Diagnosztizálása kazánok

Cím a munka: Diagnózis kazánok

Szakterület: gyártása és ipari technológiák

Leírás: Diagnózis Kazángyár technikai diagnosztikájához gőz és melegvíz kazánok a jogot, hogy végezze el a szervezet a műszaki felügyelet, amely lehetővé teszi a szükséges eszközöket a műszaki diagnosztika és a gőz vodog.Fájl mérete: 21.65 KB

Job letöltve: 45 fő.

A munka a technikai diagnózist gőz és melegvíz kazánok a jogot, hogy a

szervezetek TÜV dokumentumokat, amelyek rendelkeznek a szükséges eszközökkel technikai diagnosztikájához gőz és melegvíz kazánok, leírások és műszaki dokumentáció a felügyeleti és értékelési eszközök különböző diagnosztikai paraméterek, valamint a képzett és tanúsított a megállapított sorrendben szakemberek.

A berendezések és eszközök használt műszaki diagnosztika gőz és forró víz kazánok, megbízhatóan kell felismerni a káros hibák. Érzékenység NDT kell nyújtania abban hibák felderítéséhez, melynek mérete fele a legnagyobb megengedett.

Mérésekor alakváltozás otdulin átmérő a dobok átmérőjű és alakváltozás kamrák, az elhajlás a csövek kell használni mind a standard és speciális mérési eljárások és eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy kapjunk pontossága legalább ± 1 mm. Annak megállapítására, a falvastagság és a mélysége fekélyek eszközök távolság mérési pontosság kisebbnek kell lennie, mint ± 0,1 mm.

Meghatározása mechanikai tulajdonságait a fém és hegesztések kell elvégezni az előírások betartását az ilyen típusú vizsgálatok; berendezések és készülékek kell felelnie az állami ellenőrzés időben.

Elvégzése előtt diagnózisa gőz és melegvíz kazánok a szolgáltatás nyújtása, hajtsa végre a következő műveleteket:

a kazán kell üzemen kívül, lehűtjük, és elvezetik a szomszédos dugók otglushen kazánok működő csővezetékek és más kommunikációs;külső és belső felületei a kazán elemek, hogy a műszaki diagnózist meg kell tisztítani a szennyeződések. A minőséget a felület-előkészítés követelményei határozzák meg az alkalmazandó NDT módszer;

hozzáférést biztosít az elemek a kazán műszaki diagnosztika belső eszközök a dobok, a gőz dob és más hasonló elemeket el kell távolítani;

hőszigetelés vagy ülepítő akadályozó kontroll műszaki állapotban, kell részlegesen vagy teljesen eltávolítjuk.

Műszaki diagnosztikája és gőzkazánok végzik annak érdekében, hogy:

lehetőségének megteremtése biztonságos működés;

meghatározzuk a maradék életét a biztonságos működés esetén végzetes hibák vagy kimerítése után a becsült élettartam;

fejlődés előrejelzése lehetőségét és felhasználási feltételek, a várható hasznos élettartam, valamint a baleset után.

Az algoritmus a technikai diagnózist gőz és melegvíz kazánok az alábbi lépéseket:

Megismerése az operatív és a műszaki dokumentációt, hogy a kazán (kazán útlevél, rajzok gyakori fajok javítás magazin, kicserélhető magazin); gyűjtése szóbeli tájékoztatás a kazán cseréje és a karbantartó személyzet; miközben külön figyelmet kell fordítani a körét és módszereket végző javítások és módosított feltárt hiányosságok működését.

Elemzés szerkezeti jellemzői a kazán és a rendelkezésre álló információkat gyártási technikák, szerelése, javítása vagy rekonstrukciója.

Elemzése üzemi körülmények között.

Meghatározása szerkezetileg okozott leginkább terhelt dolgozik a legsúlyosabb és a nehéz körülmények a kazán elem.

A program létrehozása műszaki diagnosztika a kazán.

A külső és belső kazánvizsgáló és mérési összhangban a gyártó utasításai.

A kötet a vizsgálatok és roncsolásmentes vizsgálati módszerek által megállapított szemrevételezéssel.

Amikor hibák kimutatására meghaladó megengedett méreteket meghatározott mennyiségét és módszerek felújítása követett minőségellenőrzési összhangban PB 10-574-03 „telepítési és biztonságos működés gőz és forró víz kazánok.”

Időpontot műszaki diagnosztika és gőzkazánok:

Értékelése műszaki állapota kazánok külső és belső vizsgálatot el kell végezni legalább egyszer 4 év;

Mérése geometriai méretek és a nyomás vizsgálatokat kell végezni legalább egyszer 8 év.

Elvégzése után műszaki diagnosztika gőz és forró víz kazánok szervezet végzett technikai diagnózis elsődleges dokumentáció (jogi aktusok, feljegyzések, magazinok, jelentések, stb) alapján, amely az ipari biztonsági szakértő lehet kiadni.