Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

Terhesség - a legizgalmasabb esemény az életében egy nő. Hogy egy anyuka - a nagy boldogság. Ugyanakkor ez az esemény hozza a szokásos rutin az élet sok változás. Sok kérdés merül fel: hogyan most kell enni; mit lehet és mit nem; mint a test meg fog változni, és nem befolyásolja-e a változásokat a munka, a kapcsolat és a szexuális életet.Az egyik legfontosabb kérdés - hol található a jó orvos és klinika szülni, milyen próbát kell átadni a terhesség folytatta komplikációk nélkül.
Terhesség - egy nagyon összetett élettani folyamat. A változások minden szervét. Ez kezeli ezeket a változásokat, az endokrin rendszer. Keresztül a hormonok a test felkészül a sikeres végrehajtása a program meghatározott gének. Az igazi test dühöngő hormonális vihar.

Hormonok felelősek a változásokat, amelyek előfordulnak a terhesség alatt. Ez - álmosság, ingerlékenység, gyakori hangulatváltozások, reggeli rosszullét, az étvágy megváltozása, az intolerancia a szagokra, gyakori vizelési inger, az emlő megnagyobbodása, pigmentáció, a bőr, emésztési problémák.

Sokkal több változás zökkenőmentes, mélyen a szervezetben. Növeli a vér mennyisége, egy további forgalomba a méhlepény - a gyermek, a szív nem több munkát, jobb gázcsere a tüdőben, a termékek cseréjére még két vese, mert ezt a munkát kénytelen üzemmódban termel több vizeletet. Fokozott szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat. Ez növeli a terhelést a májban, ami szintén működik a kettő.

Az ösztrogének, progesztogének és humán chorion gonadotropin - alapanyagok hormonok, „bűnösök” ezek a változások a terhesség alatt. Terhesség - élettani jelenség, ezek a változások vannak programozva a természet. Ez azt jelenti, hogy bármilyen változás a szervezetben előfordulnak a normál tartományon belül.

Különösen érdekes a terhes nők, a változások elemzését. Az érrendszeri változások a terhesség jelentős. Amint a fentiekben említettük, a vér térfogata növekszik. Ez akkor fordul elő, mert a szervezet arra készül, hogy vérzés. Normális esetben, legfeljebb 500 ml vért nő elveszíti a szülés során. Tekintettel arra, hogy a szervezet készen áll az ilyen áldozatok, ez vérveszteség nem vette észre. Nem csak ez fontos felkészülni a vérzést, de ennek korlátozására, hogy megakadályozzák a veszteség több mint lehetséges.

Fontos az is, hogy csökkentse a vérzés kockázatát a terhesség alatt. Az ösztrogének felelősek érte, amelynek mértékét fokozatosan nő felé a terhesség végén. Az ösztrogének a terhesség alatt serkentik a véralvadási rendszer - hemosztázis és fibrinolízis - olyan folyamat, amely megakadályozza a vérrögök képződését, és így a összeomlása már kialakult egy vérrög. Ezeken a folyamatokon keresztül a szervezet megbirkózik vérzés.

Ezeket a változásokat mutatja be egy különleges vérvizsgálat nevű hemostasiogram vagy véralvadási. Az elemzés lehetővé teszi, hogy értékelje az állam a hemosztázis rendszer elleni küzdelemért felelős vérzés. A 90 éves klinikai diagnosztikai módszerek haemostasisrendszerre lépett új elemzés - meghatározása D-dimer a vérben.

D-dimer teszt teljesítményét a vérben

Ha sérült véredények falait a szervezetben jelet állít elő, hogy jelezze a veszélyt a vérzés. Erre válaszolva a jelet nevezett anyag a fibrinogén, és mindig jelen van a vérben oldott formában, átjut egy oldhatatlan formában - fibrin. Ez rakódik területén kár formájában hosszú szálak, amely egy hálózat. Ez a hálózat eléréséhez vérsejtek: vörösvérsejtek és vérlemezkék. Erősítik a hálózaton, fordult be egy vérrög - egy vérrög áll fibrin és a vér alkotóelemei.

Thrombus zárja kárt dugóval. Vérzés leáll. Ha sérülés begyógyul, tart fibrinolízis folyamatát. A vérrög darabokra. D-dimer - az egyik a fragmentumok a törött fibrin. Egy egészséges személy érzékeli d-dimer a vérben, az arány - nem több, mint 500 ng / ml.

Assay mennyiségi D-dimer, ami azt jelenti, hogy a közvetlen mérés a vérben. Egységek eltérőek lehetnek. Gyakran d-dimer - pg / ml ng / ml, mg / l. Attól függ, hogy a laborban.
Egy tanulmány a D-dimer „in vitro”, ami azt jelenti, hogy a vérminta elemzése.

Az orvostudományban, a meghatározása D-dimer főleg, hogy elkerüljék eljárás patológiás vérrögképződés. D-dimer emelkedett az erős fibrin degradációs. Ez történik ügyek trombózis. A diagnózis e betegségek segít az elemzés során a D-dimer. 3 fő patológiák, amelyben ezt analízist alkalmazunk: tromboembólia, öröklött thrombophilia, disszeminált intravaszkuláris koaguláció vér. Mindegyikük kíséri hatalmas trombózis.

Ha D-dimer - alacsony; d-dimer - a norma, nincs trombózis. A növekedés a D-dimer is lehetséges:


 • idős korban;
 • az onkológiában;
 • gyulladás a szervezetben;
 • fertőző betegségek;
 • májbetegség;
 • a terhesség alatt.
Vizsgálatok D-dimer. Hogyan adományozhat

Mint minden teszt, vérvétel reggel, egy véna, előnyösen éhgyomorra.

Analízis d-dimer. ahol átadás

Elemzés lehet venni rutinszerűen számos állami és magán klinikák, amelyek meghatározzák a D-dimer. Vészhelyzetben az esetben az elemzés lesz egy egészségügyi intézmény munkatársai.

D-dimer terhes nőknél

Befolyása alatt az ösztrogén, most tudja, haemostasisrendszerre terhesség alatt éber. Ez jelenik meg az elemzés: megnövekedett fibrinogén, protrombin, antitrombin, D-dimer, SfmC. Rövidített alvadási időt (VSC), APTI, INR.

Az ok egyszerű: a haemostasisrendszerre aktiválódik és elrontja a harcra, fibrinolytikumok eljárások is megerősített. A terhesség alatt a véralvadási rendszer, annak ellenére, hogy a számok, van egy egyensúlyi állapot.
Számos tanulmány kimutatta, hogy az orális fogamzásgátlók sokkal nagyobb a trombózis kockázata, mint a normál terhességet.

D-dimer 3 trimeszterében lehet többszöröse, mint terhesség előtt. És ez a norma. Nem kell vizsgálni rendszeresen d-dimer a harmadik trimeszterben, ha nincs betegségek vérzéscsillapítás rendszer - mint például a trombofília, visszeres, gyakran jár együtt a trombózis.
Ha Ön egészséges, az elemzés a d-dimer nem fontos. És különösen nem kell, hogy megpróbálja csökkenteni a teljesítményét a véralvadásgátlók hatását.
Egyes orvosok feleslegesen rendszeresen ellenőrizni, hogy a d-dimer; fraxiparine, heparin Clexane vagy naponta.

Sőt, ez a kezelés növelheti annak kockázatát, idő előtti leválása a méhlepény, vérzés a szülést követő időszakban. Egyes tanulmányok ezen a területen növekedését jelzi mutatói D-dimer a találkozó véralvadásgátlók a közvetlen cselekvés (heparin, fraxiparine, Clexane), mivel megerősítik a folyamatokat a fibrindegradációs.

A D-dimer IVF (in vitro megtermékenyítés)

Jegyzőkönyv IVF eljárás lefolytatását általában úgynevezett szuperovuláció. A cél ennek az eljárásnak, hogy ösztönözze az érés több tüsző a petefészekben. Ez növeli az esélyét a sikeres IVF. Ehhez használja nagy dózisú hormonok, amelyek serkentik a petefészek.

Azonban, a magas szintű ösztrogének a testben válthatnak ki trombózist. Ez megköveteli a rendszeres tanulmányi mennyiségű D-dimer a marker a trombózis. Továbbra is meghatározza a D-dimer-IVF után a petefészek hiperstimulációs szindróma alakulhat kezdete után a terhesség. Ahhoz, hogy továbbra is ezt a rendszeres monitorozása vérzéscsillapítás, mint a D-dimer után embrió transzfer a méh üregébe is jelentősen megemelkedik. Normális esetben, a D-dimer növelte a transzfer után, de csak kis mértékben.

Hallom a szíved

A nyelv a kapcsolatot

Gyermekgyógyászati ​​Allergia: Mit kell tudni?

Bébiétel Spider. Mit tud róluk?

A verseny „a nyelv a boldogság”

Get tárgyalás hasznos ételek gyerekeknek 1 év

Ez körülbelül rovarok, csak nem tudom!

Anya megy a nyomvonal a kutatás

Encyclopedia of állatok: minden a móka

Ízletes és egészséges uzsonna gyerekeknek

Itt vannak dédelgetett csíkok! Mi a következő lépés?

Kapcsolódó hozzászólások a témáról: „A mutatók fontosságát d-dimer-szint a terhesség alatt”

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

Tedd Fraksiparin - csökkenti a D-dimer

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  Véralvadási terhesség alatt

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  STOP tanulmányok vérzéscsillapítás (D-dimer) normális terhesség!

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  Gyermekek allergiás mit kell tudni az anyám?

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  És mit csináltál 2 évben?

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  Gyermekek a sejtekben. London 30s séta a gyermekek

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  De-dimer azt. prompt (((((

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  Én arra készül, hogy Eco és a magas D dimer, és hogyan engedje?

 • Érték mutatók stb dimer terhesség alatt d dimer azaz a jelzett mennyiséget, Hét, elemzés,

  A D-dimer? Milyen elemzési és miért kell rendelni, hogy?