emberi spiritualitás, a filozófia a szerelem

Mi a spiritualitás?

A kérdés megválaszolásához először használjuk a tudományos ismeretek a társadalom számára. A tudományos álláspont a társadalom két részre oszlik: az anyagi és szellemi. Az anyagi szféra értetődő termelés, a családi és az otthoni élet, tudományos és gyakorlati tevékenységet. Ez a tevékenység lehetővé teszi a vállalat létrehozására, házak, utak, közlekedés, a kommunikációs eszközök stb A szellemi szféra tartalmaz hét formáját a társadalmi tudat: a politika, a jog, az erkölcs, a művészet, a tudomány, a vallás és a filozófia. Azt a benyomást keltheti, hogy az egyik. amely hivatásszerűen foglalkoznak a hét formák szellemi tevékenység, automatikusan kategóriába esik, egy szellemileg fejlett ember. És azok, akik részt vesznek az anyag összetevője a társadalom életében, ebbe a kategóriába nem lelki ember. Azt hiszem, nem ért egyet ezzel a szétválasztás. Próbáljuk kezelni ezt a problémát.Ha megkérdezzük a hétköznapi ember az utcán, mi a spiritualitás, akkor azt fogja mondani, hogy ez annak köszönhető, hogy a hit Istenben, vallási szertartások, a templomba járás vagy mecsetbe, olvasás imákat és hasonlók. Vagy azt lehet mondani, hogy ez annak köszönhető, hogy az emberek, akik olvasni okos könyveket, menj a színházak, múzeumok, stb De véleményem szerint, az összes fenti elvégezhetjük a lelki és unspiritual férfi fekszik. Az Istenbe vetett hit, illetve a múzeumok látogatása nem ez a fő jellemzője a meghatározás a spiritualitás. Az a személy, hogy sérti a jogait egy másik személy, vagy akár elpusztítására képes kedvéért hitük, nem lelki. Unspiritual ember él magának, és egy nap, azaz ő önző. A másik érdek csak addig a mértékig saját árukat. Ez vezérli az érzelmek és ösztönök, korlátozott létszükségleteit, egyszerűen fogalmazva, korlátozott, csak a biológiai szükségletek az állat. Értékét csak az anyagi haszon. Ugyanez igaz azokra, akik professzionális szinten foglalkoznak a művészetek, a tudomány, a politika és a filozófia is. Ha megfordult a halászati ​​kézműves.

Az egyik fő összetevője a spiritualitás beszerzés, véleményem szerint, az oktatás folyamatát. De milyen az oktatás beszélünk? Miért kell egy személy kialakítható?

Némi gondolkodás után jöttem két pozíciót.

Az első az, amikor építünk interperszonális kapcsolatok. Helyénvaló, hogy aranyszabály: „Ne tedd azt másokkal, amit nem akar elképzelni.” Confucius beszélt erről, meg van írva a Védák és a Biblia, beszélünk róla, és az ókori görög gondolkodók.

Másodszor, amikor sorakoznak a kapcsolatot az egyén és a társadalom, valamint az összehangolás intersocietal kapcsolatok. Összefüggést kell megépíteni, hogy ez vezetett a megőrzése az emberi élet és a társadalom. Például, a meleg házasságot, végső soron, vezethet a kihalás az emberiség. Vagy a fogyasztói civilizáció, elpusztítva a források a föld, van ítélve. Ezért az én szempontból - ez erkölcstelen. A törzs él a dzsungelben, sokkal több is lehet, mint az erkölcsi modern társadalomban, mivel harmóniában élni a természettel, és ezáltal a természet megóvása és lakosságát.Elemezve a második helyen, én arra a következtetésre jutottam, hogy az élet a legnagyobb érték és a haszon. Ha bezárja csak az életed, elhanyagolva más életét, és élni rovására a többi, egyetértenek abban, hogy ez nem erkölcsi. De ha egy személy él a közösségben másokkal, és hogy járuljanak hozzá a közös ügy, azt hiszem, akkor nem elítélni az erkölcstelenség egy ilyen személy. Globális szinten a közös mert látom magát az életet, mint olyan, hogy fenn kell tartani a feltételt, és annak fejlődését.

Amikor beszélünk a társadalom fejlődését, ütközünk az oktatásban. Oktatás nélkül, vagy nem kell beszélni egy személy fejlődését. Bár, van egy dolog. Egy személy lehet okos olvasható kialakítva, de a lelki alacsony. És akkor visszatérünk az eredeti kérdésre. Milyen végzettség kell kapnia a személy? Válasz lesz. Az anyagi élet része, a személy kell fogadni speciális oktatásban. Legyen a tanár az irodalom vagy asztalos. És a lelki összetevője ember kell a tudás megszerzésére, amely segít neki megérteni a következő kérdésekre: Mi az ember lényege? Mi az értelme a létezés? Mi a célod az életben? Hogyan lehet boldog, és hogy másokat boldoggá? Próbálnak válaszolni ezekre a kérdésekre helyezi a személy az utat a lelki fejlődés. És a válaszok keresését, a megismerés folyamata és az önismeret a szellemi birodalomban az ember.

Ha valamikor egy ember életét, az oktatás és a megértés az élet, az élet értelmét, és annak minden alkatrésze, ez ad egyértelmű választ ezekre a kérdésekre, akkor ez azt mutatja egy bizonyos szintű spiritualitás vagy olyan szintű lelki fejlődését. Ezért az egyik fő jellemzője a spiritualitás egy olyan folyamat, a tudás és az oktatás (ön) a fent említett kérdéseket.

Lehet kérni, mi a helyzet a presztízs vagy anyagi haszon is be lehet vonni a fent említett társadalom tagjai? Persze, ők nem tartják nagy becsben a mi időnkben, de hidd el, vannak olyan emberek, akik véletlenül jött ez a terület, hogy nem szeretik a munkájukat, maguk szenvednek és más kínzások, de más módon, csak nem tudom, hogyan kell, vagy nem tudom, hogyan élnek. Ezek okos és művelt, lehet, hogy ismeri a munkáját. Magukról nincs kétségek merülnek fel azok a lelki tökéletességet. Ők nem tesznek fel kérdéseket a természet az univerzum és az élet értelme, mivel ezek az emberek „tudja”, semmit a világon, és magukról. Mindegyikben van egy kész válasz.

Célszerű továbbá, hogy példákat vesztegetés az oktatási ágazatban, valamint a papok lettek gazdagok rovására a plébánia.

A megbeszélés után a fenti következtetés vonható le, hogy a fő jellemzője a szellemi fejlődés az, hogy befelé fordulnak, hogy a lényeg, hogy a forrás, hogy a lelkiismeret, hogy a lelked. És mi az a legérdekesebb, ahol a szeretet. Ő ott lakik, és meg kell találni ott. Lehetővé teszi, hogy érezhető, ha bennünk, életünkben megnyilvánuló pozitív érzések, mint a bajtársiasság, a kedvesség, az udvariasság, a tisztelet, tisztelet, bizalom, szeretet, csodálat, szeretet, stb Azt hiszem, akkor nem tagadja, hogy az állam a gyűlölet elpusztította az életet, és halálhoz vezet. Ha pozitív érzéseket érvényesül a társadalomban, ez vezet a áldás és jólét, ez egy egészséges társadalom, ez a társadalom él és növekszik. Akkor nézd meg a nyilatkozatot a példa a család. Ha egy család a szeretet. akkor minden boldog és az élet tele van fény és értelmét. Ha nincs szeretet, a család felbomlása ( „dies”). És a szavak Confucius: „Az állam - egy nagy család.” Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a szeretet a legmagasabb kifejezése az emberi spiritualitás.

Következtetés: A képlet a spiritualitás - a kialakulását erkölcsi + = szeretet.