Esküvő a világ népei - kaukázusi esküvő

Kaukázus - a szülővárosa sok nemzetiség. Dagestani, Karachai, cserkesz, cserkesz, Abaza - ez nem egy teljes listát azokról, akik úgy eredeti lakói e gyönyörű vidék, amely tele van nem csak a gazdagság a természet, hanem a régi kaukázusi hagyományok, amelyek közül kiemeli a család, esküvő és gasztronómiai hagyományok releváns ebben a XXI században.Messze túl a Kaukázus tudunk a vendéglátás a helyiek. Tagjai minden családban van, tudja, hogy a vendég tiszteletben kell tartani, védeni, hogy neki menedéket, stb De túlbecsülni ezt a hagyományt nem éri meg, mert a gyökerek a régi időkben, amikor az emberek azt mutatják, vendéglátás, hogy akadályozza meg a független intézkedések a közösségen belül kívül.

A jelenséget a vendéglátás a Kaukázusban - elosztását az egyes házak vagy szobák elhelyezésére vendégeket.

Most komolyan betartja esküvői hagyományok és rítusok a vidéki területeken. És az esküvői szertartások világosan mutatja tisztelet a vének. Például a kaukázusi teljesen elfogadott jelenség, amikor egy húga vagy öccse volt egy esküvő előtt az idősebb.

A szokás emberrablás a lány, hogy hozzon létre a családja oszlott nemcsak a Kaukázusban. Lopás részt menyasszony és a szlávok és a népek Közép-Ázsia és a tatárok. Azonban a Kaukázusban, ez az ősi szokás még mindig érvényben van. És még a szovjet érában, amikor ez lehet a 2 év (vagy kevesebb), hogy elveszítse a szabadság, kaukázusi továbbra is, hogy az otthoni egy menyasszony emberrablás neki.

Úgy kezdődik, hogy a srác a vágy, hogy indul egy család egy bizonyos lány. De különböző okok miatt házasodni, mert mint a közös a Kaukázusban, ez nem lehetséges. Aztán a srác úgy dönt, hogy elrabolja a kiválasztott. Így a döntés. Ezt követően, a jövőben ejtő tárgyal egy cselekvési tervet a barátaiddal. És a tervek tudni csak a legközelebbi. A kijelölt napon barátok ülnek az autóban, és menj a „business”. Custom, és szokás, hogy megmarad szinte érintetlen: ha korábban a vőlegény elrabolt lány lovaglás a ló, de most már megy a menyasszony is, egy ló, de a vas.Választott lovas, gyanítva semmit, jön haza az iskolából (többnyire) a munkából, stb Jobb az utcán (a menyasszony elrabolják, főként a vidéki területeken a Kaukázus, és az utcák vannak nagyon keskeny) ez húzza a kocsit belőle felbukkanó két hegymászók (vagy egy), és az erő tolta a lány a kocsiban. Itt meg kell elkalandozik, és vegye figyelembe, hogy a menyasszony nem mindig a szerepe a gyanútlan áldozat. Bizonyos esetekben történő lopás történt előzetes megállapodás egymásba szeretnek, barát és barátnő. De a lopás folyamat ugyanaz.

Így a lány ellopták. Ő viszik a vőlegény házához, vagy (ha a vőlegény szülei voltak tisztában a lopás), vagy bármely előzetesen találni egy szobát. Miután a lány fogja tölteni az éjszakát a birtokában a tolvajt, aki ellopta válik a felesége. menyasszony rokonainak, hogy fogadja el, mivel úgy tartják meggyalázott. Mert kaukázusiak, mint tudjuk, a becsület, a család (genus) - az első helyen. És a végén egy esküvő.

Az előny elrablását a menyasszony a vőlegény, hogy ebben az esetben ő nem kell fizetnie a menyasszony szülei hozománya (fizetés, megváltás). Jellemzően a vőlegény és barátai, vagy barátai a vőlegény nélkül menyasszony maga elrabolták, és hozott a vőlegény házához. Ott van a vőlegény rokonai próbálják megnyugtatni az elrabolt lány, és meggyőzte őt, hogy feleségül veszi emberrabló.

Néha azonban a menyasszony elrablása jön univerzális jóváhagyás mint rite megkerülni néhány más hagyományos tilalmakat. Például, ha a húga a hagyomány nem tudja elvenni, mielőtt az idősebb, a szülők nem ad áldást a házasság, és ezért kishúga „elrabolták”. Egy idő után, a fiatal jön a menyasszony apja bocsánatot kérni, de ez az „átok” és a „vet”, de a születési első gyermek - „Viszlát.”

Ironikus, hogy az esküvőjén kaukázusi menyasszony és a vőlegény végre inkább szimbolikus szerepet. Végtére is, a pár nem is látják egymást az első napokban, mivel ünneplik ezt az eseményt, mint általában, nem csak külön-külön, de gyakran különböző házakban. Ők azt a cég a legjobb barátok. Ez a hagyomány az úgynevezett kaukázusi „elrejtése az esküvőre.”

Az új ház feleség kell adnia a jobb lábbal, mindig az ő arcát fedezi. menyasszony feje általában megszórva cukorka vagy érme, amely biztosítja a jól-lét a pénzügyi tervet.

A fő hagyomány az esküvő, ami szigorúan érvényesíteni - mutatja be, elő egymás családok, akik összeházasodtak. Nagyon kíváncsi és szimbolikus ajándékot, amely a bemutatott Napjainkban egy pár meleg, szép gyapjúzoknit a vőlegény. Ez az ajándék azt mutatja, hogy fiatal felesége jó varrónő.

Természetes, hogy egy új korszak hozott változást az ünneplés az esküvő kaukázusi. Természetesen a regisztráció az anyakönyvi hivatal most egy kötelező eljárás. Is, mint kaukázusi menyasszony volt fehér menyasszonyi ruha, amely szerzett egy csomó népszerűsége a XX században, és fokozatosan háttérbe szorult a hagyományos kaukázusi menyasszony ruhák.