Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni

Paradicsom most nagyon népszerű és szeretett mindenféle zöldséget. Ezeket gyakran használják pácolás, pácolás, hogy a tészta szószok, ketchup. Nem kerti telek, ami nem nőtt ez a gyönyörű, nagyon hasznos zöldség.

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Műszaki és mezőgazdasági technikák termesztése paradicsom kerül bemutatásra ebben a cikkben.Self előforma paradicsom magokat palánták ültetése

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Tapasztalt kertészek magvakat nem vásárolnak az üzletekben, és őszén betakarított saját a legjobb és legerősebb növények. A mag elhagyják a második gyümölcs, hogy a nő a második kéz. Ebben az esetben a magokat kell kiválasztani csak a tetején a gyümölcs. Már tesztelték az idő és a tapasztalat, a minőség az ilyen magok sokkal magasabb.

Általánosságban, a kiválasztás a magokat kell kiemelt figyelmet kap. Amikor a betakarítás a magokat kell venni várhatóan növekedni fog a paradicsom: zárt üvegházban vagy a nyílt terepen. Fokozat oszlanak determinált - alulméretezett, amely gyümölcsöt csak a szezon elején, és határozatlan - magas, így a gyümölcs az egész nyári szezonban. Paradicsom magvak, amelyek a kívánt jellemzőkkel könnyen kiválaszthatók a boltban vagy gyűjteni magát. De emlékeznünk kell arra, hogy a begyűjtött magokat hibrid fajták gyűjteménye magokat.

Előkészíteni az új vetésre

Ültetés előtt a magokat rendezni a méret, ezt a folyamatot nevezik kalibrálást. Az elemzés folyamatát, külön kis és nagy magok. Ültetésre kell hagyni az átlagos vetőmag, közel azonos méretű. Ők ugyanazt a tartalékok valamennyi tápanyagot, és így békés hajtások, fontos, hiszen a palántákat ültetnek a paradicsom általában elég szűk.

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Hogy gyorsítsák fel a csírázás, a kitermelést növeljük, betegség-ellenállóság szükséges:

  1. hő a magokat a nap folyamán, és 60 fok (lehetőség van az akkumulátor);
  2. maratott 15 percig 1% -os kálium-permanganát;
  3. távolítsa el a magvakat a felszínre;
  4. öblítse le tiszta vízzel;
  5. Eljárás 12 órán mikroelemek - microfertilizer 1 tabletta egy liter vízben.

Ajánlások vetőmagvak

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Óvatosan előkészített magot termelt termesztése paradicsom palántákat az otthoni - zálogjog jövőbeli növények. Sok gazda és kertész van szó, ha a növény paradicsom palántákat. alább ebben a témában lesz szó.

Sokan használják a megvásárolt földet, készített kifejezetten a termesztés paradicsom és paprika.

Az ilyen föld ültetésre paprika és paradicsom alapul tőzeg, és tartalmaz egy teljes készlet a szükséges tápanyagokat a mikro - és makrotápanyagok.Ezek a speciálisan kiválasztott tápanyagok elengedhetetlenek a teljes fejlesztési és növényi növekedést.

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
A réteg a talaj keveréket kell 4-5 cm vastag.

Amikor bevetett tálcák kell tennie:

  • jelölje meg a felületi talaj keveréket négyzetének 4 x 4 cm;
  • koca közepén minden téren a mélyedésben 1,5 cm három magot;
  • gyengéden hidratálja a talaj felső rétege;
  • fedjük le az edényt fóliával vagy üveg létrehozásához mikroklímát.

Az illetékes ellátás palánták

A folyamat az ellátás a palántákat, és a palántákat is nagyon fontos, mivel ez határozza meg az időszak csírázási sok tekintetben a minősége a jövőben csemete tabletták.

Care palánták paradicsom

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Barátságos hajtások általában úgy tűnik, hogy 3 csírát minden téren (csésze) 6-8 - második nap ültetés után. Ha mind a 3 csíra ad az első pár új levelek, minden téren (kupa) az eltávolítani kívánt egyenként leggyengébb csírát. Ezután eltávolítjuk a növényeket, amelyek a két sziklevelek növekszik, mint egy levél egy közbeiktatott oldalon.

Empirikusan következtetni, hogy mindazokat a tulajdonságokat, a szülői növények megismételjük csak azok a növények, aszimmetrikus elrendezése az első pár valódi levelek. Néha kell hagyni, és a nagy kelbimbó, mivel azok gyorsabban nőnek, és elnyomja a fejlesztési más növények.

Trágyázás palánták paradicsom

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Annak érdekében, hogy növeli a jövőbeni növény szükségszerűen alkalmazni trágya palánták paradicsom és paprika, de jobb, hogy speciális típusú műtrágyák kifejezetten ezekhez a növényekhez.

Amikor a csíráztatott magvak, paradicsom palántákat előállított öltözködés az otthoni összesorolt ​​termékenyítő folyékony szerves és műtrágya vízben oldjuk.

Egyesek szerint a termelők, műtrágyázás palánták paradicsom és paprika élesztő hozzájárul ahhoz, hogy megerősödjön és a növekedést. Továbbá, a tapasztalt kertészek azt tanácsolják termékenyítő palánták paradicsom és paprika népi jogorvoslati - természetes szerves trágya (szerves trágya oldat) vagy gyógytea.

Az alapvető szabályok növényi csákány

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
Plant csákány kell különös figyelmet kapnak. Készült ültetés a növények egy rög kitermelt, akkor ajánlott, hogy transzplantációs őket tartályokba (csésze) polietilén vagy más hasonló anyagból, anélkül, hogy egy alsó. Kívánatos a fő gyökér Prischepa egyharmada az - a gyökerek jobban elágazó.

Mindkét oldalán a poharak tartja össze. Ezek átrendezett rétegben tálcára fűrészpor vastagsága mintegy 2-3 cm. A tetején az edény, hogy töltse ki, hogy az élek egy keveréket használtuk fel a mag ültetés, és óvatosan jégre palánták. Most egyre inkább swordplay tőzeg használata csészéket.

A második termékeny palánták paradicsom és paprika általában tartanak egy héttel a kiültetés előtt a földbe. Az igény etetés jelzi a színe a levelek. Ha a sötét levelek, szárak és enyhén lila - kötés alkalmazása nem szükséges.

Május 10-20 üvegházban lehet ültetni palántákat. Növények ebben az időben már 8-10 szórólapok.

Előállítása magvak és megfelelő termesztése paradicsom palántákat az otthoni
A magról nem kell erősen hosszúkás alakú, belső hordó elég vastag és erős. 3 nappal ültetés előtt el kell távolítani az alsó levelek a bokrok. Ültetés a palántákat a földbe, hogy töltse ki a kutak tápanyag talaj és a víz telített lila kálium-permanganát oldattal, amely egy fertőtlenítő lépéseket.

Ebben az áttekintésben azt részletesen megvitatták, hogyan nőnek jó palánta paradicsom és a paprika, kiderült, sok titkot a termesztés paradicsom palántákat. Szabályok jók, és a termesztés borsot. Elég munkaigényes nőnek otthon paradicsom palántákat, de érdekes. Mert palántanevelés szüksége ideális hőmérsékletet, páratartalmat, a világítás és a fokozatos edzés.

Meg kell különösen óvatos öntözés éretlen palánták, mert akkor tönkre a növény.

Grow palánták kedvenc fajták saját mag, de nem vásárol a piacon. És növekszik a palánták saját amint azok valószínűleg vásárolni a rossz növények soha nem akar. A következő irányelveket kell jönnie erős palántákat, és lesz egy nagy termés. És a paradicsom, feldolgozott formában lesz egy nagyon hosszú ideig örömet és emlékeztetnek egy nagy idő a ház.