Éjszakai rettegés a gyerekek megmutatták, hogy milyen hatást kelt, hogyan kell leküzdeni

Éjszakai rettegés a gyerekek megmutatták, hogy milyen hatást kelt, hogyan kell leküzdeni
Éjszakai rettegés gyermekeknél jelentősen eltér a rémálmok. A gyermek nem megfelelő állapotban van, és súlyos károsodást okozhat a maguk és mások.

Annak érdekében, hogy biztosítsa a baba felébredt egy vérfagyasztó sikoly, meg kell érteni, ahonnan felébredt.Ebben a cikkben: Hogyan működik egy éjszakát a félelem és annak okait, eltérő rémálmok. hogy a szülők hogyan viselkednek mikor és hol kell segítséget kérni.

Rémálmok - az

parasomnia, olyan állapot kísérik viselkedési zavar a különböző szakaszaiban alvás, és amikor áthalad az egyik fázisból a másikba, mivel a éretlensége a CNS (központi idegrendszer), ami megmagyarázza a magasabb előfordulási gyermekeknél a felnőttekhez képest.

Parasomniák (a latin somnus- (alvás) és a görög para (valami)) - szokatlan alvás jelenségek.

Ezek közé tartoznak a rémálmok, alvajárás, snogovorenie, alvási paralízis, fogcsikorgatás, és mások.

Szinonimák jelenség: Pavor Nocturnus, éjszakai rettegés, éjszakai rettegés.

Pavor Nocturnus előfordul körülbelül egy és fél óra után elaludt lépésben delta alvás. amikor a mély alvás dominál.

Éjszakai rettegés olyan korú gyermekek 3-12. Fiúk érintettek gyakrabban.

Mik a tünetei az éjszakai rettegés

Ez jellemzi azonnali felébredés saját hirtelen mozdulatok és sír.

Kíséri erős fájdalom, szívdobogás és a légzés, bőrpír, izzadás, kitágult pupillák. Kid hirtelen leül, és sír kontrollálatlan, tekintete, szeme tágra nyílt a rémülettől.

Ebben az esetben ez nem reagál a többiek. Ha felébredsz, ez lesz a teljes levertség, nem tájolás térben és időben.

Ébredés tart néhány perctől fél óráig, a gyermek megnyugszik és elalszik magát. A következő napon, nem emlékszik semmire.

A támadás során a baba nagyon aktív, a viselkedése veszélyes lehet a maga és a környezet számára.

Ellentétben éjszakai rettegés származó rémálmok

A viselkedés a gyermekek az éjszaka folyamán a félelem és rettegés jelenetek nagyon hasonló, de van néhány alapvető különbségek kell tudni a gondoskodó szülők. A legfontosabb különbség - a tudatosság részéről a gyermek.

Pavor Nocturnus fogások egy fázis a mély alvás. Sír, dobott nyitott szeme - minden történik, miközben a gyermek aludt, és egyedül maradt a fájdalom, ordibál, de nem érzem a jelenlétét, nem lehet segítséget kérni. A következő napon, a gyermek nem fog emlékezni az éjszaka eseményeit.

Az okok a rémálmok

 • Öröklődés. Gyermekeken gyakoribb, akiknek a családjában az éjszakai rettegés vagy az alvajárás.
 • Az alváshiány és hektikus.
 • Láz.
 • Aludni az otthontól távol, egy új környezetben. Ha kell tölteni egy kis időt egy idegen helyen, hogy a kedvenc játék, amellyel a baba elaludni.
 • Traumás agysérülés.
 • Gyógyszereket.
 • Multivitamin. Ha a gyermek éli éjszakai rettegés, megpróbál leszokni a vitaminokat. Vannak olyan esetek, amikor azokat kiváltó tényező.
 • Helytelen táplálkozás.
 • Gyenge alvás minőségét:
  például megsértése miatt a légzés alvás közben. Figyeljük meg, hogy a gyermek nem lélegzik, nem horkolt is. mikor alszik.
 • Izgalom, szorongás, hirtelen zajok vagy teljes húgyhólyag.
 • Stresszes helyzetet.
 • Megváltozott napi rutin (volt egy testvér, az iskola kezdődött).
 • Fáradtság, fizikai és mentális.
 • Alacsony vércukorszint.

Hogy a szülők viselkednek

A szülők hajlamosak úgy érzi, tehetetlen, nem tudja, hogy lecsillapítsa rémült gyerek.

A legjobb módja annak, hogy foglalkozik a támadás - türelmesen várni. A gyerekek általában elhalnak magukat, és menjen vissza aludni.

Ne próbálja felébredni. Felébred, a gyermek nem ismeri meg, az összezavarodott, zavaros és rémült, akkor sokkal tovább tart, hogy rendezze le, és menj aludni újra. Az Ön feladata -, hogy megvédje a gyermeket, hogy ő nem sérült meg.

Csak miután az epizód véget ért, ébressze fel a gyermek. Gyorsan visszatér a mély alvás fázisában képes kiváltani a következő epizód a félelem. Szükség esetén javaslatot, menjen a WC, mielőtt a baba elalszik újra. Győződjön meg róla, hogy teljesen ébren, megtörni az ördögi lánc.

Lehetőleg ne beszéljen a gyermek és vele az éjszaka eseményeit, ez súlyosbíthatja a szorongást baba.Hogyan lehet leküzdeni a rémálmok

Ha a terror támadások gyakran fordulnak elő, és egy bizonyos idő, naplót. Elemzése után a rekordokat, akkor képes lesz arra, hogy felébredjen a gyerek előtt 15 perccel az állítólagos támadás idejét, majd letette. Könnyezés így fázisú delta alvás a hét folyamán, abbahagyja az epizódokat terror.

Tiszta idő rend. alvás és pihenés egyidejűleg. A gyermeknek meg kell aludni, és elég is aktív mértékkel, nem túlmunka.

Csepegtetni a jobb nyaki Association (csendes játékok lefekvés előtt altatót. Toy a kiságy, stb.)

Távolítsuk el a stressz tényezők, a korrekció a pszichológiai légkör a családban.

Mikor és hol megy segítségért

Éjszakai rettegés maguk életkor (12-13 év), amikor az idegrendszer érését, és csak ritkán negatív hatással van a pszichére a gyerekek.

Azonban, ha a borzalmakat zajlik, éjszaka többször, és kísérik a legtöbb éjszakát, beszéljen orvosával arról, hogy az irány van szükség a szakember alvás és mások.

A gyermekorvos ellenőrzi, hogy van-e olyan alapbetegség, hogy a kezelés oka fogékony, ami epizódok terror. Például, a nagy mandulák okozhat légzési problémákat és éjszaka felébred a baba.

Poliszomnográfia azonosítani konkrét patológia, ha van ilyen.

Átfogó kezelése parasomniák tartott egy pszichológus, neurológus, pszichiáter. Nootropic terápia felgyorsíthatja az érés alvás szabályozásában mechanizmus.

Ha a gyermek hirtelen felébred az éjszaka sikoltozás. meghatározni, hogy mi ébresztette rá, egy rémálom, vagy rémálmok. Ebből kell függenie a viselkedése, hogy elkerülje veszélyes következményekkel járhat a baba.

Forrás: en.wikipedia. EA Tarasenko „Jellemzők és alvászavarok, a csecsemők és a kisgyermekek”, „Nappali és éjszakai rettegés a gyerekek,” Zakharov AI

Elena Valve projekt Sleepy kantáta

Helló
És itt van a probléma bonyolultabb. A lányom majdnem 12 és három évig az ő rémálmok.
Fiatal korban, amit keresett anyja, akkor is, amikor közel volt.
6 éves, álmodott, mintha valami razdavlivaet.lift példa.
És most is, hogy szétzúzza plusz egy álmom, hogy egy ember meghal, a másik nevet. és most itt is kiszáll az ágyból, és el kellett menni megmenteni.
Hogy lehet.

A fiú egy évvel ezelőtt kezdett szenved éjszakai rettegés. Mondtam anyámnak volt, én is volt egy hasonló gyermekkorban. Megmutatta a pszichiáter. Az orvos azt mondta, hogy ez okozta az öröklődés, javasoljuk, hogy felébredjen előtt 20 perccel az állítólagos támadás, majd lesimított

Mint egy gyerek, én magam egy hasonló probléma: felébredtem a félelem, minden izzadt. Anyám gyakran esténként macskagyökér tea főzött, és hallgattuk a gyönyörű zenét Mozart. Fokozatosan semmivé.

Gyerekkorom rémálmai voltak, és a szerint az anyja, még a pap meghívást (annyira kiabált, és a szülők hívők.), De nem emlékszem semmire, és rémálmok vagy ijesztő álmok általában szinte soha nem az évek során. Mégis ez a fajta alvászavar átmeneti, majd elmúlik a korral.

Fiatal szülők leselkedik sok meglepetés jár a gyermek, beleértve a hirtelen éjszakai kapaszkodók nélkül ébredés. Nem tudom, mit tegyek. Jól magyarázható a különbség az éjszakai rettegés és rémálmok.

Túl befolyásolható és sérülékeny jellegére nagyobb valószínűséggel tapasztalnak éjszakai rettegés, a szülők kell nagyobb figyelmet fordítanak a gyermek, a legfontosabb dolog, hogy megtudja az okát, nem hagyható figyelmen kívül, az hatással van a mentális egészségre a baba.

Ez jó, hogy vannak emberek, akik megosztják tapasztalataikat a problémák megoldására a gyermek éjszakai rettegés. Végtére is, a probléma a sok szülő, hogy hogyan biztosítják a nyugodt alvást gyermek.

Köszönöm a cikket! A lányom 2 éves tegnap. Valahol 4 hónappal már meggyötört rendszeresen ilyen félelmek. Sír hosszú ideig, általában 15 perc és egy óra. Első alkalommal volt valahol egy-két alkalommal egy hónapban. Azt hittem, hogy valami fáj. Téptem, hogy hívjon mentőt. Eleinte ez csak volt - ringatta és énekelt, és a fények, és mossa, és megszórjuk a szentelt vizet, és a fürdő a zuhany visel, és tegye gyertyák fájdalom és imákat olvasni. hátborzongató, természetesen. Most már értem, hogy haszontalan, de csak nézd elviselhetetlen, különösen a még mindig sír „Mama” és néha „fáj”, és húzza a fogantyút, hogy. És vegye le a kezét, még sikolyok. És letette, még erősebb. Bár azt írják, hogy nem kellene felébredni, de amikor állok valahol máshol, beszélni, kínál valamit, amit szeretnék csinálni a nap folyamán, akkor nem tudja elérni a tudatosság. De ébredés után, akkor nem tud elaludni sokáig. 1,5-3 óra csak játszik, megyünk. Persze, ő nem emlékszik semmire, ne kérdezd hogyan. Csak mosolyog és mindent. De tudom, hogy van ez a következőtől overexcitement amikor a nap nem alszik, telített, ha változik a helyzet, miután a vendégek és hosszú idő után velem (szó szerint megragadja 3:00) egy aktív nap után. És mentálisan készül magam előre. Itt van 2 hétig él az országban anyám, így az első 5 éjszaka nem aludt. És akkor talán használható, és még mindig megváltoztatta azt a helyet az alvás. Áthelyezve a második emeleten, hogy az első (van hűvösebb, az úton. Fülledtség szintén okozhat), és amint a rémálmok megállt. Bárcsak anyukák és apukák nagy türelemmel és szeretettel a gyermek számára. És ami a legfontosabb elhinni, hogy mindez kerül sor gyorsan és következmények nélkül!

Köszönöm, Natalia, amelyek leírják, amilyen részletesen, hogyan kell megbirkózni az éjszakai rettegés a lányomat. A tapasztalat segít sok szülő.

Üdvözlünk! Kérem, segítsen megoldani az álom egy évvel ezelőtt, azt álmodtam, hogy a férje rokonok meghallották, hogy ő került a Távol-Keleten.

Segítség! A lányom 2,5 hónapos, a születéstől alvás 04:00-14:00 poludnya.Posle 2 alszik kevesebbet, mint reggel, próbáltunk játszani vele.

És ha én félálomban, mentálisan beszélgetek az alvó embereket, és ők emlékeznek meg reggel? Én velük együtt az elme leszármazottja? Ez nem vicc.

Nos, éjszakai izzadás és a betegség - ez egy normális helyzetben, hanem az egészséges állapot egy jel probléma a szív-és érrendszeri.

Az éjszakai fény értelmezés illúzió tó érdekelt összehasonlítva a tükörben. Érdekes ajánlat, nézd át a szemében.

Álmodom csak akkor, ha valami fog történni. Álmodta, hogy látta a hüvelykujj köröm nem genny benne, szörnyű.

Valahol körülbelül egy hónappal ezelőtt, arról álmodtam, ez a helyzet: mi, vagy anyám, vagy egy nő (már nem is emlékszem, mert az álmok között befutó.

Egyszer volt alvászavar elvágva a munka. Nővér mondta, hogy ez ideges. Javasoljuk, hogy járni.

Nem vagyok tisztában RLS, míg nekem nem mondja meg a MCH. És akkor azt hiszem, hogy miért nem kap elegendő alvás és felkelni törött, bár alszik eleget.

Naidite Maria Bespiatova. Ona rabotaet így snami po Skype. Moskva. Zimoi New Yorkban. Szeminárium y nee 22-23 iyulia.

Nem skizofrénia nem Koszovóból (- tudatos álmok), skizofrénia gén betegség, és ez csak akkor alakulhat ki, ha po.

Szia Elena álmodtam, hogy tántorog két foga, amit az utóbbi időben gyógyítható. egy fog lóg a hús, és a hús már honnét.

Csak nem ugyanúgy néz horror néztem, és rémálmaim voltak, majd megállt, hogy megnézze őket, és rémálmok zonchilis ennyi.

Alszom sokat eltávolítjuk a nyak és felemelte a fejét vverh.Neestestvenno. De én nagyon kényelmes. Úgy néz ki, ijesztő beszélni. A bátyám is.