dühkezelés, hogyan kell csinálni - 5 hatékony technikákat

Másképpen fogalmazva, a harag a menedzsment nem biztosítja annak elnyomása, a vágy, hogy elkerüljék a negatív megnyilvánulása ez erős érzelmek. A lényeg, hogy megtanulják kezelni érzelmeiket.Minden személy, akivel szemben a hirtelen, akaratlan kitörő düh, amelyek befolyásolják az emberek közel. Feletti ellenőrzés hiánya egy erős érzelmi kitörések olykor tragikus következményekkel, mint a fizikai sérülés. Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy képes, hogy ne elveszti az irányítást.

A mindennapi életben, mindenki szembesül rengeteg olyan helyzeteket, amelyek provokál kitörő különböző fokú teljesítmény:

  • A hirtelen leállítása Internet kapcsolat;
  • Célzott, unalmas igényeit gyermekek, a sír;
  • Megértés hiánya a kollégákkal, felettesei;

A lista végtelen. De az eredmény mindig ugyanaz - egy csepp energia, amely kíséri sértések és fizikai bántalmazás. Lehetőség van, hogy hatékonyan ellenőrizni az ilyen negatív megnyilvánulások.

Tippek, hogy segítsen megőrizni a békét:

racionális megoldások keresése

Nem szükséges, hogy összpontosítson egy tárgy, ami irritációt, meg kell találni a módját, hogy megakadályozza a helyzet, amikor az érzelmek elérte a maximális intenzitással. Itt kell csatlakoztatni a önszerveződés és az önkontroll.

Például a gyerekek vegye ki a szeszélyeit. Hogy oldja meg a problémát, meg kell őket érdeklő, talál egy izgalmas élmény. Ha egy barát vagy rokon mindent megtesz dac, hogy beszélgessen velük, hogy kompromisszumot.

Anger mindig rontja a helyzetet, hogy nem teszi lehetővé, hogy felszabadítsa a konfliktusokat. Ennek megértése lehetővé teszi, hogy futtatni a keresők békés és konstruktív megoldásokat.

Megbocsátani és elfelejteni

Elfogadása egy bocsánatkéréssel - egy hatékonyan megelőzhetők a splash a harag, ami miatt kellemetlen maradék, provokálni a harag a többiek, és dühösek.Képesség, hogy elfogadja a bocsánatkérést, és bocsásd meg az emberek, akik „bosszantani”, még nagyon sok - a mutató egy racionális megközelítést konfliktusok megoldása. Ez is egy tanulság az ellenfél, akik megértik, hogy heves ellenállásba semmi jóra nem.

Bocsánatkérés, azok elfogadását teszi lehetővé, hogy az tükrözze a tettei, viselkedése azt eredményezte, hogy a negatív következmények és hozzanak létre egy konfliktus helyzetet. Egy ilyen rendszer lenne a legjobb módja, hogy megakadályozzák dühös összecsapások elkerülése érdekében kívánatos következményei, düh, depresszió, üresség.

képes hallgatni

Az a képesség, hogy hallgatni a beszélgetőpartner, és bizonyos esetekben az ellenfelet vagy tárgy, ami irritációt, akkor éri el a helyét. Ezen túlmenően, a kifejezés aktív számla azonnal létrehoz egy érzelmi kapcsolatot, és csökkenti a intenzitással, a gondolat, hogy cselekedni agresszíven fokozatosan elhagyni.

A másik fontos tényező, ami képződik az aktív hallgatás - a bizalom, hogy teljesen ellaposodik a konfliktushelyzet. Fontos, hogy valóban érdeklődik a másik félnek.

Ez fontos pillanatok, nyugtató, ellenkező oldalán:

  • Bizonyíték a gondoskodó;
  • Bizonyíték az empátia;
  • Bizonyíték arra, hogy a gondolatok a beszélgetőpartner érdekesek.

Ezek a pillanatok kompenzálják a megértés hiánya, amely megakadályozza, hogy a felhalmozási negatív érzelmek és átalakítása dühös splash.

relaxációs technikák

A légzőgyakorlatok segítségével gyorsan nyugodt a vihar az érzelmek. A leggyakoribb módja - egy mély lélegzetet. Az is lehetséges, ebben az edzés, csukd be a szemed, és gondolj valami kellemes, kívánok. Meg tudja győzni magát pihenéssel, menekülni a bosszantó tényező.

Módszer kognitív szerkezetátalakítás

Gyakran a bőrirritáció exponenciálisan növekszik, amikor a feltétellel, hogy a helyzetet nem lehet befolyásolni. Itt szert harag nem hoz pozitív gyakorlati eredmények, és csak súlyosbítja a helyzetet. Hogy megoldja a problémát minimális problémát magának, meg kell ismernünk, és elfogadom a képtelenség nyomást gyakorolni.

Például, ha a kávézó pincér összekeverednek megrendelések, kiabálva és dühös ügyfél fenyegetés nem fog hozzájárulni a gyors helyzet orvoslására. Jobb lenne megérteni, és nyugodt maradni.

Ui Az összes fenti technikák is használhatók az integrált vagy különálló. Itt kell eljárni a helyzetnek megfelelően. Ezek egyszerű módon kezelni a harag, ne az érzelmi, fizikai sérülés, biztosítja a környezetére.

Nem szabad elfelejteni, hogy az agresszió nem jobbá tenni a világot, és az a személy, de ez egy természetes reakció, amely képes hatékonyan kezelni.