Esküvői - Christian rite

Esküvő - az egyik legfontosabb, örömteli és életigenlő Christian rítusokat. Ünnepi dekoráció az egyház, az ünnepélyes miseruhák papok hófehér ruhában és a fátyol a menyasszony, fényes ruhák barátnői boldog fiatal arcokat a menyasszony és a vőlegény, emelkedett rokonok és barátok, és természetesen, önkiszolgáló - ősrégi bölcsesség és az ima szent himnusz - póz során az esküvő emlékezetes, fenséges hangulatát egyetemes öröm, a jóindulat és a szeretet.Esküvő - Christian rite

Ortodox keresztény házasság egy mély lelki alapot - mind a szentség és az oktatás. A házasság szentsége, a menyasszony és a vőlegény, összekötve a szeretet és a kölcsönös beleegyezés megkapja Isten áldásai a házastársi boldogság és a születés, a keresztény nevelés a gyermekek. Házasság lesz becsületes, és az ágy szeplőtelen: házastársi. Felhasználó csatlakozik a földre, hogy együtt az örökkévalóságban. A házasság, a pár egy átalakulás lelki tulajdonságok, lehetséges, hogy a világ egy másik ember, elért egyhangú testét és lelkét, hosszú hatású, a tisztaság, a kölcsönös szeretet és a kötés a béke, a kegyelem chadah, rengeteg földi javak és a koronát, múlhatatlan menny.

Ortodoxia látja házasságot szentség, és annak szükségességét, hogy a pár egymáshoz a saját helye:  • A férj feje a feleségének.
  • Ő felelős az irányt a családi élet, annak ereje és jóléte.
  • Hagyja, hogy a feleségem látta, hogy tiszteletben tartja a férje. Persze, nem abban az értelemben, szolgai félelem, amelynek nincs helye a keresztény élet: mindenki egyenlő az egyház - nincs férfi, sem nő - hanem azért, mert a férj feje a család életében.
  • A férj legyen inkább értékelik a feleségének, mint a legjobb tulajdonságait - a szerénység, a tisztaság, értékelik, és megvédi őt a szent méltóságát.
  • Aki szereti a feleségét szereti a férjét maga.
  • Mindkét házastárs folyamatosan építeni egy házasság, hogy ne hagyja, hogy a napi hiúság szenvedély elpusztította a lelki alapja a házasság - a szerelem.
  • Házastársak meghatározni élni egymással és törekednek arra, hogy az ünnepi öröm, az első napon a házasság egy életre. Férje fel leereszkednek a gyengeség felesége, az Evangélium mondja, a felesége - gyengébb edény.

Menyasszony és a vőlegény kell kezdeni, hogy a keresztény házasság a fejében Őszentsége, és a felelősséget elkövetett lépés mindkettőjük számára, és az utókor számára. És mivel meg kell keresni egymást, és nem a külső előnyeit vagyon (gazdagság, társadalmi helyzet), és a belső kommunikáció, a házasság, az alapja a boldogság. Az Egyház ajánlja, hogy felkészüljenek a házasság szentsége feat böjt, az imádság, a bűnbánat és a közösség. A házasságkötés előtt a menyasszony és a vőlegény pogovet (éhezés) hét-tíz napig, és az esküvő napján, hogy vegyenek a Szent misztériumok.

Az életkor a házasság, az ortodox törvény tekinthető a vőlegény - 18 éves, a menyasszony - 16 éves.

Napjainkban az egyház a házasság nem a polgári jogi erő, így koronázta, mint általában, a pár már regisztrált a házasság egy anyakönyvi hivatal.Ünnepélyes átadása egyházi esküvő áll eljegyzés, esküvő, engedélyezési koronák és a hálaadás. Megérkezett a kijelölt időben, a menyasszony és a vőlegény állni az előcsarnokban a templom előtt álló oltárt: a vőlegény a jobb oldalon, a menyasszony maradt. A pap teljes miseruhák ki az oltártól a királyi kapu, háromszor megáldja a vőlegény és a menyasszony, mondván: A neve az Atya, a Fiú és a Szentlélek, és ad nekik egy jele a házasság szentségét égő gyertyát. Minden áldást a menyasszony és a vőlegény teszi a keresztet, és gyertyákat. Gyertyák szimbolizálja a fényt, a meleget, az öröm, a találkozó két szerető ember, a tisztaság és a tisztaság. Úgy véljük, hogy a gyertya égett az egész házasságkötés, ezért csak meglehetősen nagy lehet.

A pap bemutatja a menyasszony és a vőlegény a templomban, ahol az eljegyzés kerül sor. Az kanonikus szabályokat, rítus kezdődik az olvasás imát a megváltás a menyasszony és a vőlegény, adjanak nekik a gyermekek, hogy küldjön le egy tökéletes szeretetet, áldást őket erkölcsös életet. Miután elolvasta az imákat a pap vesz egy arany gyűrűt, a Szentszékkel és azt mondja háromszor: jegyese, az Isten szolgája (név a vőlegény), Isten szolgája (név a menyasszony), hogy nem minden alkalommal, amikor a keresztet a fejen vőlegény, és hozza neki a gyűrűt a gyűrűsujj a jobb keze. Aztán úgy az ezüst gyűrűt, és azt mondja, a jelölést a kereszt fejét a menyasszony, háromszor jegyese, az Isten szolgája (név a menyasszony), Isten szolgája (vőlegény neve) - és emellett lehetővé teszi neki gyűrűt a negyedik ujj a jobb keze. Rings - a jele az örökkévalóságot és folyamatosságának házasság - a szertartás alatt van, a jobb oldalon a Szentszék a bal oldalon - egy arany, igaz - ezüst. Egy arany gyűrű szimbolizálja a nap, amelynek fénye hasonlítható egy férj a házastársi egység; ezüst - Hold, kevesebb fény éri a visszavert napfény. Jelenleg engedélyezett jegygyűrű fémből van - arany vagy ezüst - és díszített drágakő. Az áldás után a menyasszony és a vőlegény csere gyűrűk háromszor. Miután hármas változás ezüst gyűrű van a vőlegény és a menyasszony az arany jele, hogy a női gyengeség át bátor lélek. A pap azt mondja az ima, kérve az áldást és jóváhagyása jegyes.

esküvő után kezdődik ez. A menyasszony és a vőlegény, kezében égő gyertyákat, szétszórva a padlón, fehér vagy rózsaszín lapok (pad) előtt az emelvény, amelyen szerepel a kereszt evangélium és a koronák, és megerősítette, hogy Isten és az Egyház az önkéntes és a sérthetetlenségét lépnének házasság. A pap kérdezi a vőlegény: Tudni egyetérthet jó és nyugodt, és van egy erős gondolat hogy felesége ebbe, amelyet látsz előtted? A vőlegény azt mondja: én. A pap folytatta: Van egy menyasszony ígért? - Ne ígérj. Ugyanazzal a kérdésekre, és a pap fordul a menyasszonyt. Aztán jön a fő pillanatban a házasság szentsége. Elolvasása után az imákat meghatározott pap megáldja a kereszt korona a menyasszony és a vőlegény háromszor hirdeti:

„Uram, a mi Istenünk, dicsőség és a becsület a korona meg őket!” és megáldja őket háromszor. (*)

Ezek a szavak, és megkoronázása a menyasszony és a vőlegény tele vannak mély szimbolizmus: hirdette becsület és dicsőség az ember, mint a király a teremtés, a menyasszony és a vőlegény egymást a király és a királyné a többi az élet nehéz és tele van kísértésekkel. Esküvői is kifejezte becsület és dicsőség a vértanúság, mert ahogy az Isten országa - a szenvedés és keresztre feszítést. Így jön a harmadik érték és koronák - ők a korona az Isten országa.

Ezután a szóló koszorúk és az olvasás az evangélium hozott egy tál vörös bor. A pap adja oda a menyasszony és a vőlegény, amelyek felváltva, először a férj, majd a feleség, kortyol három kortyot. Közös csésze - a közös sors, a közös öröm és bánat, a boldogság és boldogtalanság.

A ceremónia után a pap csatlakozik a jobb kéz a férj a feleségének jobb kezét, és amely ellopta egymás kezét, és a tetején - a kezével, vezeti őket háromszor körül az emelvény. A kör alakú sétáló jelenti örök felvonulás kezdődött azon a napon a pár. Játssz korona őket a Te országod, - mondja a pap, majd eltávolítja a koronát, és hozza a király kapujában nászútra, ahol viszont megcsókolta az ikon a Megváltó és Isten Anyja.

Ends Wedding Menyasszonyi szemérmes csókot, amely tanúsítja, hogy a szent és tiszta szeretet egymás iránt. Ezután a pár állt az alsó lépés szószék megkapja üdvözlet jelen.

Napok, amikor nem követtek brakovenchanie (a megadott időpontban az új stílus)

* Az egyház szabályai nincsenek szigorú előírásokat kell fektetni a koronát a feje ifjú, vagy megtartani a legjobb ember a menyasszony és a vőlegény állt mögöttük.