Ellentmondás - ellentmondás a szót szótár a magyar nyelv

- Eng. ellentmondás / ellenzék; azt. Widerspruch. 1. Kölcsönhatás ellentétes és egymást kizáró pártok és irányzatok a dolgok és események, hogy rozs egyidejűleg találhatók a belső egységet és kölcsönös szólva forrása az önálló mozgás és fejlesztése a tárgyi világ és a megismerés. 2. A logika - kivéve a két ellentétes fogalmak, ítéletek. 3. A nyilatkozat vagy intézkedés ellen irányul SUCCESSION- két állítás, amelyek közül az egyik a tagadása a másikat. Pl. „Brass - kémiai elem” és „Brass nem egy kémiai elem”, „2 - prímszám” és „2 nem egy prímszám”. Az egyik ellentmondó nyilatkozatok, hogy valami jóvá, a másik ugyanazt a tagadó, a tagadás és a jóváhagyás vonatkozik ugyanarra a tárgyra tett egyidejűleg és figyelembe veszik az azonos feltételek mellett. SP egyik központi fogalma a logika. Mivel a „P.” jelentésű, egy pár tagadja egymás mondatait néha „logikai P.” vagy abszurd. AP nem engedélyezett szigorú érvelés, amikor keveredik az igazság a hazugság. De P. köznyelv sok különböző feladatokat. Ez szolgál alapjául a telek, hogy egy elérésének eszköze egy bizonyos művészi kifejezés, a komikus hatást, stb Az igazi gondolkodás - .. És minél több művészeti gondolkodás - nem lehet csökkenteni egy logika. Fontos, egyértelműség és kétértelműséget, eredményességi és a törékeny pontos meghatározását és érzéki képet, és így tovább. E. szükség lehet akkor is, ha az AP ez áll a helyén.

- két állítás, amelyek közül az egyik mutatja Xia tagadása a másikat. Pl. „Brass - kémiai elem” és „Brass nem egy kémiai elem”, „2 - prímszám” és „2 nem egy prímszám”. Az egyik ütköző magasságú kazyvany valami jóváhagyták, a másik ugyanazt a tagadó, a tagadás és a jóváhagyás, hogy ugyanahhoz a tárgyak, az egyik hozott egy időben, és úgy vélte azonos feltételekkel. SP egyik központi fogalma a logika. Mivel a „P.” poliszemantikus pár hatástalanítva egymást propozicionális-ny néha „logikai P.” vagy abszurd. AP nem engedélyezett szigorú érvelés, amikor keveredik az igazság a hazugság. De P. köznyelv sok különböző feladatokat. Ez szolgál alapjául a cselekmény, legyen jármű Dost zheniya különleges művészi kifejezés, tréfás ef-hatásról, stb Az igazi gondolkodás - .. És minél több művészeti gondolkodás - nem lehet csökkenteni egy logika. Fontos, egyértelműség és kétértelműséget, eredményességi és a törékeny pontos meghatározását és érzéki képet, és így tovább. E. szükség lehet akkor is, ha az AP ez áll a helyén.

A formális logika - jelenléte (az érv, a szöveg -a) két állítás, amelyek közül az egyik - a tagadása a másikat; bizonyíthatóság összefüggésben ezek a nyilatkozatok vagy ekvivalencia; A boleeshirokom értelemben - jóváhagyása identitás ismert a különböző tárgyakat. Ez azt jelzi, vagy egy logikai rosszakarat vezető nemurassuzhdeniya vagy összeférhetetlenség alapjául szolgáló feltevések etogorassuzhdeniya - ezt a tényt gyakran használják oproverzheniyahposredstvom hogy ellentmondás és közvetett bizonyítékok.

- a jelenlét az érvelés, a szöveg az elmélet két állítás, amelyek közül az egyik - a tagadása az előzőt. Tágabb értelemben: az állítás az identitás nyilvánvalóan más tárgyakat.- olyan helyzet, amelyben egy nyilatkozatot kizárja a másik állítás (javaslat, vélemény) nem kompatibilis vele.

1. A logika - bármely két állítás, oly módon, hogy ha egyikük igaz, a másik feltétlenül hamis, és fordítva. Azaz, mindkettő egyidejűleg nem lehet igaz vagy hamis. Cm. És Sze az ellenkező. 2. Leírás kölcsönhatás vagy beszélgetés tartalmazó ellentmondások.

(Ellentmondás). A kifejezés a Marx utal kölcsönös antagonisztikus társadalmi tendenciákat.

- . 1) helyzetbe, amelyben egyetlen kifejezés kizárja egyéb nyilatkozatot (ítélet, mondjuk), hogy ellentétes azzal; 2) jelenlétében a logika (az érvelés hozam) két állítás, amelyek közül az egyik - a tagadása a többi; tágabb értelemben - az az állítás, az identitás nyilvánvalóan más tárgyakat. A törvény az ellentmondás (principium contradictionis) bekezdése kimondja, hogy két kontradiktornyh (lásd. Kontradiktsiya) megítélés nem lehet egyszerre igaz, és ha egyikük igaz, a másik szükségszerűen hamis. Egyébként: az azonos ajánlatot nem lehet egyszerre igen és nem.

- a két állítás, amelyek közül az egyik a tagadása a másikat. Pl. „Brass - kémiai elem” és „Brass nem egy kémiai elem”, „2 - prímszám” és „2 nem egy prímszám”. Az egyik ellentmondó nyilatkozatok, hogy valami jóvá, a másik ugyanazt a tagadó, a tagadás és a jóváhagyás vonatkozik ugyanarra a tárgyra tett egyidejűleg és figyelembe veszik az azonos feltételek mellett. SP egyik központi fogalma a logika. Mivel a „GP” sok jelentése van, egy pár tagadja egymás mondatait néha „logikai AP” vagy abszurd. AP nem engedélyezett szigorú érvelés, amikor keveredik az igazság a hazugság. De P. köznyelv sok különböző feladatokat. Ez szolgál alapjául a telek, hogy egy elérésének eszköze egy bizonyos művészi kifejezés, a komikus hatást, stb Valódi gondolkodás - és a művészi gondolkodás - nem lehet csökkenteni egy logika. Fontos, egyértelműség és kétértelműséget, eredményességi és a törékeny pontos meghatározása és érzéki kép, stb szükséges lehet akkor is, ha az AP ez áll a helyén.

- egységét ellentétek tagadja meghatározzák, kiegészítik egymást. A hibáról a feltételezések és következtetések kapott a folyamat logikai bizonyítás követelés.

1. A logika - bármely két állítás, oly módon, hogy ha egyikük igaz, a másik feltétlenül hamis, és fordítva. Azaz, mindkettő egyidejűleg nem lehet igaz vagy hamis. Cm. És Sze az ellenkező. 2. Leírás kölcsönhatás vagy beszélgetés tartalmazó ellentmondások.

Hasonló szavak a szótárban:

Azt mondhatjuk, hogy az egyik készítmények a törvény az ellentmondás nem tudja követni az ítélet eltérő nyilatkozatokat, hogy van egy igazság, vagy hogy egy bizonyos állítás igaz. Mivel a törvény csak annyit, hogy minden javaslatot kell lennie, igaz vagy hamis, de nem lehet mindkettő egyszerre. A törvény nem jelzi, hogy melyik alternatívát kell előnyben részesíteni, és önmagában nem határozza meg, hogy mit ítéletem igaz. Most viszont, hogy a jogértelmezés ellentmondás. ne mondja: „Javaslatok ez a vörös és ez nem piros Ez nem lehet igaz, ugyanakkor „mert mi felszámolásában érdekelt a” nem »kell mondani.« Hitetlenség nyilatkozat A meggyőződés, hogy ez a vörös és a bizalom hiánya az a tény, hogy ez piros, mindkettő igaz mindig igaz. „Úgy tűnik, hogy ezen a módon tudjuk helyettesíteni a” nem „és a” hazugság „hogy” hűtlenség „és” az igazság a hitetlenség „Akkor meg újra.” nem „és a” hazugság „a definíció: a” nem kék „olyan kifejező bizalom hiánya milyen fejezik ki a” ez a kék. „ez elkerülhető, hogy a” nem”, amely egy összetevője meghatározatlan tényeket.

a kölcsönhatás ellentétes oldalain kölcsönösen létesítmény vagy rendszer, amely együtt temnahodyatsya a belső egységet és kölcsönös, mivel istochnikomsamodvizheniya és fejlesztése a természet, a társadalom és a tudás.

a kölcsönhatás ellentétes oldalain kölcsönösen létesítmény vagy rendszer, amely egyúttal található a belső egységet és kölcsönös forrásként önálló mozgást és fejlesztése a természet, a társadalom és a tudás.

- Eng. ellentmondás, társadalmi; azt. Sozialwiderspruch. Ellentmondások felmerülő fejlesztési folyamatban a szociális szférában. kapcsolatok, kifejező ütköző vagy széttartó tendenciák ezt a fejlődést.

közötti ellentmondás használati érték és a csereérték az árut.