezékeket vagy kenőcs Vishnevsky.

Az atópiás dermatitis feltétlenül kijelölt protivogistaminnye gyógyszerek - Suprastin difenhídramin. Súlyos esetekben ez azt mutatja, a hormonális szerek - prednizolon vagy dexametazon.

Ajánlott kezelésére az érintett felületre antibakteriális gyógyszerek, nem csak a fertőző betegség típusától. Ezt fel lehet használni más típusú kapcsolatot annak érdekében, hogy megakadályozzák a másodlagos fertőzés. Amikor fut a folyamat (lassú állat, megnövekedett testhőmérséklet) az antibiotikumok megfelelő alkalmazására a tabletták vagy injekció.

Ügyeljen arra, hogy kezelje a kisállat paraziták - mind a külső és belső.

megelőzés

Próbáljuk megfigyelni az állat után séta a sérülések és horzsolások, amint az a jogot, hogy kezelni fertőtlenítő - klórhexidin meramistin.

Tartsd szemmel erejét a kisállat, akkor nem kell hirtelen lefordítani a másik fajta étel, célszerű használni a bizonyított és minőségi termékeket megbízható gyártók.

Ha a macska időt tölt a szabadban bocsátania speciális parazitaellenes gallérral. Csak légy biztos, hogy hathavonta lefolytatására profilaktikus féreghajtó gyógyszerek.

1. ábra: „Az atópiás dermatitis”

Dermatitis macskák - tünetek, kezelés, gyógyszerek, okai a legjobb barátok

2. ábra: "herpes dermatitis"

Dermatitis macskák - tünetek, kezelés, gyógyszerek, okai a legjobb barátok

3. ábra "Pododermatitis"

Dermatitis macskák - tünetek, kezelés, gyógyszerek, okai a legjobb barátok

4. ábra: „A rossz esetben atópiás dermatitisz”

Dermatitis macskák - tünetek, kezelés, gyógyszerek, okai a legjobb barátok