Eper Business - 4 Ways jövedelmező termesztését eper (2019)

Eper Business - 4 Ways jövedelmező termesztését eper (2017)

Szamóca - a népszerű bogyó, amelyet szeretett nemcsak hazánkban, hanem az egész világon. Eper fogyasztják mind a friss és feldolgozása során felhasznált, hogy készítsen lekvár, dzsem, gyümölcslé és így tovább. Az Advent első növények a tavaszi szezonban, bogyó elfogyott szó repülés közben. És néha ez nem számít, milyen az ára van megadva. Egy kilogramm korai eper nagyvárosokban nem kevesebb, mint 250 p ...A mini-business termesztése eper, akkor is elindul, egy külvárosi területen. Az értékesítés az első tétel a bogyók nem kell semmilyen dokumentumot, mivel a termékeket értékesítik magángazdálkodás. Regisztráció IP, adókedvezményekkel, az egészet akkor, mikor lesz az ipari méretekben. Értékesítési gyümölcs a korai szakaszban lehet elvégezni a gyümölcs üzletek és kioszkok, valamint átadása kis bogyók ömlesztve viszonteladók.

Növekvő földieper nyílt terepen

Növekvő földieper nyílt terepen - ez a leggyakoribb módja. Ez számos ok miatt:

  1. Alacsony befektetés. Sem középületek formájában üvegházak és hidroponikus növények nem szükséges. Akkor legalább kezdeni a saját kert, majd szükség szerint, illetve a kiadó földet, vagy megvenni. Major beruházás: műtrágya, ültetés és csepegtető (nem számítva a föld).
  2. A technológia egyszerű és egyértelmű. Egy kis irodalom - és akkor kap egy jó termés.
  3. Eper termesztett nyílt terepen, kiderül lédús, édes és több „természetes”. Hogy végre egy ilyen termék sokkal könnyebb.

Szabadban földieper ültetett sorokban a parttól 35-40 cm-re egymástól. Primer feltétlenül fedi agrovoloknom alapú olvadva. Ez az anyag védi a növényt a közvetlen napfény, megtartja a nedvességet, légáteresztő és halmozódik hő.

A legnépszerűbb szabadtéri fajták: Gigantella, Elizabeth II, Albion, méz. A gyümölcsök az ilyen fajták kapott nagy és étvágygerjesztő. Tehát egyfajta Gigantella gyümölcsök nőnek fel, hogy 100 gramm. Csak 10 bogyók - eper kap egy kilogramm áru.

nyílt terepen hátránya nyilvánvaló:

Tovább: Nyílt üzlet babakocsik

Annak minden előnye és hátránya, növekszik a nyílt területen, ez a legbiztosabb módja annak, hogy egy vállalkozás az eper. Először is, ez olcsóbb, és ezért kevésbé kockázatos. Másodszor, akkor nem kell semmilyen komoly tudás növény a területen, és összegyűjti az első szüret.

Végül, megpróbálja eladni a bogyókat. És értékesítési ebben az esetben, mivel a gyakorlat azt mutatja, a legnehezebb szakasza. Tanuld meg eladni, akkor lehetséges, hogy úgy gondolja, és hogyan növelik a termelést. Ezen pontszám vannak más, drágább, de hatékonyabb módon nőnek eper.

Eper hydroponically

Hydroponics - egy nagyon népszerű módszer a növekvő növények beltérben. Például, Izraelben, hidroponika használják több mint 80% -a gazdaságok. A módszer magában foglalja a növények ültetése egy vékony réteg egy szerves szubsztrát (tőzeg, például) rakott a háló és helyezzük egy tálca egy tápoldatot. Egyszerű szavakkal, ha a növényt hidroponikusan nem hajtott a talaj és a ásványi oldat, amely szerkezet alakul függően növényfajok.Szamóca is aktívan művelt hydroponically, de hazánkban, ezek a kis gazdaságok. Mit lehet kiemelni előnyeit hidrokultúrás:

  1. A növény mindig megkapja a megfelelő mennyiségű tápanyagot, sokkal több, mint a szilárd talajon. Ezért gyorsabb növekedés és gyorsabb a betakarítás.
  2. Nincs szükség napi öntözést.
  3. Kártevők és betegségek, amelyek sajátos termesztve a talajban (lótücsök, gombás betegségek, nematódák) teljesen hiányzik.
  4. Nincs szükség a talajt a kiültetés eper és ráfordított szállítás.
  5. Sokkal könnyebben repot a növény gyökérzete nem sérül meg.
  6. Berry a kimenet tiszta, mert a növekedési folyamat során nem alkalmazható rovarölő és növényvédő szerek.

Különösen sikeres gazdák nem kapnak hydroponically 45 kg eper 1 négyzetméter. m., illetve 450 tonna 1 ha!

hidroponikus módszer rendkívül népszerű a háztulajdonosok, akik nőnek a bogyó, mint egy hobbi. Az emberek oly módon, eper ültetnek nemcsak üvegházak, hanem a párkányok. És a friss gyümölcsök, a megfelelő változatok kiválasztását, a növekvő évben.

A másik: Business Idea - Kiadó ATV

Mivel az alap telepítés, akkor a hagyományos műanyag tartályokat, egyszer a polcokon.

Ha beszélünk nagy ülősarokkal, nyilvánvaló hátrányai a rendszer tartalmazza a magas költségek az építési és a magas villamos energia ára, mert a növényi növekedést igényel folyamatos oxigénellátást az oldatban. Továbbá, ha egy vállalkozó úgy dönt, hogy nőnek eper ily módon ipari méretekben van szükség, mert az építési üvegházak, ami a projekt nagyon drága.

Vskidku költségeket. Hidroponikus növények 30 ülőhely költsége mintegy 10 000 dörzsölje. 3000 bokrok - 1 000 000. Területenként, sok növény kerül körülbelül 50 négyzetméter. m. Teljesen felszerelt üvegházhatású ekkora költsége mintegy 150 000 euró. A teljes költség a projekt keresztezi több mint egy millió, kivéve növényi anyag és az aljzat költségeket.

Trukary - növekvő eper vertikálisan

Érdekes eszköz az úgynevezett „Trukar” találta Alexander Naseychuk a leningrádi régióban. Trukar egy cső, egy zseb van telepítve függőleges módon. Minden zseb ültetett eper bokor, amely kapcsolódik a csepegtető öntözőrendszer. Mik az előnyei trukar. Egyrészt jelentősen megtakarítás üvegház területe (mintegy 300%). Egy trukar mindössze 0,5 négyzetméter. m., és bokrok 90 befogadni eper. Akkor csak 1 négyzet. m. Tudunk szállást 180 eper bokrok, ezzel is növelve a nyereségesség a teljes üvegházhatást. Másodszor, trukar nagyon kényelmes szempontjából növényi cím és az azt követő vigyázzon rájuk.

A szezon (2- 2,5 hónap) az egyik trukara fog 12 kg eper. Ennek megfelelően, trukarov 500 (500 sq. M.) Lehet 6 tonna földieper. Ami a pénzt, ez körülbelül 1,2 Mill. P. Bevétel, ha eladni eper átlagosan 200 o. / Kg. Azaz, ha figyelembe vesszük a szokásos fajták. A többször virágzó termelékenység és jövedelem fajták célszerűen valamelyest magasabb lehet.

A másik: 5 nyereséges ötletek növekvő üvegházban

Növekvő földieper zsák holland technológia

Egy változata, a függőleges módszer a termesztés földieper polietilén zsákokban úgynevezett holland technológiával. A lényege ennek a technológiának az, hogy a palántát ültetett egy bizonyos tartományon belül, miután 2-3 hónap. Ez lehetővé teszi, hogy a betakarítás ideje, anélkül, hogy a többször virágzó fajták.

Eper Business - 4 Ways jövedelmező termesztését eper (2017)

A legjobb fajták a holland technológia Elsanta, Darselekt Mária, Sonata, sötétség, Polka, Tristar és természetesen Albion (a legnépszerűbb fokozatú üvegházhatású szamóca).

Eper ülő zsákokban hegesztett fehér polietilén film. zsák hossza 2 méter és átmérője -. 16 cm-es töltött zsák szubsztrátumot, amely földet és műtrágyák. Továbbá, a zsák, egy lépcsőzetes furatok 7 cm négy sorban, 25 cm távolságra. Ezután a zacskó lógott különleges támasztékok, 2-3 zsák négyzetméterenként. Meg lehet tenni egy kicsit másképp, forgalomba a zsákok vízszintes helyzetbe hagyományos állványokat. Így lehet, hogy egy pár szintek. Erőmű révén csepegtetővel, amelyek táplált három részre táska minden 50 cm. Beporozzák földieper kézzel egy puha kefével vagy egy ventilátor.

Megvizsgáltuk a 4. legtöbb ismert módszerek eper növekszik az „ipari méretű”. Minden lehetőség megvan a maga előnye és hátránya, és át kell gondolni, mielőtt alkalmazná. Merre jobb választani - úgy dönt, hiszen sok múlik nemcsak a növekedési feltételek, hanem a rendelkezésre álló pénzügyi források a projekt.