Érzelmi kultúra személyiség - studopediya

Érzelmi kultúra (a latin cultura.) - szó modor érzelmek; az érzelmi fejlődés, amely magában foglalja az érzelmi fogékonyság és felelősséget érzéseiket magukat és másokat.A korai felnőttkor fiatalok képezik az alapját az érzelmi kultúra.

Érzelmi kultúra magában foglalja a következő főbb jellemzői:

1. Érzelmi fogékonyság széles körű jelenség zajlik közéletben, a művészeti, a megnyilvánulása a kreativitás a világ erkölcsi értékeket.

2. A fejlesztés a képesség, hogy megértsük, tisztelet és értékelik a mások érzéseit, hogy megmutassa nekik a figyelmet.

3. Az a képesség, hogy együtt érezni a mások érzéseit, és a „be” a világ az érzelmek hősök irodalmi művek és a művészet.

4. Az a képesség, hogy megosszák tapasztalataikat a barátaival.

5. A felelősségérzet az érzéseiket magukat és másokat (Yakobson P. M. 1976).

Ebben az időszakban 11-19 év van egy gyors fejlődése az emberi érzelmek.A serdülőkor (11-14 év) jellemzi hangulatváltozások és érzések, ingerlékenység, az impulzivitás, a rendkívül nagyarányú poláris érzéseit. Ebben a korban a gyerekek jelenléte „tizenéves komplex”, ami azt mutatja, a hangulatváltozások tizenévesek - olykor féktelen öröm a depresszió és vissza, valamint számos más poláris adottságok eljárva váltakozva. Továbbá meg kell jegyezni, hogy a látható, jelentős oka a hirtelen hangulatváltozás serdülőkorban nem lehet.

344 # 9632; V. rész a serdülőkor és a korai felnőttkorban (11 és 19 év közötti)

Az átmenet tizenéves fiatal korban önálló elveszíti érzelmi feszültség van a csendes érzelmi háttér.

Ifjúság - korspecifikus emocionális érzékenységgel. Az érzelmi élet a fiatalok jellemző nem csak a téma tapasztalatok érzések (amelynek célja egy adott esemény, személy, esemény), hanem a kialakulását a fiatalok egyfajta disztribúció (szépérzékét, egyfajta tragikus, humorérzék, és így tovább. D.). Ezek az érzések vannak kifejezve már közös, többé-kevésbé stabil világnézetek személyiség.

Ifjúság - a kor kialakulását a fiatalok általános érzelmi irányultság, alapjai érzelmi kultúra.

Érzelmi kultúra személyiség - studopediya