Elvesztése tejfogak gyermekek mikor, hogyan és miért

Elvesztése tejfogak gyermekek mikor, hogyan és miért

Sok gyermek és szüleik változtatni baba foga az állandó egy boldog alkalom. Baba bemutatásával kivált fog érezni a felnőttek. És a szülők azt mondják, egy másik fontos szakaszában a gyermek. Ugyanakkor, néha vannak olyan helyzetek, amelyek problémákat okozhatnak a szülőkkel. Sokan érdeklődnek, amikor a gyerekek elkezdenek csökkenni tejfogak? Miért fogak kihullanak előtt vagy után a határidő? Egyes szülők szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a baba foga gyermekek kimaradnak nem teljesen helyes. Tekintsük a választ minden lehetséges kérdésre.Hány éves csökkenése tejfogak gyerekek?

Szakértők rámutatnak, hogy az időzítés a veszteséget a tejfogak, valamint időzítése kitörés állandó foga, egyedi minden gyermek. Az egész folyamat helyett a fogak fölé nyúlik hat-nyolc év. Jellemzően az átlagos életkor, amikor a gyermekek elkezdenek csökkenni tejfogak, orvosok hívja a kor hat vagy hét éve. A statisztikák szerint a fiúk, ez a folyamat általában később kezdődik, mint a lányok.

Először a baba esik alsó metszőfogak, majd - a felső metszőfogak.

Ezután évesen hét vagy nyolc év, a gyermekek elkezdenek csökkenni alsó oldalsó metszőfogak és a felső oldalsó metszőfogak.

Életkor 8-10 éves gyermek - az időszakot, a kis felső őrlőfogak (első őrlőfogak) és alsó kisőrlőkig (első őrlőfogak).

A 9-11 éves gyerekek rendszerint csökken a felső szemfogak, nekik és az alsó szemfogak.

Abban az időszakban, 11 és 13 év egy gyermek esik alsó nagy őrlőfogak (második zápfog) és a felső nagy zápfogak (második zápfog).

Azonban ebben a sorrendben a változás tejfogak állandó nem kötelező. Néhány gyerek utolsó fogak kihullanak.

Néhány szülő megtudja, hány éves esik tejfogak gyermekeknél, pánikba esnek, ha a gyermek 6-7 éves még esett fogat. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy az időzítés a változás a fogak számos tényezőtől függ, beleértve az általános állapota a test baba, a genetikai hajlam, és még a lakóhely szerinti régió. Továbbá számos betegséget okozhat késedelmet a változás a fogak.

Sokkal rosszabb, ha a baba foga csökkenni kezd korban. Ebben az esetben meg kell mutatni a gyermek a fogorvoshoz.

Hogyan és miért gyerekek kiesnek baba foga?

Mindenki tudja, hogy egy személy 32 fog - 16 alsó és 16 felső. De az elsődleges fogak gyermekeknél csak 20. Általában a baba foga kiesik, amikor elindul kitörő állandó. Wise természet gondoskodott arról, hogy a változási folyamat fogak gyakorlatilag fájdalommentes a gyermek számára.Gondold át, hogyan és miért esik tejfog gyermekeknél. A változás folyamata tejfogak állandó kezdődik fokozatos „felszívódást” gyökerei tejfogak. Miután elveszítette a foggyökér, kezd válni laza, és kiesik, anélkül, hogy sok kellemetlenséget a gyermeket. Az ülés kezdődik, hogy kitör és nő állandó fog.

Csere fogak nagyon fontos a további fejlődés a gyermek. Állandó fog lényegesen erősebb és szívósabb baba foga. Ez sokkal nehezebb zománc ez sűrűbb. Így a gyerekek szervezet alkalmazkodik a felnőtt étrend.

Sok gyerek idején imbolygó fogat gyakran egyedül próbálta lerázni, és még hányni. A szülőknek meg kell magyarázni nekik, mit kell tenni minden esetben lehetetlen. Így, akkor tegye a szájüregben fertőzés, ami gyakran vezet ínybetegségek és más súlyos problémákat. Továbbá, ne érintse meg a sebet az ujjával után esett fogat.

A legfőbb probléma, ha változik a fogak gyermekeknél

Elvesztése tejfogak gyermekek mikor, hogyan és miért
Jellemzően a baba foga gyermekek kimaradnak minden gond nélkül. Mégis, néha a gyermek és szülei szembesülnek valamilyen váratlan helyzetekben a folyamatban.

A leggyakoribb probléma a nyomon a szülők, hogy a maradandó fogak görbe mászni. Annak ellenére, hogy a tej sima volt, gyönyörű. Mi ennek az oka? Kitörése után tejfogak között általában nincsenek hézagok, rések. Ez normális. De akkor a baba álla növekszik, és fokozatosan a változás a fogak között rések vannak a baba foga. Ez a természet által nyújtott annak a ténynek köszönhető, hogy a maradandó fogak nagyobbak tejtermékek. Ha ezeket a hiányosságokat nem képződnek szükséges, a maradandó fogak csak nem illik az állkapocs, és ennek eredményeként, a gyermek állandó fogak nőnek görbék.

A másik oka a csírázása a görbék a maradandó fogak egy gyermek jelenléte a különböző rossz szokások, mint például a hüvelykujj szopás, arc, az ajkak, a nyelv, idegen tárgy. Görbe fogak gyakran tünete kialakulásának malocclusion a baba. Ezért, ha a hat évvel a gyermeknek nincsenek rések a baba foga, akkor jobb, hogy mutassa meg pedodontist-ortodonotu.

Néha idején mindkét gyermek tejfogak kihullanak, ők panaszkodnak a viszketés és a fájdalom az íny és a növekvő fogak. Ebben az esetben, meg kell mutatni, hogy a gyermek az orvos. Ha szükséges, az orvos felírhat vitaminok és nyomelemek vagy erősíti a fogzománcot révén különleges lakkok, zselék.

A szülőknek tudniuk kell, néhány magatartási szabályok időszakban fogvesztésének gyerekek.

Ha a seb vérzés után fogat esett, a gyerek számára lehetővé kell tenni, hogy harapni egy steril kötést 10 percig. Ha a vérzés nem lehetett megállítani 20 percig, szükséges, hogy egy orvos.

Miután a baba kiesett egy foga, 1,5-2 órán át, meg kell ne egyen. Ezen a napon, akkor nem szükséges, hogy egy forró, fűszeres és sós ételeket.

Általában baba foga gyermekek dobja ki a saját, és nem kell, hogy segítsen nekik ebben. De vannak olyan helyzetek, amikor segítségre van szüksége a fogorvos:

  • tejfog vezetett fejlesztését orális gyulladás;
  • tejfog kitörés megakadályozza megfelelő állandó fog;
  • baba foga veszít mobilitást illeti gyermek.

Abban előfordulását bármilyen probléma van a változás a fogak a legjobb, ha azt mutatják, hogy a gyermek a fogorvoshoz.