Egyéni jogok és szabadságok az ember és polgár - studopediya

Ezek a jogok az alapelve az emberi és polgári jogi státusz. A nemzetközi jogi szinten, ez a csoport a jogokat a meghatározás szerint a „civil” - azaz, ezek alapján az épület a civil társadalom, a jelenlétük, térfogat, megvalósítása a gyakorlat azt mutatja, ami a mértékét kialakulása a civil társadalom egy adott államban.Személyes jogok illetik meg minden egyes személy, azaz személy, és nem kapcsolódnak a polgárság fogalmát. Ez a csoport a jogok mindenkire vonatkozik, függetlenül a nemzeti, vallási vagy más jellemzőket, és lehet megvalósítani csak az állampolgár.

A fő célja a civil (személyes) jogok:

- emberi élet megóvása és védelmet nyújtanak az erőszak minden formáját és a rossz bánásmód (az élethez, az emberi méltóság);

- feltételeinek megteremtése a személyes integritás, a feltételek nem zavaró a magán- és családi élet (privacy 23. cikke az Alkotmány, a jogot, hogy a személyes és családi magánélet, sérthetetlensége az otthoni, stb ...);

- garantálják akadálytalan választéka különböző lehetőségeket a viselkedés terén nemzeti, erkölcsi, vallási és egyéb kapcsolatok (a lelkiismereti, a vallásszabadság, a szabadság, hogy meghatározza az állampolgárság, a szabad gondolat, a szólásszabadság és a többiek.).

Jellemzői egyéni jogok és szabadságok (a 9. Emlékszel, és noha az alapvető lényege minden jobbra):

A fő személyes emberi jog az élethez való jog (20.). Senkit nem lehet önkényesen megfosztani az élet. Az a felismerés, e jog azt jelenti, hogy az állam ténylegesen jogszabályok végrehajtása, amely bünteti a szándékos megölése. Sok országban, abból a szempontból, hogy megvédjék az élethez való jog tartják a védelmének kérdését abortuszt. Szintén ez a törvény olyan kérdések eutanázia. Az élethez való jog magában tartani az állam külpolitikai béke. Különösen fontos az a kérdés, hogy a halálbüntetést. Jelenleg felfüggesztett számos készítményt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.A személyes emberi jogok közé tartozik a jog az állami emberi méltóság védelme (Art. 21. §). Semmi sem lehet az alapja a csökkenő előnyöket. Ne tegye ki az a személy, embertelen vagy más megalázó bánásmód vagy büntetés nélkül önkéntes hozzájárulása az orvosi, tudományos és egyéb kísérletek.

Ez az első alkalom a CRF rögzíti emberi joga, hogy megvédje a becsületét és jó hírnevét (Art. 23). Ha a becsület és a jó személy nevét kitéve megaláztatást vagy sértés, joga van követelni a bíróság a büntetés vagy kártérítést.

Sérthetetlenségét a haza. A hazai sérthetetlen. Senkinek nincs joga belépni a hazai akarata ellenére a lakóhellyel rendelkező személyek, kivéve abban az esetben, törvényben meghatározott, vagy bírósági határozat.

Az állampolgársághoz való jog. Mindenkinek joga, hogy meghatározza és megjelöli annak állampolgárságát. Senki sem kényszeríthető, hogy meghatározza és állami saját nemzeti identitását. Mindenkinek joga van az anyanyelvüket használni, hogy szabadon választott nyelv a kommunikáció, nevelés, az oktatás és a kreatív munka. Magyarország garantálja, hogy minden népek, függetlenül azok száma egyenlő jogok megőrzésével és átfogó fejlesztése az anyanyelv, a szabad választás és a nyelv használatát a kommunikáció.

Az újdonság az alkotmányos elismerése az egyéni jogok és szabadságok, hogy az ilyen típusú egyéni szabadság, a szabad mozgást. Mindenki jogszerűen tartózkodnak az Orosz Föderáció joga van szabadon mozogni és válassza lakóhelyükön. A múltban ezt a jogot nem csak megszilárdul alkotmányosan, de nem lehetett végrehajtani. CRF elismeri, hogy mindenkinek joga jogszerűen tartózkodnak az Orosz Föderáció, hogy szabadon külföldre utazni, és a polgárok azon jogát, hogy szabadon visszatér Magyarországra bele.

A lelkiismereti és vallásszabadság. Mindenki garantáltan a lelkiismereti, a vallásszabadság, beleértve azt a jogot, hogy vallják, egyénileg vagy másokkal közösen, bármilyen vallási vagy nem vallási, hogy szabadon választhatnak, birtoklására és terjesztése a vallási és egyéb meggyőződés, és megfelelően jár el velük. A lelkiismereti szabadság azt jelenti, hogy az a személy, joga van hinni Isten és ateista. Vallásszabadság emberi jog, hogy válasszon a vallási tanítások és akadálytalan istentisztelet és szertartások szerint ezt a tanítást.