Esküvői hagyományok esküvői forgatókönyv szinte a hagyományos (és anyakönyvi hivatal esküvői séta) - Esküvői

Ahhoz, hogy az anyakönyvvezető Menyasszony és a vőlegény, hogy különböző gépeken. Ez egy visszhang a hagyomány, hogy a vőlegény és a legjobb férfi érkezett a templom előtt, a kiválasztott, és várta a bejáratnál. Várta a hírt, hogy megérkezett, és csak ezután elindult, hogy a koronát.


Az esküvő előtt a csarnok épül lakodalmas menet.
(A régi időkben ez egy hosszú párok barátok és barátnők most Intézet barátok és barátnők megszűnt gépkocsi, ha van, akkor nagyon kicsi: az első pár a menyasszony apja, a második - a vőlegény anyja, és a harmadik - .. az anya a menyasszony a vőlegény apja, akkor ott vannak a tanúk, majd a mindkét család tagjai, meghívott vendégek. a férfiak szolgáltak a nők bal karját. ugyanez az ifjú menyasszony az asztalra, a házasság egy anyakönyvi hivatal. a hagyomány szerint, a család és a barátok a menyasszony ül a házasság, a jobb oldalon a csarnok és a család és a barátok Neuve ól - .. a bal oldalon hasonló szertartások a házasság fennállása alatt már nagyon ritka adtunk nekik, mint egy kíváncsi részlet).
„Általában a nők mennek a jobb oldalon a férfiak, és a vőlegény veszi a menyasszony karját Előfordul, hogy a menyasszony és a vőlegény kézen fogva -. Úgy néz ki, nagyon szép.
A fiatal nem kell aggódnia az esküvőt, mert a viselkedésük ebben az időben szabályozott. A menyasszony és a vőlegény kell csak mondani, hogy „igen” kellően egyértelmű és késedelem nélkül (de nem korábban a kérdés merül fel). Először volt a szokás: mielőtt azt mondod „igen”, a menyasszony egy pillanatra felé fordította a fejét az anyja, aki biccentett felbontás.

Jegygyűrű a vőlegény során egy esküvő. A megfelelő pillanatban, ő hozza a gyűrűsujj a menyasszony, aztán a vőlegény ujját. A régi időkben, egy eljegyzési gyűrűt viselt csak a feleségét. Most, mint a szabály, hogy kopott mindkét házastárs (hazánkban a jobb kéz). Ha valaki a házastársak tartja felesleges, nem szereti az ékszereket, vagy gyűrű akadályozza őt a munkájában, ne vegye rossz néven, mert ez csak egy szimbólum a kommunikáció és a lényege.

Miután feleségül fiatal eljárások fogadja gratulációmat. Az első átveszi a szót tisztviselő, aki végzett a házasság. Számos vendég hozza köszöntjük a váróban. Házastársak nem meglepő még, hogy elfogadja a jókívánságokat idegenek: ez lehet a többi vendég a család, ami nem feltétlenül ebben az ünnepélyes pillanatban. Néhányan azok közül meghívást az esküvőre, de az esküvő, kéz abban a pillanatban virágok.

Miután megkapta gratulálok fiatal jön össze és hagyományosan küldeni a fotós. Ez a látogatás volt egy konkrét jelentése: a szülők siet haza, hogy befejezze az utolsó pillanatban készítmények az esküvőre, és hogy megfeleljen az érkező vendégeket az ünnepségen. Nem minden pár keres klasszikus kép „fej-fej”, melyet egy profi. Néha emlékezetes képeket, hogy barátokat, amatőrök, de ezek a képek nem mindig sikeres.A bejáratnál a csarnok előtt a hivatalos bejegyzési fog játszani Mendelssohn felvonulás, a másik dallamok - belátása szerint a zenekar. Általában a repertoárban van legalább 30 3 zenei programok. Akkor ezt ki, ha a kérelem benyújtása vagy azon a napon a regisztráció.

Ha úgy dönt, hogy férjhez, hagyományosan a menyasszony kell visel fehér ruhát és hosszú fátyol széles. Érdekes, hogy az első oroszországi fehér menyasszonyi ruha fel a Katalin cárnő II. Első szláv lányok feleségül egy piros nyári ruhát.

Közvetlenül a regisztráció után a pár megy lovagolni a legszebb hely a városban. Kevesen tudják, hogy a hagyomány „buzz” körül gépkocsi - nem találmánya részeg vezetők. Ez mély gyökerei. Oroszországban, úgy döntöttek, hogy a zaj küzdött utazás közben ifjú, hogy megvédje őket a gonosz erőket.

Van egy nagyon szép hagyomány, felszabadít pár fehér galambok. Néha még egy galamb minden gyalog kötve szalaggal (kék és rózsaszín), és amikor a felszállás szerint, aki fölé emelkedett, ez határozza aki az első született a család - egy fiú vagy lány. Csak légy óvatos - galambok rátapad a ruha.

Megállás fiatal iszik pezsgőt a vendégek és verte szemüveget. Tedd meg a jó szerencsét.
És akkor nézi a szilánkok, aki először jelenik meg a fiatal fiú vagy lány. Nagy szilánkok - a fiú, kicsi - a lány.

A találkozó az ifjú és egy vekni

Hazatérve egy séta a „menyegző” megengedett fiatal, meghintjük kis cukorka, érmék és rizs. Ez úgy történik, hogy az élet édes, gazdag és termékeny.
A menyasszony és a vőlegény szülei találkoztak, dobja őket a törülközővel, nyakkendő, és vezeti a táblázatot ezekkel a szavakkal: „Kapaszkodj, elengedte a családi élet együtt, boldogan, örömére a szülők és a barátok!” A többi fizetnek belépőt. Az első az esküvői asztalra meghívta a fiatal pár mögöttük - tanúi vagyunk. Ha díszhelyen meghívott szülők. Mindegyik meghívott vendégek az esküvői asztalra.
A csarnokban egy szép tálca, hogy egy cipót. Toastmasters biztosít fiatal szünet félbe. Kinek a fele lesz, és a család feje. Ezek az intézkedések kísérik vidám zene. „Kulcs” a családi jólét kap az utolsó napi család feje, majd a fiatal házastársak meghívott vendégek kap körül, és letört egy darab, így a kenyér. Mate menyasszony megoszlik a vendégek a menyasszony, a vőlegény társ - A vendégei között.
A vendégek enni egy darab kenyeret, akkor ott van a rítus twinning: kelj fel az asztaltól, az első férje családja rokonok felesége, bemutatták egymásnak, és csók.

További információ arról, hogyan találkozik az ifjú egy cipót, és egyúttal azt mondani, hogy jobb, ha itt olvasható (új ablak nyílik) - e dokumentumban javasolt lehetőségek script az ülés közelebb a modern városi hagyomány.

Rite zabkása raskhlebyvaniya
Ezután mindannyian visszatértek a helyükre, és a kenyérpirító ismét arra kéri a fiatal:

Hadd tudja a titkot, fiatal esküvői zord,
Amelyek gyakran fészkel üres gólyák, hogy a gyermekek
Vagy hagyjuk őket a káposzta, és gyakran közvetlenül hozzájárul a házat.
Ahhoz, hogy nincs béke, nincs szomorúság nem indul a házban,
Ahhoz, hogy a legtöbb fiókák születtek, a család szorozni,
Mint mindig Oroszországban vodilos érdemes szétválasztani kása.

A csarnokban, hogy egy tányér zabkása, és egy fakanállal. Tálcák fiatal ezekkel a szavakkal: „Mi penechki erdőt, - sonnies hogy beleütközik az erdőben, akkor lánya”. Fiatal kezdenek kibogozni a rendetlenség.