Egy terhes macska hasmenés okoz, kezelés, elsősegély

Minden kisállat rossz közérzet, arra számítva, cica, ne okozzon gondot host. Ha van hasmenés vemhes macskák, akkor meg kell figyelni, mert hasmenést okozhat kiszámíthatatlan következményekkel jár. Ezért minden tulajdonosnak tudnia kell, mi az oka ennek a feltételnek, hogy mi a teendő, ha egy macska kezdett hasmenés és milyen tényezőket kell aggodalomra ad okot.Egy terhes macska hasmenés okoz, kezelés, elsősegély

Oka a hasmenés

Terhes macskák fogékonyak a hatások a különböző vírusok és baktériumok, hogy vezethet megsértése bélműködést. A leggyakoribb oka a bél betegségek:

 • Intoleranciát. Terhesség - nem az idő, hogy kísérletezzenek új diéta. Néha még ismerős élelmiszerek megjósolhatatlan reakció pitomitsy. Leggyakrabban egy ilyen reakció figyelhető meg a takarmány formájában: tej és tejtermékek, a marha-, a lóhúst, szója, zsíros hal, tojás. A szervezet állat egy érdekes helyzetben, gyakran ad allergiás reakció a korábban jól tolerált élelmiszer, amely abban nyilvánul meg, hasmenés.
 • Nagyon gyakran a kedvenc, várható befejezés, folyamatosan tapasztalható éhezés és ha megy róla, hasmenéshez vezethet. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a nagy mennyiségű étel gyorsan halad át a bélben, és nem szívódik fel a véráramba. E folyamat révén a takarmány a bélbe jut már folyékony állapotban. Ilyen hasmenés egyszer történik meg. Ebben az esetben meg kell csökkenteni az adagot pitomitsy.
 • Ha a macska az utcán, elég valami, hogy vegye fel a tartályból a szemetet, vagy enni beteg rágcsáló.
 • Ha a macska nem vetjük alá a párosítási folyamat eltávolítja paraziták, férgek okozhat neki rossz egészségi állapot. Ebben az esetben, a jelen folyékony széklet vér és a nyálka.
 • Ha pitomitsy beteg és a gyógyszerrel kezelt, előfordulhat immunitás gyógyszerek, gyakran ilyen reakciókat kapnak antibiotikumot.
 • A hosszú szőrű macskák alakulhat hasonló reakciót kapok szőr az emésztőrendszerben.
 • Ha a kedvenc nem oltották betegségek ellen, mint bélgyulladás, szopornyica, a terhesség - a legérzékenyebb ideje a megjelenése a fertőző betegségek. Ebben az esetben az állat, ráadásul a hasmenés, láz van, és a hányás. Észlelése esetén a fenti tünetek, azonnal forduljon állatorvoshoz, különben fennáll a veszteség kockázata a macska és az utódok.
 • A stressz is okozhat megjelenése laza széklet, terhes macska jobban korlátozni látogatók a vendégek vagy utazási tömegközlekedéssel.
 • A másik ok - ez a szervezet hormonális változások.
 • Ha a korai szakaszában az állat megjelent laza széklet, ez egy esély sürgős felhívást az állatorvosi klinikán. Mert van egy nagy a vetélés kockázata.


Hasmenés 2 napig ellés előtt - ez a normális, és nem okoz gondot a fogadó. Ha a kedvenc nyugodt és amellett, hogy a folyékony széklet nem látta hányás és láz, akkor nincs ok az aggodalomra. Hamarosan mi várható a befejezése a régóta várt utód.

Néhány fajtájú macskák, például a Devon Rex és Szfinx, a legérzékenyebb bármilyen változás az étrend Advent híg széklet.

Egy terhes macska hasmenés okoz, kezelés, elsősegély

Kezelése terhes macska

Hasmenés vemhes macskák csak akkor kell kezelni egy állatorvos a hasmenés hozhat nagy egészségügyi problémák nem csak a jövő anya, de ő utódaik. Az orvos köteles értesíteni, hogy pitomitsy terhes. Ahhoz, hogy ezt követően nem volt probléma a macskák, meg kell készülni a jövő terhesség. Ehhez: pre proglistogonit kezelt állatok bolhákkal szemben táplált az ajánlott étrendet, amelynek célja a macskák, amelyek érdekes helyzetbe. A macska egy fontos időszak az életemben megbetegedett fertőző betegségek, szükséges előzetesen, hogy az oltások.

Nem tud adni magának egy terhes macska gyógyszerek, akkor jelentősen ronthatja az állapota.

Ha ő volt könnyű eset, akkor próbáljon meg otpoit vízzel vagy víz oldott glükóz. Amikor pitomitsy megtagadja italt, akkor leolvaszt keresztül egy fecskendő. Meg lehet próbálni kiforrasztó por csirke zúza. Jó rögzítő hatás adott infúzió gránátalma bőr, tölgyfa kérge, berkenye.

érvénytelen az élelmiszer

Ha egy terhes macska van kitéve hasmenés, szükség van speciális diétát követ:

A magatartási szabályok, az első napon a betegség

Amikor a híg széklet pitomitsy, meg kell adni neki megfelelő elsősegély, és kérjen segítséget egy állatorvos. Salvation jövőbeli anyukák és a gyerekek attól függ, hogy milyen gyorsan besorozták segítségével egy állatorvos. Az alapvető magatartási szabályokat az első nap a betegség:

 1. A macska kell, hogy gondoskodjon egy éhezés étrend.
 2. Az állat mindig legyen tiszta vízzel a szükséges mértékben.
 3. Az állatot kell adni az aktív szén, az arány 1 tabletta per 10 testsúly-kg. Tabletták előzőleg vízzel hígítjuk, és injektáltunk fecskendővel egy tűvel, amely a korábban eltávolított, a pofák az állat. A aktív szén alkalmazását növelésére van szükség a víz és csökkenti az étel mennyiségét.

Kényeztesse terhes punci szükség nagy gonddal és ha bármilyen probléma van a szék a határozat meghozatala előtt, akkor forduljon állatorvoshoz, de ő képes lesz szakmailag és segít a várandós anya és borja.