élő egyház

„Építem egyház és a pokol kapui nem fognak diadalmaskodni ellene.” (Mt. 16:18)

A „egyház” emberek különböző gondolatok és érzések. Néhány érzékelik az egyház meleg és a megbízhatóság. Más emberek említésére az egyház úgy érzi a veszélyt, leigázás, és beavatkozásnak a szabadságukat.De mi, elvégre az egyház? Milyen feltételek mellett egy csoport ember válik egy templom? Mik az alapvető összetevői a templom áll a nap alatt?

Amire szükségünk, hogy egy egyház? Lehet, hogy ez egy külön meghatározott helyen? Különleges események? Szertartás? Tartozó egyik hitvallás? Lelkész? Vagy talán meg kell nézni az egyház és az a képessége, hogy él a miniszterek, akik kezdeni az új egyházak?

Ismerete lelkész
Pastor Paul Shapoval Pomoshnyanskoy templom találkozott velem és a „Voice of Truth” magazin tudósítója testvére Szergej küllők a vasútállomáson. Az ő vendéglátó házat várt minket egy finom vacsorát készített az ő gondoskodó felesége Olga. Huszonnégy éve együtt vannak. Két idősebb lánya, Natasha és Oksana házas. Szüleivel élt a kisebb lánya - Svetlana, közkedvelt. Énekel és kíséri zongorán közben szolgáltatásokat.

- Én szenteltem az életemet az Úrnak. A vágyam egy dolog - legyen boldog, hogy nem az ő akaratát, - testvére Paul válaszolt a kérdésemre a választott szolgáltatás.

- Ma Kirovogradska olyan terület, amely a szavak a Bibliában, nevezhetnénk „sivatagi út vezet a Jeruzsálemből Gázába” (ApCsel 8,26). Ezen az úton az Úr küldött Philip. Ez jellemző a modern vidéki: nélkül maradt kellő figyelem, a falusiak vannak ítélve részegség, kicsapongás és a kábítószer-függőség. De sokan vannak, akik, mint az etióp szoruló, megváltás. Meg kell találni, és új templomok. Ez egy távoli faluban a területünkön Lyubomirke Isten találtak és felébredt úttörője evangélikus hit Ivan Ryaboshapka. By the way, a regionális presbitérium Tanács megbízta, hogy tartsam a Biblia és a tálat, hogy tartozott a testvére Ivan. Ma Lyubomirku nem lehet megtanulni - a falu szellemileg „döngölt” nehéz evangelizálni a talajba.

A lelkész megmutatta nekünk ezeket emlékek: a nagy Bibliát olvasott a híres prédikátor, és egy ezüst kupa, amit használnak a végrehajtás Isten parancsolatait - az emlékezés az Ő szenvedése a kereszten.

Mi már régóta beszéltünk a kemény munka a miniszterek, sokat tanultam az új és érdekes dolog a történelem, a Gospel

mozgás. lánya templomok
Az egyik első templomok Ukrajnában került megrendezésre területén a modern Kirovograd, a falu Lyubomirka. Itt egyszer Megbántam Ivan Ryaboshapka. Közeli helyeken kapcsolódó missziós munkájának alapján az evangélikus templomok. A 70-80 év. 19. század ezt az áldott Isten szervezett a templom munkás és Pomoshnaya.

Kirovograd régióban 62 az egyház, de egyes területeken nincs hang evangélikus közösség. A Dobrovelychkivka Raion, ahol a város Pomoshnaya, kilenc templomok. Öt közülük - a gyerekek a közösség pomoshnyanskoy templomot. Több templom, mint más területeken a régióban. Lelkipásztori teszi Pomoshnaya testvére Paul Shapoval. Különösen terhelt hétvége - szombaton és vasárnap. Ez a két nap, Paul elkötelezetten szolgálja az új templomok. Ő segíti a felesége, gyermekei és testvérei András és Leonyid. Az evangelizációs utak járó kezdő prédikátorok a templom. Számukra ez a helyes gyakorlatot. Szervezésekor új templomok vasárnapi iskolában dolgozó pedagógus a gyerekekkel. A fiatalok is meglátogatta az új templom, és részt vesz a dicsőítése a Lord. Fontos, ha az ilyen szolgáltatás lehetővé teszi a szorosan összefüggő csapat lelkes keresztények.

családi kísérők
Shapoval testvérek - a keresztények a harmadik generáció. Nagyapjuk Fedosei Shapoval, egy 37 éves, ítélték tíz év, hogy részt vallási szertartásokon. „Blame” súlyosbította a Bibliát, amely megtalálható az NKVD dolgozók. 1937-től 1941-ben került börtönbe a Release Station Arhangelszk régióban. Miután a második világháború, és meghalt a börtönben. Rokonok úgy vélik, hogy a legvalószínűbb, hogy lelőtték. A két gyerek maradt apa nélkül. Fia Miklós volt hű Isten hívásának - nyomdokaiba apja. Tól 1973-1987 Nikolay Fedoseevich végzett lelkész a templomban Pomoshnaya. Halála után, a templom lelkésze választotta a középső fia, Paul. Ő teszi ezt a nehéz, de áldott munka 1987-től napjainkig. A falvakban és Yurevka Nikolaevka felelősséget a minisztérium viseli bátyja Leonid, és a falu Sandy Wade hordoz lelkész Jr., Andrew. Amellett, hogy szolgálja a testvérek dolgozik a termelésben. A 20 éves, Paul is dolgozott - a legfőbb mechanikai műhely építőanyag gyár. Ezzel kapcsolatban az építkezés egy új imaház, és az új templomok, elkezdett dolgozni csak a templomban.A szolgáltatás Pomoshnaya
Gyorsan elrepült a rövid nyári éj. Reggel mentünk a templomba - a kialakított ideiglenes istentiszteleti hely. Észrevettem, hogy sokan voltak a gyerekek és fiatalok. Az igehirdetés során ezt a szolgáltatást arra irányultak, hogy a memória a halál és a Jézus Krisztus feltámadása.

Miután a kenyér megtörésében lelkipásztor kérte az ima a bűnbánat. Istenhez fordult 70 nn nő Greta Porfirevna 16 rd Paul. Ez azért jelentős, nem csak az egyház számára. Most Ukrajnában fordul Istenhez, vagy idősebb, vagy fiatalabb, mert a többség a munkaképes korú lakosság vasárnap dolgozik építkezéseken, a piacok vagy az országon kívül. Sajnos, az emberek továbbra is úgy gondolja, többet a földön, mint az örök (Mt 24 :. 37-39)

Ezután a fiatal keresztények Szergej és Natasha is bejelentette, hogy a vágy, hogy feleségül. A lelkész imádkozott az áldás a fiatal, Valentina, akinek születésnapját, és egyéb szükségleteinek a templomot.

- Ami a mi egyházi növekvő ima élet - mondja P. Shapoval. - A napi reggeli ima össze egy csoport testvérek. Az utolsó csütörtökön a hónap tartott napi ima. ez az ima ideje megoszlik a hívők. Tárgyai ima a lelki növekedés, megújulás, az épület egy imaház, a megújulás és áldását a Ukrajna. Minden csütörtökön össze imára a lakások azok, akik nem járnak templomba, mert a betegség. Többször gyakorolt ​​virrasztásaik. Isten gazdagon megáldott minket a lelki nevelés az egyházon belül. Ez a „Íme, a te Istened” program „Lelki anyaság”, „Kol 2: 7”, „Pál levele a Galata és a rómaiak”, stb

- Szinte mindig az én missziós utazások velem meghajtók feleségemmel. Prédikálok, és ez segít az emberek megtanulják az új keresztény himnuszokat, - mondja a lelkész. A Sandy Brod találkoztunk Pastor névrokonaival - Nyikolaj Vlagyimirovics és Olga Ivanovna Shapoval. Ők már régóta dolgozik a speciális bentlakásos iskolákban. Az ifjú, Olga itt kezdte pályafutását oktató. Most is van - a rendező a bentlakásos iskola, a férje vezet egy régi teherautó GAZ-53. Nézzük az épületeket, ahol élnek és tanulmányi 146 gyermek, úgy tűnt, hogy ide jöttek, a 20-es években a múlt században. De kiderült, hogy egyes épületek még régebbi, ők építették a 20. század elején. Romos épületek jól karbantartott, festettek. Régi bútorok, kopott belső dekoráció idézi szomorú gondolatok a gyermekek életében, akik számára mindez haza. Egy kis könyvtár ugyanaz kopott, de szépen ragasztott könyv szovjet időkben. Beszállás a regionális szinten. Gyermekélelmezésben áll 5 hrivnya (kevesebb, mint egy dollár) egy nap, 60 hrivnya évente (tizenegy dollár), az állam osztja a ruhák. Természetesen ezek az alapok nem elegendőek. Ezért a tanárok és oktatók össze különböző savanyúságok, lekvárok, és mint házastársak Shapoval, ezek szerint a hátrányos helyzetű gyermekek azok. Nyáron a gyerekek a táborban „Forest Song”.

A fej az árvaházban nem panaszkodott a nehéz élet, de hála a testvére Paul Shapoval, hogy segítse a gyermekek ruházat, lábbeli, tisztítószerek, élelmiszer.

Ugyanabban a faluban meglátogattunk egy lánya templom, ahol a nemrég befejezett rekonstrukciója telephelyén imaház. A falu központjában a keresztények megszerezte a romos épület, javítani és kiderült egy szép imaház. A közelmúltban ünnepelte a ráfordított ezt a házat. Az ünnepségen került Kijev első elnökhelyettese a WZO Baptist Tkachuk VD feleségével. Church Deacon Ivan Gusar azt mondta, hogy a vidéki vasárnapi iskolában jön mintegy negyven gyerek, főként - a gyerekek a hitetlen szülők. A keresztények jó hír prédikált nekik segítségével bábszínházat.

A hazája a Hero of Labor
Miután részt az istentiszteleten, azonnal elment a faluba Komyshevatoe, ahol jelenleg is dolgozik egy új templom. Ez az egykori domének ismert a Szovjetunióban a Szocialista Munka Hőse A. Gitalova. Élettartama során a személyes barátja Brezsnyev meg magát itt egy bronz mellszobor, amely ma is áll.

Kezdve házának szolgálata a kultúra, P. Shapoval néha tapasztalható: a találkozón jött nagyon kevés ember. Így volt ez a hat hónap. De nem volt igaz és hű. Ez kifizetődött. Hamarosan megbánta az első hét, majd további nyolc. Vannak fog főleg a nyugdíjasok és a gyermekek.

Miután visszatért Pomoshnaya mentünk esti istentisztelet, aztán az imaházba alatt áll. A lelkész felajánlotta, hogy imádkozzon. Kértem Istent, hogy segítsen befejezni az építőiparban a házat, és tele megtértek. mennyit kell költeni több pénzt, és hogy annyi erővel próbálják befejezni az építkezést. Ezért a keresztények fűzzük reményeiket csak az Úrban.

- Minden alkalommal, miután a két hétvégén, este, úgy érzem, egyfajta kellemes fáradtság - Brother Paul. - Szeretném látni ezt az érzést nem hagyta abba. És akkor „ád imádott aludni ...” (Ps.126: 2)

ehelyett viloga
Valamivel több, mint egy nap voltunk Pomoshnaya, de ez is elég volt ahhoz, hogy az élő egyház és úgy érzi, hogy szüksége van. Egyesek úgy vélik, hogy a létezése az egyház lehet meghatározni vezető vagy hiánya eseményeket. Az igehirdetés, ének és dicsérte az Istent, nyilvános istentisztelet, keresztény közösség, stb -, hogy ezek mindegyike egyformán fontos, és vannak olyanok, amelyek fontosabbak, mint mások? Kijelentkezhetek semmit, és mégis van egy templom?

Csak egy tény létezésének élő egyház megmutatja a világnak, Jézus Krisztusról. Ez létezik Jézus Krisztusban és Jézus Krisztus által, és egy jellemzője a korszak az Újszövetségben.

Hány ember van szükség, hogy hozzon létre egy templomot? Az Úr azt mondta: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” (Mt.18: 20).

Ebben egy napos kirándulás, részt vettem négy szolgáltatásokat. Ott maradt a Szentlélek, és prédikált a jó hírt. És láttam, hogy az Úr teszi egyházát az emberek úgynevezett általa.