Elvesztése tejfogak gyermekek és a változás az állandó

Elvesztése tejfogak gyermekek és a helyükbe lépő állandó általában akkor fordul elő évesen 6-7 év, de néha vezethet kisebb eltéréseket ezektől kapcsolatos kifejezések egyedi jellemzői a szervezet.Egy kis anatómia

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan változás történik a fogak, akkor kell egy kicsit, hogy megértsék a szerkezete és jellemzői a fogazat.

Annak ellenére, hogy a tejfog kitör normálisan egy baba teljesül, hat hónapig vannak kialakítva a nagyon korai szakaszában a terhesség. Ez egy meglehetősen hosszú és bonyolult folyamat, amely végül a terhesség utolsó harmadában, és amint a baba megszületik, akkor kezd kialakulni az alapjait maradandó fogak.

Ez azért van, mert nagyon figyelmes, hogy az egészségügyi tejfogak, a fogszuvasodás fertőzés miatt tejfog károsíthatja a rudimentum állandó.

Állítsa be a baba foga eltér a szokásos. Felnőtteknél általában 32 fog, de a tej -csak csak húsz. Általános szabály, hogy veszteség tejfogak fordul elő, amikor már kitörő állandó. Gyakran előfordul, hogy a szülők aggódnak, hogy a folyamat a kitörés és a veszteség fájdalmas a gyermek számára, de a legtöbb esetben, ezek a félelmek alaptalanok, ez a lehetőség gyakorlatilag kizárt. Az a tény, hogy az előállítás során a fogászati ​​rendszer változása a fogak fokozatosan kezdenek feloldódni tejfog gyökerek, ezért a fogak meglazulnak, és kiesik, és a helyükön nőnek állandó. Leggyakrabban a folyamat kezdődik az alsó metszőfogak. Fontos, hogy az orvos, majd a változás a fogak, így nem csoda, - hogyan kell kezelni a fogágybetegség.

A fogak meglazulnak és fokozatosan csökken, az egész folyamat 6-8 év. Ha vesszük az átlag, akkor az első baba foga hullik hét év, és a tizennégy éves gyermek már nem marad az ideiglenes fogak.

Hogyan történik?

Időpontok változik a fogak, valamint az időzítése a kitörés, egyéni minden gyermek számára. De a következetesség és a növekedést és csökkenő -primerno ugyanaz. Eleinte a gyermek növekszik állandó őrlőfogak - a fogak hiányoznak a tej magába, mert egyszerűen nincs elég hely a fiak foga. De amint a gyermek idősebb lesz, az a hely felszabadul, és megjelenik a hatodik foga.

Aztán jön a változás ideje tejfogak, fut, ugyanúgy, mint a fogzás. Először is kezdjük a támolygó és esik alsó metszőfogak, mögöttük - a felső, majd eljön az idő, Premoláris - mintegy tíz éves korában esik az első pár, tizenkét évre - a második. És végül baba foga esnek a tizenhárom éves korában - ez agyarait. De ez még nem minden. Tizennégy, a gyermeknek meg kell kapni az állandó második zápfog, és miután tizennyolc nő bölcsességfogak - a harmadik őrlőfogak. Ezek azonban nem nőnek az egész nép, és ezek hiánya nem tekinthető a betegség.

Ha szükség van az orvosi ellátás

Ha a változás a fogak a gyermek kíséri a különböző fájdalmas érzés, viszketés, súlyos gumi vagy jelentés a gyermekek panaszkodik fokozott érzékenysége a zománc, szükséges, hogy konzultáljon egy fogorvos.

Ezen felül a szülők ne felejtsük el, hogy a változás során a fogak, a gyerekeknek szükségük van a megfelelő táplálkozás a test a megfelelő mennyiségű kap az összes vitamin és ásványi anyag szükséges kialakulását és növekedését fogak.

Ha a baba foga kiesett. A seb vérzik 5-10 percig. Ez egyszerű, hogy egy steril vatta vagy géz, és csak adja meg a gyermek megharapni. Abban az esetben, ha a vérzés folytatódik túl hosszú, meg kell mutatni a baba gyermek gyermekorvos, aki előírt vizsgálati véralvadáshoz.

Előfordul, hogy a baba foga kitör megakadályozza az állandó, majd távolítsa el azt a segítségével a fogorvos, anélkül, hogy megvárná forgatta magát.

Távolítsuk el a fogak is szükség van a fejlődés minden gyulladásos folyamat, lazaság és a fájdalom a tejfog, és egyéb kellemetlen érzéseket, hogy megteremtse a gyermek fogai, nem akar kiesni a saját.Egy szó, minden olyan esetben, ahol a változás tejfogak kíséri az esetleges problémákat, vagy kellemetlenséget, ne várjon. Sokkal bölcsebb, hogy azonnal forduljon orvoshoz.

A változás a tejfogak állandó - mint ez történik

Változás az elsődleges fogak gyermekeknél abban az időben - ez a folyamat tarthat 7-9 év. És ez nem úgy kezdődik veszteség baba foga gyakran úgy a szülők, de az Advent Premoláris - ezek a fogak nem a tej, mert úgy tűnik, a gyerekek négy-hat év, és nőnek egyszer állandó.

A megjelenése Premoláris annak a ténynek köszönhető, hogy a gyermek növekszik, és vele együtt a növekedés a változás és fogazat. Először állkapocs mindössze húsz tejfog, akkor volt egy hely a premolárisoknál, az orr magassága a gyermek fogközökbõl növekszik, és ez az egyik fő jele, hogy hamarosan tejfogak kezdenek esik ki, mint a hagyományos, nagyobb fogai, már megjelenik elég hely.

Laza, és kiesik az első fogak kezdenek a 5-7 év. Első metszőfogak, őrlőfogak, majd az utolsó fogak kihullanak.

Mit kell keresni

A fogak lehetnek igen aktív időszakban 7-11 év. A szülőknek tudniuk kell, hogy a zománc a maradandó fogak törékeny, ezért nagy a kockázata a fogszuvasodást. Ez nemcsak azt állítják, hogy a gyermek feltétlenül tisztítani reggelente és esténként fogakat, hanem, hogy ellenőrizze, hogy csinálja. Rengeteg gyerek próbál elvégzi az eljárást a lehető leggyorsabban, és a helytelen szájhigiénia hozzájárul az a tény, hogy csak a kialakult fogak által érintett fogszuvasodást.

A vizsgálat alatt a fogazat figyelemmel kell kísérni és a baba táplálkozás. Ő étrend tartalmazzon megfelelő mennyiségű összes alapvető ásványi anyagokat és vitaminokat, megfelelő és konzultálva a gyermekorvos, akkor adja vitaminok és tablettát.

Ezen kívül legalább hathavonta kell menni a szakember fogorvos, aki értékelni fogja a feltétele a száj, tanácsot ad a higiénia, megmondja, hogyan lehet megelőzni a különböző szövődmények és a fejlesztés a ínybetegségek és a fogszuvasodás.

Időnként, ha van egy változás a tejfogak állandó, a gyermekek maguk is gyakran próbálja rázza a fogát, és még a saját ragadhatja őket. Nagyon gyakran próbálja megérinteni a seb vagy állandó fogazás, magyarázzuk el nekik, mit kell tenni, így nem éri meg, mert nagyon könnyen fel a szájüregben fertőzés, amely gyulladást okoznak a fogíny. Ha a fog lengő, meg kell várni, amíg nem esik ki a saját, ha a fogat ad némi kellemetlenséget vagy fájdalmat, akkor forduljon egy fogorvos, aki eltávolítja azt teljesen fájdalommentes steril eszközzel.

Ha a fogak nőnek görbe

Néha közel a megdöbbentő tejfog növekedni kezdenek állandó, ami nem elég hely, és ők sem nőnek ferdén vagy kezd kiállnak a fogazat. Ebben az esetben meg kell venni a gyermek egy konzultáció fogszabályzó, hogy segítsen megoldani a problémát.

Azt is érdemes odafigyelni arra, hogy év alatti gyermekek öt-hat év volt a fogak közötti rések. Ez azt sugallja, hogy a maradó fogak, amelyek szélesebb tejtermékek, van elég hely. De ha egy ilyen „kis ablak” nem jelenik meg, akkor a legjobb, hogy egy szakember.

A változás a tejfogak állandó előfordul minden gyermek, és így sok szülő nem fordít kellő figyelmet az állam ideiglenes fogak, és mégis, ha a gyermek idő előtt elveszíti tejfogak, akkor okozhat problémákat, ha állandó. Különösen csökkenése miatt interdentális rések nőnek görbe fogak, kisebb, mint amennyi szükséges, vagy ki a fogazat.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a folyamat helyett tejfogak állandó, általában kezdődik legkorábban öt év, és nem később, mint hét. Ha reszketeg fogak panaszkodik négy baba, akkor forduljon a fogorvos, az oka ez a jelenség lehet a fogszuvasodás. Konzultáció a fogorvos és gyerekorvos is szükség van, ha a nyolc éve a gyermek nem kezdett csökkenni tejfogak.

Mennyi tejfogak kihullanak

Baba foga fektetik még méhen belül, de kezdenek kitör körül a hetedik hónapban a baba életét. Fokozatosan, szája tele fogakkal, de mint tudjuk, ezek a fogak nem állandó, és az új szülők gyakran érdeklődnek a kérdés: hány baba foga kiesik?

A fokozatos változás a fogak kezd történni körülbelül négy év, a baba lesz egy nagy őrlőfogak, hogy a fogorvosok gyakran nevezik „hatéves zápfog”, majd, a vezető óvodáskortól növekedni kezd elülső fogak, amelyek kiszorítják a tej metszőfogak, és fokozatosan a szájüregben lép fel lecserélését új fogat.

Azonban annak ellenére, hogy a tejfog - ideiglenes „vendég” a gyermek szájába, gondos ellátás igényeiket. Ez a minőségi tejfogak nagymértékben meghatározza a minőségi állandó. Ha a baba túl korán elveszíti az egyik fogát, azaz annak kockázata, hogy a szóló a gyökere nem fog megtörténni, vagy módosított formában, vagy fogat kezdetben fertőzött fogszuvasodást.

A gyermek felnő, és szájsebészeti egység megkezdi felkészülés a változás a fogak. Gondos szülők kell jegyezni, hogy mielőtt a tejfog elkezd csökkenni, a különbség közöttük növekszik. Ez a jelenség annak a ténynek köszönhető, hogy a „felnőtt” fogak nagyobb, és azok megfelelő növekedéshez több helyet. Ha azonban a hiányosságok nem növeli, van egy nagy veszélye, hogy az új fogak nőnek görbe.

Mennyi tejfogak kihullanak - egy nagyon személyes rekordot. Fogorvosok mondják csak a leginkább közelítő előírások, de minden attól függ, a személyes jellemzők a gyermek és annak szerkezete a szájsebészeti rendszer. De mint általában, a fogak elkezdenek kiesni éves kor között 5-7 éves. Ha van késés, szükséges, hogy konzultáljon egy fogorvos.

A folyamat pótfogak meglehetősen egyszerű, de nagyon érdekes. Először tej gyökér enyhén csökkentett méretű, majd teljesen felszívódik. Tooth fellazul, és a gyökér már egyre alatta. Néha fogak kihullanak magukat, néha maguk a gyermekek is lazítani, és húzza őket.