Egészségmegőrző paradicsom palántákat otthon

Ha ez jobb a növény paradicsom palántákat, hogyan válasszuk ki a magot és hogyan kell merülni palánták paradicsom?

Egészségmegőrző paradicsom palántákat otthon

Optimális időzítését ültetés paradicsommag

Hogyan válasszuk ki, és előkészíti a paradicsommagvakkal

Ültetésre kell vásárolni minőségű vetőmag, előnyösen megbízható eladó vagy barátok. Ha a magok vásárolt random embereket, akkor fertőtleníteni kell. Használhatja az alábbi:


- gyenge (rózsaszín) kálium-permanganát oldattal;
- oldatot szódabikarbóna (5 g - 0,5 ml);


- bármely ipari készítmény, fokozza a csírázás tartalmazó fertőtlenítőszerek (például - fitosporin-M).
A géz táska magvakat merítjük meleg kálium-permanganát oldattal 20 percig, majd öblítjük meleg folyóvízzel. Magok sötétednek, ez egy normális reakció. Az ő szódaoldattal 30 percen keresztül inkubáljuk, majd mossuk. gyógyszeres kezelés szerint hajtjuk végre, hogy az utasításokat.
Közvetlenül fertőtlenítése után a magokat áztatjuk a meleg vízben 10 - 12 órával. Száraz héj megakadályozza a további viszont kikelt leveleket. Perederzhivat magokat víz nem szükséges, duzzadt azonnal ültetett az előkészített keverék.
Két év (régi) Paradicsom magvak értékes fajták sikeresen csírázni, ha ültetés előtt, hogy bevon őket forró vízzel, majd hideg. Ismételjük meg az eljárást háromszor, majd áztassa a szokásos módon.

A talaj termesztésére paradicsom palántákat

Ahhoz, hogy nő az egészséges palánták paradicsom, akkor a megvásárolt föld, vagy a saját keverék. A fő követelmény - földterület csírázási legyen könnyű.
Ahhoz, hogy előkészítse a talajt egyedül kell keverni egyenlő arányban erdőben (keményfa) föld, komposzt (vagy tőzeg) és a homok. A kapott keverékhez szükséges hozzá gyümölcsfák kőris (500 g hamu a vödör talaj keverék). Szitál a kész keveréket legkönnyebben egy műanyag dobozban egy nagy sejt.


Egyes kertészek emellett égetett föld a sütőbe, hogy elpusztítsa a fertőzés.

Hogyan növény paradicsommagvakkal

A legegyszerűbb módja a növény paradicsom magvakat műanyag élelmiszeripari tartályok. Ültetésre van szüksége csipesz adagoló forró vízzel marker.
Rostált a föld öntjük tartályba és enyhén tömörítjük. Ha kap egy réteg körülbelül 4 cm. Ez bőségesen öntözni forró vízzel. Csipesz lefektetett a magokat sorban a parttól 2 cm Elaludni vetőmag réteg a talaj 1,5-2 cm., Nem szükséges, hogy a víz a felső. Jobb jelentkezzen konténerek marker a feltüntetett osztály. Vakfedél, távolítsa el a tartályt meleg helyen. A hőmérséklet 23 ° -25 ° C-magvak 3 - 4 nap.

Ahogy merülés paradicsom palántákat

Swordplay - egy transzplantációs palánták egy tartályban nagyobb térfogatú. A cél a pick -, hogy erősítse a gyökérzet a palántákat; megfékezése túlzott növekedés (húzás) palántákat. Ez az eljárás arra kényszeríti a növényt, hogy dolgozzon ki egy új térfogata a talaj, a fő erők a csíra irányítja a kialakulását és fejlődését a laterális gyökerek. Dive lehetővé palánták nőnek jó paradicsom.
A tapasztalt kertészek Paradicsompalántákat merüljön kétszer. Ez az első alkalom - amint a palánták fejleszteni 2-3 valódi leveles. Ez körülbelül 20 nap magjait. Növények átültetett a tálcát egyes csészék (300 ml). Amikor a csíranövény gyökerek átfogja az egész darab földet (ez látható a falon keresztül), paradicsom átültetett nagy csésze (500 ml).
Az alján a csésze van szükség, hogy a lyukakat, kívánatos, hogy töltse ki a belsejében a tojáshéj vízelvezető (1-2 cm), majd 1 cm-es fény földet keveréket. Célszerű merülés a teljes növény károsítása nélkül a göröngy és gyökerek. Ez az úgynevezett átrakodás.
Egyenesen a föld rög tesz egy csemete egy műanyag poharat, töltse ki a föld mindkét oldalán. Az első körben levelek kell lennie egy oldalon üveg szintjét a talaj fölött felülete legalább 1 cm-es. A csésze kényelmesen, hogy fedezze a felső fele vágott műanyag palack nélkül parafa. Kettős swordplay lehetővé teszi, hogy nő az egészséges palánták paradicsom.

Hogyan növekszik palánták paradicsom

Termesztésére egészséges paradicsom palántákat kell sok napot. A legtöbb régió lesz szüksége fények neoncső. Amely stabil hőmérséklet: idő 23 ° - 26 ° C, éjszaka 18 ° C-on Paradicsom gyökerek oxigénre van szükségük, akkor rendszeresen lazítani a Föld felszínén. Paradicsom szeretik a kis gomb öntözés. A felesleges víz tönkreteheti palánták.
A paradicsom palántákat mindhárom ellenség: az alacsony hőmérséklet, a rossz világítás és a túlzott öntözés.

Megkeményedése paradicsom palántákat

10 - 15 nap van a kiültetés előtt paradicsom palántákat termesztett a nyílt terepen növények kell alkalmazkodni a természetes hőmérséklet-változások, és a napfénynek. A magról téve a ablakpárkányon a nyitott terasz egy pár órát. Paradicsom edzésére végezzük feletti hőmérsékleten 11 ° C-on, reggel vagy este.
Az adagolás befejezése után a visszatérés a fagy paradicsom palántákat lehet ültetni a nyílt terepen. Növények szenved stressz könnyebben, ha a leszállási kerül sor este vagy egy felhős napon.
Ahhoz, hogy nő az egészséges palánták paradicsom részesülniük kell a tapasztalat tapasztalt kertészek.