Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus

De, mint az esküvő került sor a különböző részein a Kaukázus

Esküvői hagyományok a Kaukázus
A fiatalok nem csak szórakoztat, de ez is egy hely Smotrin, helyszín kiválasztása menyasszonyok és vőlegények. Az esküvő volt ünneplés nem csak a család és a rokonok, hanem a aul fiatalok. Utolsó előre elkészített erre az eseményre: lányok hímzett zsebkendő, varrt ünnepi viseletben, a fiatalok jött zseniális rejtvények, találós kérdések, közmondások beszélni a lányok a „zoahalol” - „üzletember”. Az esküvő az ifjú elfogadta a lány szeretett közvetítőn keresztül (fiúk, nők) édesség, keksz, pénz. Ilyen módon fejezte ki, hogy ő az érzéseit és a hozzá fűzött reményeket. Ha a fiatalember volt egy lány, mint ő, viszont át neki két zsebkendő (saját és mások), és a végén a XIX. Küldtem és a cigaretta. Ezek a jelzők jelképezik az elején, hogy ismerős, amelyek ezt követően eredményezhet partnerkereső. Ha a ruha általában végzik a téli vagy kora tavasszal, az esküvő leggyakrabban színre ősszel, miután a terepmunka. Az idő az esküvő a vőlegény családja, figyelembe véve a készségét az esküvő és a menyasszony rokonai.Felkészülés egy esküvő Ingus

Esküvői hagyományok a Kaukázus
Az esküvő, mindkét fél arra készül magát, mint ünnepelt mind a vőlegény és a menyasszony. A házban a vőlegény esküvői játszott három nappal a házban a menyasszony - egy. A Ingus, ellentétben a csecsenek, a menyasszony, hogy közvetlenül a vőlegény házához. Esküvők már jóval azelőtt, hogy nagy érkezését. A csecsenek esküvő előzi „yossayar”, amikor a menyasszony hozta a házat egy rokon, barát vagy szomszéd a vőlegény. Előestéjén az esküvő a vőlegény a menyasszony házához párt küldött „hoalchah”: egy vagy két juhot, egy zsák lisztet, tea, cukor, vaj. A menyasszony apja vagy egy közeli rokona az apai nagylelkűen tudott hajlandók elfogadni „hoalchah”, de a juhok. Az esküvőn a menyasszony házához meghívott közeli és távoli rokonok mindkét szülő, nagyszülő, in-law, szomszédok és barátok barátok és a család a férfiak.

Különleges megtiszteltetés egy esküvőn a vőlegény házához, és a házban a menyasszony nem csak közeli hozzátartozók, de a rokonok a lánya-in-law, valamint az idősek. Ezek szolgáltak a többiek előtt, ültetett a legjobb szó az „első táblát”. A férfiak és a nők mindig is különböző helyiségekben.Az esküvő, a vőlegény körülbelül 200 500 vagy több ember, attól függően, hogy a méret a nemzetség, elágazás rokonság és a család fizetőképessége. A kompozíció a résztvevők ebben a folyamatosan változó - néhány jött, mások maradt.

Miután üdvözölte a „zahalash” és ábrázolások egymást tulajdonosok kezdett szórakoztatni a vendégeket szervezésével „zoahalol” - szimbolikus és udvarlás táncokat.

Gazdag szülők felkérik, hogy a ház a résztvevők az esküvő vonat, és bánt velük. Látogatás a fiúk és a lányok menyasszonyi vonat megismerkedett a fiatal vendég a menyasszony otthonában. Voltak szervezett tánc, a menyasszony. Lányok vendégek száma élén az idősebb és találékony ceremóniamesterként. A háziasszony lánya részt szervizelése vendég ebben a szórakoztató nem vett részt.

Reggel a távolságtól függően a menyasszony házához - 10-12 órával az első nap az esküvő a vőlegény házához elindult a lakodalmas menet a menyasszony. A résztvevők száma az esküvő vonat 15-30 és több, mint az átlagember. Azonban az esküvő vonat csatlakozott a fiatalok, akiknek a lovakat, és egy speciális takarmány a gyerekekkel, majd később - az autó. A menyasszony házához összeállított vendégek izgatottan várta a megjelenését „keveredik”.

Elővételben összetételének meghatározásához az esküvő vonat - „keveredik”, amelynek tagjai voltak, hogy megy a menyasszony, majd aktívan vegyenek részt az egész esküvői szertartás. Ez áll a fiatalok családjai „zahalash” (testvér-fiú, testvér, sógornő és Devery lányai és nővérek), unokahúga és unokaöccse, anya, szomszéd fiatalok, valamint unokatestvérek és a vőlegény nővére). vőlegény nővére otthon maradt. Találkoztak, kezeltek számos vendég, biztosított számukra a figyelmet.

Miután vége a „zoahalol”, és hajtsa végre a rituális táncot Kötőelemek tűt hem szoknya menyasszony. Körülbelül a menyasszony kész a következtetés által jelentett vezető esküvői konvoj. Az utolsó kiadta a parancsot, hogy a menyasszony otthonában.

Útközben a menyasszony volt tilos, hogy nézz vissza „hogy nem térnek vissza utasítani az apja házában.” Amikor a vonat közeledik esküvő a vőlegény otthon, gyermek, várta, mi értesíti a család a vőlegény. Minden vendég kijött esküvői vonatot. A fiatalember, aki elkísérte a menyasszony és a lovaglás vele a kocsit, segített neki leszállni, és a kezében a jobb kezét a jobb kezét, és ünnepélyesen be neki, hogy „nuskala További fizikai réteg” - a „menyasszony szobájában.” Ettől a pillanattól kezdve a fiatalember lett bizalmasa és barátja a fiatal család. Amikor a menyasszony átlépte a küszöböt a ház, az egyik a vőlegény családja volt, hogy a nők esetében pedig ragadós mat menyasszony és seprű, amely a menyasszony volt, hogy vegye fel és tegyük félre, és a többi menyasszony lezuhanyozott édesség (cukorka, sütemény, kis változás, stb ..). Ez a rituálé jelképesen kifejezte azon kívánságát, menyasszony „édes”, virágzó életet.

Az első napon az esküvő a menyasszony a szobában jött egy molla a Korán a kezükben az adatokra egy vallási szertartás a házasság szerint a regisztráció saría. Jelenlétében az egyik idősebb nők a menyasszony kérte beleegyezését, hogy legyen a felesége a fiatalok a ház ura.

Minden esküvő napján a menyasszony valójában nem jelenne meg. Ő volt a házban barátja, vagy rokonok, otthona közelében. Vette körül a barátok, akik nem engedte unatkozni. A tulajdonosok a ház készített neki és barátai, hogy egy ünnepi étkezés, ők hozták ide a menyegzőre asztalra. Ha a menyasszony volt ugyanabból a faluból vele ment este a menyasszony nővére és időt töltött ott.

A hegyi falvak a mai napig, így maradt a szertartást, így a nő „esély egyenlőséget.” Ez az úgynevezett „vőlegény Test”. Különböző nagynéni a menyasszony teste bevont vastag zsírréteg és tekert kötéllel. A lány természetesen meztelenül, ő csak „egy kis fehérnemű.” Ahhoz, nyakkendő, hasonlít egy báb. A vőlegény-alanynak a lehető leggyorsabban kibogozni a kötelet menyasszony, és képes legyen elsajátítani. Ha minden úgy történik, hogy rövid távon - legyen az abszolút a család feje. Ebben az esetben a feleség nem is kell a szavazati jogot.

A nászéjszakán, a pár kívánatos csak megismerni egymást, és szocializálódnak, és a házas életet kezdeni a következő éjszaka.

A folytatása ezt a cikket, megtudhatja:

Előkészületek az esküvő:

Esküvői hagyományok a Kaukázus

1) A kinevezésének időpontja: a házasságkötés időpontja kell elrendezni előre, hogy ideje felkészülni az ünnepre. (Válassza ki a dátum helyesen) Elvileg lehetséges, hogy van ideje felkészülni, és a hónap és tíz nap és három napig. Itt minden attól függ, az Ön anyagi és erkölcsi támogatást. Hogy mennyire hatékonyak segít a család és a barátok. Elvileg ebben a hónapban meg tudod csinálni mindent tökéletesen előkészített.

Esküvői hagyományok a Kaukázus
Először is azt szeretném mondani, jelek - ez a babona, és támaszkodhat az előítélet nem éri meg. A legfontosabb dolog a vágy, hogy együtt, és a többi részletkérdés. De azok számára, akik még mindig kíváncsi, én hogy egy kis válogatás. Illetve gyűjtött az interneten.

Hogyan szeretné, hogy egyedülálló a nap! De a Pre stressz, alváshiány lehet negatív hatással a megjelenést. Kínálunk néhány recept antistressz kezelés, amely segít keresni bezukoriznenno.Dlya elején, a előestéjén az esküvő jobb lemondani a kávé.

Esküvői hagyományok a Kaukázus

A legfontosabb pillanat az esküvő - a csere jegygyűrű. Annak ellenére, hogy sokféle gyűrűk, fiatalok hajlamosak választani az egy dolog, hogy lesz egy szimbólum a házastársi boldogság. Általános szabály, hogy a pár kezd aggódni.

Hogyan lehet menteni esküvő:

Esküvői hagyományok a Kaukázus
Esküvő - egy ünnep, amely különböző mértékben, nincs szükség kis pénzt. Ma megpróbáljuk meghatározni, hogyan lehet spórolni esküvő? Persze, hogy valaki kifogást, mint az, hogy mentse a saját esküvő? Ez elfogadhatatlan! Ez mindig lehetséges illetve vehet kölcsön egy kis pénzt.