Diagnózis a felfüggesztés az autók és teherautók a kezüket

Annak érdekében, hogy az autó jól teljesítenek a célját és annak minden mechanizmusokat kell működni. A gépjármű készülék van egy csomó rendszerekben, amelyek fontos funkciókat.Váz. talán az egyik legfontosabb rendszerek biztosítják a jármű stabilitását és biztonságát. Nehéz túlbecsülni a szerepét a futás ahogy teljesít életfunkciók:

 • egyenletesen osztja el a terhelést;
 • Ez megfelel a domborzatot és alkalmazkodni hozzájuk a kocsiszekrény, stabilizálja a kanyarban;
 • Ez elnyeli a zajt és a rezgést, ami következtében fellépő súrlódás kerekek;
 • javítja a tapadást jármű kapacitása.

A szuszpenziót folyamatosan ki van téve a nehéz terhek, azokkal útközben, és egy statikus állapot. Ez nem befolyásolja a szilárdságot az elemek és elhasználódik felfüggesztés, vannak problémák.

Egy jel, hogy a felfüggesztés nem azért, a következők lehetnek:

 • amikor a kocsi egy rögös út, van egy kopogás;
 • Az egyenletes mozgás a gép úgy tűnik, érthetetlen dübörgés;
 • nagy sebességgel az autó instabillá válik;
 • még enyhe fordulat erősen sarkú szerv;
 • méretének növelése a fékút.

Ha volt egy dolog legalább a fenti, akkor tudnia kell, hogy ez egy vészcsengő, jelezve a hiba fut. Ebben az esetben van szükség, hogy a javításokat azonnal. A halogatás lehet kijutni oldalra, így szükségszerűen nem valami más, és kövesse a láncreakció problémát.

Annak érdekében, hogy a megjelenése súlyos károkat, és ne probléma helyzeteket, rendszeresen végeznek diagnosztika az alváz és a felfüggesztés az autó. Az egyetlen módja, hogy biztosan a vezetés biztonságát.

Modern technológia - a támogatás

Ha az ellenőrzés előtt a jármű azonosítására hibák egy bizonyos része azt kézzel készített, de most ez a folyamat nagymértékben megkönnyítette.

A legtöbb modern kínált szolgáltatások elvégzésére számítógépes diagnosztika autó felfüggesztését. A jármű van beállítva, hogy egy speciális állvány a diagnózis, ahol minden részletet a felfüggesztés át egy alapos vizsgálat.

Mit tartalmaz a számítógépes diagnosztika?

 • Részletes vizsgálata lengéscsillapítók, rugók és karok integritását;
 • Ellenőrzés golyóscsapágy;
 • Ellenőrizze a csapágyakat;
 • Teljes körű diagnosztika fékrendszer;

Számítógépes diagnosztika felfüggesztés segít pontosan azonosítani az összes hibát az autó. Modern, nagy pontosságú berendezés kizárja annak lehetőségét, hogy valamilyen hiba észrevétlen marad. Azonban, ha többé-kevésbé tapasztalt vezető, akkor nem feltétlenül megy a szolgáltatást ellenőrzés a jármű. Rutinvizsgálat szuszpenziót elvégezhető függetlenül.Ellenőrizze az alváz nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik

Ha a szolgáltató központok túl messze van, vagy nincs ideje, hogy menjen oda, és ellenőrizze a shaker, diagnosztizálni futóműve lehet saját kezűleg. És az első dolog, amit meg kell tennie, hogy - szükség van, hogy szüntesse meg az autót. Ideális - lift, de ha ez nem áll fenn, akkor a rack illik, vagy egy megfigyelési gödörben. Extrém lehetőség - egy jack, de ez nem túl kényelmes.

Diagnózis a felfüggesztés az autók és teherautók a kezüket
Reakcióvázlat jármű felfüggesztésére

Így az összes felfüggesztés alkatrészek gondosan mérlegelni kell. nyoma sincs a korrózió, vagy repedések. Aggodalomra ad okot is lehet egy kis karcolások és horzsolások. Ennek oka az a megjelenésük, mint általában, vannak támadások különböző akadályokat. És ez oda vezethet, hogy az észrevétlen a szabad szemmel törzseinek futómű.

Ellenőrizze a kerekek holtjáték

Az autó biztonságosnak lehet tekinteni, ha a rendszer jó állapotban van. Ezért fontos, hogy teszteljék a kormányzást. Mérni holtjáték nagysága kerekek (amennyire lehetséges forgatni a kormánykereket nélkül párzás reakció). Ez határozza meg a sima kormánymű tántorog egyik oldalról a másikra. A normális állapotban, ez a mennyiség nem haladhatja meg az 5 fok.

Diagnózis a felfüggesztés az autók és teherautók a kezüket
Azt is ellenőrizze, hogy az első kerekek jelenlétére visszaüt. Ehhez kormányzár, majd a kereket kell próbálnia, hogy rázza a először vízszintesen, majd függőlegesen. Ha a kerék „lóg” a vízszintes síkban - ez annak a jele, hogy a kormánymű nem egészen érdekében. Ha a függőleges - itt van felkötve, azt biztosan kopott.

Holtjáték is lehet a következménye, hogy megérkezett a kopott kerékcsapágy. Ebben az esetben ki kell cserélni.

Érkezés mozgás

Ha tett ellenőrzés minden alkotóeleme az alváz, már csak azt kell ellenőrizni munkáját a folyamat vezetés. Hogyan kell csinálni?

Elsősorban - válasszon egyenes útszakaszon egy sima felületre van lehetőség. Így lehet a legpontosabban ellenőrzi a rendszer teljesítményét. Ezért, kezdve a mozgást egy egyenes szakasz neobhodimootpustit kerék, és hogyan viselkedik az autó. Ha így folytatja egyenletes mozgást, akkor lehet nyugodt, futómű rendben. Ha van egy indító irányába, ennek oka lehet, hogy néhány dolgot:

 • törött futómű geometriáját (vagy, ami egy nagyon komoly probléma a test);
 • szabályozatlan illesztés kerék;
 • egyenetlenül abroncsok.

Ezután meg kell vizsgálni az autó viselkedését erős fékezés és gyorsulás. Az előbbi esetben az első része a jármű lényegében megereszkedik le, és a második ugyanez történik a hátsó rész, - a probléma a lengéscsillapítók. Tipikusan ilyen esetekben úgy tűnik, hogy a lengéscsillapítók már elhasználódott, és kevésbé képesek stabilizálni a testet. Ezért az autó erős lesz sarok, még a kis sarkok, és bizonytalan úttartás.

És az utolsó szakaszban a diagnosztika - be kell vezetni az egyenetlen utakon. Ha az első felfüggesztés lehet hallani kopogó, akkor nagy valószínűséggel a probléma csuklós alváz. Ez is az oka, hogy alkalmatlansága ujjak abszorberek vagy stabilizátorokat.

Mint láttuk, a sikeres diagnosztika futóműve nem szükséges speciális berendezések. Nagyon is lehetséges, hogy a saját kezében van, és most már tudja, mit kell tennie.

Andrei Goncharov, Expert kategóriában "Motor Repair"